27 - 11 - 2022
برچیدن تحصن طرفداران مرسی به تاخیر افتاد
سمیه حاتمی امین – مقامهای مصری میگویند طرح دولت برای متفرق کردن هواداران محمد مرسی، رییسجمهور سرنگون شده به تعویق افتاده است. یک مقام بلندپایه امنیتی مصر گفت که مقامات این کشور امیدوار بودند که با هشدار آنها در مورد طرح متفرق کردن معترضان، آنها به تحصن خود به طور داوطلبانه پایان میدادند. این منبع افزود چنین اتفاقی روی نداد و تعداد افراد حاضر در این اماکن افزایش یافته است. پیش از این نبیل فهمی، وزیر خارجه مصر گفته بود که تجمع حامیان محمد مرسی، رییسجمهور برکنار شده نمیتواند تا «ابد» ادامه داشته باشد و وزارت کشور مصر هم از انجام عملیاتی برای جمع کردن دو چادر معترضان در دوشنبه گذشته خبر داده بود اما نشانهای از فعالیت پلیس در خارج مسجد رابعه عدویه در شرق قاهره و در میدان نهضت دیده نشد. در همین حال اخوان المسلمین که از مرسی حمایت میکند در مورد بروز خونریزی هشدار داده است. نبیل فهمی، وزیر خارجه مصر گفت که این مساله باید خیلی زود یا از طریق گفتوگو یا از طریق اعمال قانون حل شود. به گفته BBC ، هر چند هنوز زود است در این باره که آیا پلیس عملیاتی را برای جمع آوری چادرهای معترضان انجام میدهد یا نه، اظهارنظر کرد اما افرادی در دولت موقت هستند که تمایل ندارند تا برای خاتمه دادن به تحصن معترضان به زور متوسل شد. هنوز مشخص نیست که آیا هشدار مقامات با هدف تشویق برخی از معترضان به ترک محل تحصن صورت گرفته یا نه. هر چند تلاشهای دولت مصر تاکنون برای متقاعد کردن معترضان به ترک محل موفقیتآمیز نبوده است.
آزمون دموکراسی در منطقه
بررسی پژوهشهای دانشگاهی عبدالفتاح السیسی در زمان تحصیلش در آمریکا مشخص کرد که وی از منتقدین سرسخت سیاستهای آمریکا در زمینه تحقق دموکراسی در خاورمیانه است.
به نوشته یک روزنامه اماراتی، برخی از تحلیلگران سیاسی کشورهای عربی و غیرعربی به بررسی پژوهشهای عبدالفتاح السیسی، فرمانده نیروهای مسلح مصر هنگامی که در دانشکده امور جنگی و نظامی آمریکا در سال ۲۰۰۶ میلادی مشغول به تحصیل بوده، پرداختهاند.
محور پژوهش وی بررسی چالشها، خطرات و فواید الگوی دموکراسی غرب در خاورمیانه و در کنار آن پژوهش در مورد خطرات پنهان دموکراسیهای نوظهور است. شاخصترین موضوعی که السیسی در تحقیق خود به آن پرداخته است، سیاستهای آمریکا در این باره است.
به گزارش ایسنا، السیسی همچنین تاکید کرده است، در صورتی که دموکراسی در خاورمیانه خدمت به منافع استراتژیک آمریکا تلقی شود، تحقق دموکراسی در خاورمیانه به آسانی ممکن نخواهد بود.
علاوه بر این نگرانیهایی هم وجود دارد که آنچه مبارزه با تروریسم نامیده میشود در حقیقت بهانه کشورهای غربی برای برپایی دموکراسی در خاورمیانه براساس نظرات آنهاست و در صورتی موفقیتآمیز خواهد بود که علاوه بر منافع آمریکا منافع کشورهای منطقه را نیز تامین کرده و علاوه بر بهبود شرایط شهروندان عادی به فرهنگ دینی مردم منطقه نیز احترام بگذارد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد