11 - 05 - 2020
بررسی «تاریخ نان در ایران» در یک کتاب
کتاب «تاریخ نان در ایران» تألیف ویلم فلور با ترجمه صبا کارخیران به تازگی راهی بازار کتاب شده است.
در معرفی ناشر از این کتاب آمده است: این کتاب دربردارنده ۹ فصل با عناوین «منشأ نان»، «پخت نان»، «آمادهسازی خمیر در نواحی روستایی»، «روشهای پخت نان»، «پخت نانهای شهری»، «انواع نان»، «ابعاد معنوی و غیرمادی نان»، «نان روزانه یا رزق» و «نان، تحلیل رزق» است.
در این کتاب ابتدا به شروع کشاورزی و پخت نان در ایران و نخستین کلمات ایرانی که معادل نان بود، اشاره میشود. سپس انواع غلات و دیگر محصولات کشاورزی که در گذشته و حال، برای پخت نان استفاده میشدند، با یکدیگر مقایسه میشوند. بهعلاوه، یک سابقه تاریخی کوتاه در حد امکان ارائه شده تا مشخص شود که آیا استفاده از بعضی محصولات معین در طولانیمدت اتفاقی بوده یا دارای بنیان و ساختار خاصی بوده است.
در فصل سوم، ساخت خمیر در مناطق روستایی و در میان ایلات عشایر مورد بررسی قرار میگیرد. در فصل چهارم یک مرور کلی در خصوص تکنیکهای پخت نان انجام شده است. در این فصل، دو روش اصلی پخت نان شرح داده میشود. این دو روش عبارتاند از پخت در خاکستر و زغال داغ یا درون تنور.
در فصل بعدی، مؤلف چگونگی پخت نان را در شهرها شرح میدهد و در فصل ششم، انواع مختلف نان و برخی از روشهای پخت نان از گذشته تا به حال در ایران بررسی میشود. نویسنده در این فصل، شیوههای پخت نانهای مختلفی را شرح داده که شاید بتوان گفت طبقهبندی شدهاند و این طبقهبندی پیچیدگیهایی دارد.او بعد از مقایسه انواع نانهای مربوط به پیش از سال ۱۶۰۰ میلادی، آن اندک معلوماتی را که در دسترس است، به یک شیوه ساده بیان کرده است. همچنین نانهای لواش، سنگک، تافتون، بربری، نانهای شیرین و نانهای کماج و انواع دیگر را نیز بررسی کرده است.

لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد