7 - 05 - 2018
برق به اندازه نان بربری گران شد!
وزیر نیرو گفت: بهطور متوسط هزینه برق برای هر مشترک پس از افزایش قیمت ممکن است به اندازه قیمت یک نان بربری در ماه افزایش یابد این در شرایطی است که وزارت نیرو به هیچ عنوان موافق گرانی نیست.
رضا اردکانیان در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که آیا به اعتقاد شما افزایش هفت درصدی قیمت آب و برق پاسخگو است عنوان کرد: اگر ارزانی یک کالا موجب مصرف بیرویه شود، کار درستی نیست چراکه بیش از همه هزینه این امر بر مشترکین تحمیل میشود. بهطور مثال اگر قیمت برق را واقعی نکنیم و این مساله موجب شود که در فصل تابستان خاموشی داشته باشیم، هزینهای که بر مشترکین تحمیل میشود، قطعا بیشتر از پرداخت هزینه قبوض برق است.
به گفته وی، افزایش و اصلاح قیمت آب و برق بیش از هر چیز باید با هدف اثرگذاری بر رویه مصرف مشترکین صورت گیرد و هدف ما نیز از این افزایش چیزی جز این نبوده است. وی در خصوص این مساله که آیا در تابستان دچار خاموشی خواهیم شد گفت: تلاش ما این است که تابستان را بدون خاموشی پشت سر بگذاریم اما واقعیت این است که اصلیترین اتکای ما به مردم است یعنی اگر هر فردی خود را مدیر آب و برق بداند، قطعا دچار مشکل نخواهد شد.
وزیر نیرو با اشاره به تشکیل بازار آب در کشور گفت: قطعا تشکیل این بازار میتواند تاثیرات زیادی را به دنبال داشته باشد لذا ما پیگیر این هستیم تا استانها بتوانند با تفویض اختیار تصمیمات جدی را درباره چگونگی استفاده از منابع آب بگیرند.
اردکانیان با بیان اینکه ۵۰ میلیارد مترمکعب مخازن آبی کشور است، گفت: در حال حاضر بیش از نیمی از این مخازن آب ندارند که این مساله این ظرفیت بالا را در شرایط بحرانی ایجاد کرده تا همین مخازن نیز بتواند نیازهای مردم را برطرف کند که این مساله میتواند دستاورد مهمی در زمینه کارهای فنی باشد.
به گفته وی با برنامهریزی و کارهای انجام شده قصد داریم میزان دسترسی به آب شرب در جامعه روستایی را به بالای ۹۵ درصد برسانیم اما باید به این مساله توجه کرد که وقتی صحبت از سازگاری با کمآبی میشود، منظور این نیست که آب کمتری مصرف کنیم بلکه هدف این است که تا با رعایت مصرف بتوانیم گامهایی را در پیشبرد برنامهها برداریم.
وزیر نیرو با اشاره به اهمیت استفاده از آبهای خاکستری در کشور گفت: در حال حاضر سه میلیارد مترمکعب پساب در کشور تولید میشود که متاسفانه نه تنها مورد استفاده قرار نمیگیرد بلکه این پسابها موجب آلوده شدن منابع محدود آب شیرین کشور میشود.
اردکانیان تصریح کرد: در شرایط فعلی لازم است دولت به بخش خصوصی توجه بیشتری داشته باشد و منابع مالی قابل ملاحظهای را در حوزه جمعآوری پساب در نظر بگیرند.
به گفته وی در حال حاضر شرکتهای متعددی علاقهمند به مشارکت در سرمایهگذاری در این حوزه هستند که کارهای مقدماتی در حال انجام است.
وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در حوزه مدیریت تقاضا لازم است تا عرضهکنندگان کار مشترکی را در حوزه سیاستها انجام دهند، گفت: برای این مهم نیاز به شاخه علوم اجتماعی است لذا وزارت نیرو به دنبال این است تا مرکز امور اجتماعی منابع آب و انرژی را در این وزارتخانه ایجاد کند و قرار شده تا از امروز این مرکز فعالیت خود را به صورت جدی انجام دهد. اردکانیان با بیان اینکه هدف این است تا با بررسی تاثیر سیاستها روشهایی را برای راهکارهای الگو و مدیریت مصرف ایجاد کند، گفت: بخش تحقیقات این مرکز نیز در پژوهشگاه نیرو فعال شده است.
وزیر نیرو با بیان اینکه وزارت نیرو با توجه به اینکه سالهای کم بارش را تجربه میکند لذا مدیریت تقاضا در دستور کار قرار گرفته است اظهار کرد: در حال حاضر باید برای طراحی دقیقتر و اجرایی شدن اهداف به مبانی تئوریک نیز توجه کنیم.
وی با بیان اینکه لازم است از صحبت شعار سال با موضوع حمایت از تولید کالای ایرانی استفاده شود و برای هماهنگی و همفکری بیشتر به وظایف خودمان عمل کنیم تاکید کرد: مدیریت در عرصههای علمی عمدتا به زمینههایی که به برنامهریزی ریاضی مرتبط است اصلاح شود که دلیل آن نیز عدم تعادل بین منابع و مصارف است لذا اگر منابع وسیع باشد تقاضا را پاسخ میدهد بنابراین مدیریت زمانی است که بین منابع و مصارف تعادل وجود نداشته باشد.
وی با تاکید این مساله که مدیریت مصرف با مدیریت تقاضا متفاوت است گفت: استفاده از ابزار قیمت و راهکارهایی که برای جلوگیری از هدررفت آب و انرژی اعمال میشود رابطه دوجانبهای بین تامینکننده و مصرفکننده برقرار میکند اما زمانی که جمعیت افزایش مییابد و مصرف متنوع میشود تامینکننده نمیتواند با مصرفکننده مرتبط باشد. به گفته وی ابزار قیمت در مدیریت مصرف به ما کمک میکند و میتوان به وسیله این ابزار به گوش پر مصرفها برسانیم که کشور ما کم آب است و در حالی که جمعیت نسبت به ۴۰ سال پیش ۳/۲ برابر شده و مصارف متنوع شده اما آب با همان الگوی قبلی مصرف میشود.
وی با تاکید بر اینکه سازگاری با کمآبی سرلوحه برنامههای وزارت نیرو قرار دارد گفت: قطعا این توانایی وجود دارد که با تکیه بر تجربه پیشینیان و پشتیبانی مردم در سالهای آینده برنامههای مناسبی را برای گذر از چالشهای آبی ارائه دهیم.
وی با اشاره به صحبتهای ریاستجمهوری مبنی بر اینکه برنامههای مرتبط با آب نباید براساس شرایط سالجاری باشد و باید به سالهای آینده نیز توجه کرد گفت: ما باید از هماکنون برای تامین آب سال آبی ۹۸ – ۹۷ اقدامات لازم را با درنظر گرفتن اینکه میزان بارشها ۱۰ درصد کمتر از امسال باشد برنامهریزی کنیم.
وی افزود: این مساله این هشدار را میدهد که فرصت زیادی نداریم چراکه نهتنها منطقه گرمتر میشود بلکه با کاهش بارندگیها و افزایش جمعیت نیز روبهرو هستیم بنابراین لازم است با تغییر روش و به کارگیری دانش روز و افزایش تعامل با مصرفکنندگان و سازمانهای دستاندرکار این عرصه را مدیریت کنیم.
وی با تاکید بر این مساله که نباید اجازه دهیم عرصه آب چه در زمان کمآبی و چه در زمان پرآبی جولانگاه رقابتهای منطقهای و سیاسی شود عنوان کرد: مساله آب مورد توجه ارکان کشور است لذا لازم است از هرگونه پرسهزنی در عرصه آب جلوگیری شود چراکه در سالجاری به لحاظ محدودیت شدید آب و تحریکپذیری بالا به هوشیاری بالایی از ناحیه دستاندرکاران نیاز داریم تا عرصه آب عرصه برخی مسایل حاشیهای نشود.
وی همچنین از تمدید حکم حمیدرضا جانباز، مدیریت شرکت آب و فاضلاب کشور خبر داد و گفت: قرار است برای دو سال دیگر از خدمات او در عرصه آب و فاضلاب کشور استفاده کنیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد