30 - 04 - 2020
بررسی مجدد موضوع مزد ظرف ۱۰ روز
آیتالله رییسی در آستانه روز کارگر میزبان اصحاب تولید و فعالان کارگری شد و دستوری برای بررسی مجدد موضوع حداقل مزد سال جاری صادر کرد. وی با تاکید بر اینکه مساله معیشت و حقوق کارگران باید بسیار محترم شمرده شود، به سازمان بازرسی کل کشور ماموریت داد در نهایت ظرف ۱۰ روز با همفکری کارگران و شورایعالی کار گزارش جامعی از نظام مسائل و مشکلات حوزه کارگری تهیه کند.
وی اظهار داشت: کارگران به عنوان سرمایه و محور اصلی جهش تولید در کشور هستند و سخن گفتن از رونق تولید بدون توجه به کارگر و حقوق کارگران بیمعناست.
وجود زیرساختهای جهش تولید
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه زیرساختهای اساسی جهش تولید که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان شعار سال نامگذاری شده است، در کشور وجود دارد، افزود: نیروی انسانی متراکم، نقدینگی، مهارت در کار، تلاش، همت و مجاهدت نیروهای متخصص و بهخصوص کارگران از جمله این زیرساختهاست.
آیتالله رییسی با بیان اینکه تحقق در جهش تولید نیازمند حمایت از تولیدکنندگان و رفع موانع تولید و سرمایهگذاری است از قاچاق، واردات کالاهای دارای مشابه داخلی و عدم پرداخت تسهیلات به تولیدکنندگان واقعی و انتقال تسهیلات به بخش دلالی بهعنوان موانع تولید یاد کرد.
حمایت از شرکتهای دانشبنیان
رییس قوه قضاییه همچنین با تاکید بر لزوم حمایتهای قانونی، قضایی، مالی، پولی و بانکی از فعالیتهای دانشبنیان در کشور تصریح کرد: تسهیلات باید به اشخاص مولد اختصاص پیدا کند.
آیتالله رییسی لزوم اصلاح نظام اداری صدور مجوزها را نیز متذکر شد و با بیان اینکه تولیدکنندگان نباید در پیچ و خم بوروکراسی اداری گرفتار شوند، اظهار داشت: اجرای دقیق سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری برای واگذاری و مردمی کردن کارخانهها و مراکز تولیدی منجر به پویایی بخشهای اقتصادی خواهد شد.
مشکلات خصوصیسازی ناشی
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه اصل ۴۴ قانون اساسی و قانون اجرایی آن و چارچوب تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری برای واگذاری بخشهایی از شرکتهای دولتی به بخش خصوصی امر درستی است، مشکلات مربوط به حوزه خصوصیسازی را ناشی از اجرای نادرست اصل ۴۴ و واگذاری کارخانجات به افراد فاقد صلاحیت، مهارت، دانش و سرمایه دانست و گفت که گزارشهای واصله از استانهای کشور درباره مشکلات کارخانجات و مراکز تولیدی ریشه در همین مسائل دارد.آیتالله رییسی با اشاره به مشکلات ایجاد شده برای کارگران کارخانههایی که بدون در نظر گرفتن شرایط واگذار شدهاند، ادامه داد: کارخانهها به افرادی واگذار شدند که اهلیت نداشتند و آنها کارخانهها را با پول بانکها و منابع مالی دولت گرفتند و با ناکارآمدی موجب توقف چرخه تولید و ایجاد مشکل برای کارگران شدند.رییس قوه قضاییه با تاکید بر لزوم توانمندسازی کارخانهها پس از واگذاری به بخش خصوص اظهار داشت: منظور از خصوصیسازی، رهاسازی شرکتهای دولتی پس از واگذاری نیست و برای رهایی این بخش از مشکلات، باید آنها را در مسائل کارگری، تسهیلات بانکی، بازاریابی و توزیع کالا کمک کنیم.
رییس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه نظارت، شفافیت، حسابکِشی و مراقبت بر تولید با کیفیت، امر پسندیدهای است، در عین حال بر لزوم پرهیز شرکتهای بزرگ دولتی و دستگاههای اداری متصل به قدرت از رقابت با بخش خصوصی تاکید کرد.
تجدید نظر در نظام واگذاریها
آیتالله رییسی بر لزوم تجدید نظر در نظام خصوصیسازی و واگذاریها تاکید کرد و گفت که مشکلات واگذاریها که اعتراض تولیدکنندهها و کارگران را برانگیخته، باید با همکاری دولت و هیات ویژه ساماندهی واگذاریها که اخیراً از سوی مجلس تشکیل شده، برطرف و روند خصوصیسازی از شکل سابق خارج شود.
رییس قوه قضاییه در این خصوص به سفر استانی خود به اراک که تیر ماه سال گذشته صورت گرفت اشاره کرد و یادآور شد: در ابتدای این سفر و با حضور مسوولان مختلف محلی، نشستی با کارگران داشته و حرفهای این قشر را شنیدم و همه اظهارات حاکی از آن بود که خصوصیسازی به درستی انجام نشده و مشکلات جدی برای مردم و کارگران و تولید ایجاد کرده است.
بررسی مشکلات کارخانه هپکو؛ پنجشنبه همین هفته
در این جلسه آیتالله رییسی با تعیین وقت برای رسیدگی فوری به مسائل و مشکلات دو تن از تولیدکنندگان اعلام کرد مشکلات کارخانه هپکو نیز روز پنجشنبه همین هفته با حضور نمایندگان کارگری، استاندار استان مرکزی و مسوولان مربوطه در وزارت صمت در دفتر رییس قوه قضاییه بررسی میشود.
ماموریت سازمان بازرسی
در ادامه جلسه حاضران به درددل با قاضیالقضات پرداخته و از مشکلات خود گفتند. هادی ابوی دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران آخرین سخنران این نشست بود و با اشاره به ناکافی بودن حقوق و دستمزد کارگران و مشکلات معیشتی آنها، خواستار بازنگری در دستمزد کارگران در سال ۹۹ شد.
رییس قوه قضاییه در واکنش به نظرات و گزارشهای حاضران در جلسه با تاکید بر اینکه مسأله معیشت و حقوق کارگران باید بسیار محترم شمرده شود، به سازمان بازرسی کل کشور ماموریت دارد در نهایت ظرف ۱۰ روز با همفکری کارگران و شورایعالی کار گزارش جامعی از نظام مسائل و مشکلات حوزه کارگری و مسائل مطرح شده از سوی نمایندگان کارگران تهیه کند تا برای حل آنها چارهاندیشی شود.
آیتالله رییسی با بیان اینکه جهش تولید یک شعار یا آرمان دستنیافتنی نیست و میتوان آن را با مدیریت، همت و حرکت جهادی عملیاتی کرد، یکی از بسترهای تحقق جهش تولید را هدایت نقدینگی از دلالی بهسوی تولید و یکی دیگر از الزامات آن را حمایت همهجانبه از کارگران و نیروهای آماده بهکار در کشور عنوان کرد.
رییس قوه قضاییه همچنین با اشاره به نقش مردم در تحقق جهش تولید، خاطرنشان کرد: هر جا مردم به صحنه آمدند میدان موفقیت بوده و در مساله جهش تولید هم باید از ظرفیتهای مردمی و نیروی کار کشور بهصورت شایسته استفاده شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد