31 - 12 - 2022
بزرگترین بازار سیمان ایران از دست میرود
گروه صنعت و معدن- در حالی که تولید سیمان در کشور بالاتر از میزان تقاضاست تا جایی که صادرات به عنوان استراتژی مهم این صنعت برای فروش محصولات در نظر گرفته شده، کشورهای هدف یکی پس از دیگری از دسترس کشور خارج میشوند که کشور عراق نمونه اخیر آن است.
تصمیم جدید دولت عراق برای افزایش تعرفه واردات کالا به این کشور، آینده صادرات صنعت سیمان ایران به عراق را در هالهای از ابهام فرو برده است.
چندی پیش روزنامه زمان چاپ ترکیه گزارش داد که دولت عراق تصمیم گرفته از ابتدای ماه جولای امسال (۱۱ تیرماه) تعرفه واردات تمامی کالاها را به این کشور به ۵۰ درصد افزایش دهد. این تصمیم در حالی قرار است تا چند هفته دیگر اجرایی شود که عراق در حال حاضر بزرگترین بازار صادراتی صنعت سیمان ایران محسوب میشود و افزایش تعرفه واردات کالا به این کشور میتواند زنگ خطر بزرگی برای صادرکنندگان سیمان ایران به شمار آید.
اسفندیار سالاروند، کارشناس صنعت سیمان با اشاره به اینکه افزایش تعرفه واردات کالا به عراق باعث غیراقتصادی شدن صادرات سیمان ایران به این کشور میشود به ایسنا افزود: رقابتی بودن قیمت خرید عامل اصلی فروش سیمان ایران در بازارهای صادراتی محسوب میشود که اگر این عامل از بین برود صادرات سیمان کاهش خواهد یافت.
بر اساس آخرین آمار منتشر شده، صادرات صنعت سیمان ایران با افزایش ۳۱ درصدی به دو میلیون و ۲۱۱ هزار و ۱۴۵ تن سیمان و کلینکر رسیده است. صادرات سیمان ایران نیز در سال گذشته با افزایش ۲۵ درصدی به ۶/۸ میلیون تن رسیده بود.
تولید بیش از تقاضا
صادرات صنعت سیمان ایران در دو ماه نخست امسال ۳۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافت و براساس آمار انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان، در دو ماه نخست امسال یک میلیون و ۹۰۶ هزار و ۵۸۵ تن سیمان از ایران صادر شد. رییس اتحادیه فروشندگان مصالح ساختمانی تهران معتقد است که تولید سیمان در کشور بیش از تقاضاست و باید صادر شود.
محمدجعفر منتظری با بیان اینکه تولید سیمان در ایران بیش از مصرف است، گفت: تولید سیمان در ایران از وضعیت خوبی برخوردار است چون مواد اولیه، سوخت و نیروی انسانی به مقدار کافی موجود است بنابراین یکی از صادرات ما باید سیمان باشد که شرایط آن در ایران فراهم است.
وی با بیان اینکه قبلا در زمینه صادرات سیمان چندان فعال نبودیم که همین موضوع باعث شد بازار را از دست دهیم، گفت: کشورهای دیگر بازارهای بینالمللی را قبضه کردند.
وی با تاکید بر اینکه یکی از صادرات اصلی ما باید سیمان باشد، گفت: به عنوان مثال بخش کشاورزی بر اثر کمبود آب ممکن است مشکلاتی داشته باشد ولی مواداولیه سیمان در کشور وجود دارد بنابراین سیمان میتواند به خوبی صادر شود و چه بسا آهن نیز صادر شود چون پیشبینی شده تولیدات آن نیز مثل سیمان افزایش یابد.
رییس اتحادیه فروشندگان مصالح ساختمانی تهران پیش از این با بیان اینکه قیمت مصالح ساختمانی شامل گچ، شن، ماسه و آجر ۲۰ تا ۲۵ درصد به نسبت سال گذشته افزایش داشته است، گفته بود که طبیعتا هر سال با توجه به تورم قیمتها نیز افزایش مییابد و با توجه به افزایش هزینه حاملهای انرژی و تولیدات و بقیه اقلام شاهد افزایش قیمت در مصالح ساختمانی نیز هستیم.
وی با بیان اینکه قیمت سیمان نسبت به سال گذشته تفاوتی نکرده است، تاکید کرده بود که در رابطه با سیمان نرخ دولتی حاکم است و کارخانهها با هدف حمایت از تولید و مصرفکننده فعالیت کرده و تولیداتشان نیز زیاد است و به تعبیری میتوان گفت که در سیمان عرضه بیش از تقاضا بوده و تاثیری در قیمت سیمان نداشته است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد