18 - 12 - 2022
بزرگترین جریمه تاریخ آمریکا به نام BP ثبت شد
|گروه انرژی | «چهار و نیم میلیارد دلار»؛ این رقم بزرگترین «جریمه و خسارت» تاریخ آمریکاست. بریتیش پترولیوم باید آن را پرداخت کند. این رقم علاوه بر آن ۲۰ میلیارد دلاری است که تاکنون BP در اختیار صندوق پرداخت خسارت خلیج مکزیک قرار داده برای همین هم این شرکت در حال فروش برخی از داراییهای خود برای تامین منابع مالی لازم است.
اکنون دو سال و هفت ماه از حادثه انفجار در سکوی حفاری «دیپ واتر هورایزن» که به مرگ ۱۱ نفر و آلودگی آبهای خلیج مکزیک منجر شد، میگذرد و شرکت BP با دولت آمریکا بر سر پرداخت چهار و نیم میلیارد دلار جریمه و خسارت به توافق رسیده است.
به گفته اریک هولدر، دادستان کل آمریکا، BP با پذیرفتن ۱۴ مورد اتهامی علیه این شرکت، موافقت خود را با پرداخت یک میلیارد و ۲۶۰ میلیون دلار به عنوان جریمه اعلام کرده است. این رقم، بزرگترین جریمه کیفری در تاریخ آمریکاست.
علاوه بر این، BP قرار است در پنج سال، دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار به بنیاد ملی شیلات و حیاتوحش آمریکا یپردازد و ۳۵۰ میلیون دلار دیگر را در اختیار آکادمی ملی علوم این کشور قرار دهد.
BP همچنین باید در پنج سال ۵۲۵ میلیون دلار به کمیسیون مبادلات و اوراق بهادار آمریکا بپردازد. به گفته اریک هولدر، توافق BP با دولت آمریکا «قدمی حیاتی رو به جلوست».
در پی اعلام این توافق، باب دادلی، مدیرعامل BP در بیانیهای گفت: «همه ما در BP به شدت از مرگ افراد در جریان حادثه دیپ واتر هورایزن و تاثیرات نشت نفت بر مناطق ساحلی خلیج مکزیک متاثر هستیم.» حادثه انفجار در سکوی اکتشاف و حفاری دیپ واتر هورایزن که به بزرگترین فاجعه نشت نفت در تاریخ آمریکا تبدیل شد، در ۲۰ آوریل ۲۰۱۰ رخ داد.
این انفجار مرگ ۱۱ نفر از کارکنان این سکو را به همراه داشت. در پی این حادثه، نشت نفت از محل انفجار به مدت سه ماه ادامه داشت و ورود میلیونها لیتر نفت خام به خلیج مکزیک علاوه بر آلوده کردن محیط زیست، باعث وارد آمدن میلیاردها دلار خسارت به اقتصاد ایالتهای لوئیزیانا، فلوریدا، آلاباما و میسیسیپی شد.
هولدر به خبرنگاران گفت: امیدوارم پیام روشنی به همه کسانی که درگیر اینگونه بیاحتیاطیها هستند، فرستاده شود که با مجازات سنگینی مواجه خواهند شد و همه کسانی که درگیر هستند، محاکمه خواهند شد.بنابر اعلام وزارت دادگستری آمریکا، دولت این کشور علیه سه تن از کارکنان وقت شرکت BP اعلام جرم کرده است. دو نفر از متهمان، رابرت کالوزا و دونالد ویدرین، از کارکنان ارشد شرکت BP هستند که در هنگام انفجار روی سکوی دیپ واتر هورایزن مستقر بودند و بر عملکرد آن نظارت میکردند. این دو نفر به سهلانگاری منجر به قتل غیرعمد متهم هستند. نفر سوم، دیوید رینی از مدیران سابق BP است که به ارایه اطلاعات ناقص به کنگره آمریکا متهم شده است.
هولدر اعلام کرده که امکان متهم شدن افراد بیشتری در این رابطه وجود دارد. یک دادگاه فدرال در آمریکا قرار است سال آینده به پرونده BP رسیدگی کند و توافق صورت گرفته بین این شرکت و وزارت دادگستری ایالات متحده باید به وسیله آن به تصویب برسد.
پیش از این سنگینترین مجازات کیفری صادر شده در دادگاههای آمریکا علیه شرکت داروسازی فایزر بود که آن را به پرداخت یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار محکوم کرده بود.
توافق قبلی چه بود
حدود ۹ ماه قبل هم BP اعلام کرده بود با شاکیان خصوصی خود که زندگیشان تحت تاثیر نشت نفت در خلیج مکزیک قرار گرفته بود به توافقی هفت میلیارد و هشت میلیون دلاری رسیده است.
به دنبال نشت نفت از یکی از دکلهای حفاری شرکت BP در خلیج مکزیک ۱۱ نفر کشته شدند و میلیونها بشکه نفت خام به آبهای ساحلی منطقه سرازیر شد. بسیاری از شاکیان این پرونده، ماهیگیرانی بودند که به دلیل آلودگیهای نفتی، شغل خود را از دست دادند. BP اعلام کرده بود که این توافق، جدا از شکایاتی است که نهادهای دولتی آمریکا از این شرکت تنظیم کردهاند.
عامل نشت نفت در خلیج مکزیک
اما حدود ۹ ماه بعد از رخ دادن چنین نشتی یک هیات تعیین شده از سوی کاخ سفید پس از انجام تحقیقات گستردهای به این نتیجه رسید که واقعه نشت نفت در خلیج مکزیک قابل پیشگیری بود و تصمیمات شرکت BP و چند کمپانی دیگر آن فاجعه را به بار آورد.
انفجار در سکوی حفاری «دیپ واتر هورایزن» در ماه آوریل ۲۰۱۰ باعث مرگ ۱۱ کارگر شد. در اثر آن انفجار، چاه نفت «ماکوندو» که در اعماق خلیج مکزیک واقع است، سر باز کرد و میلیونها بشکه نفت در چند ماه به دریا ریخت.
کمیسیون ویژهای که از سوی باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا درباره علل این واقعه تحقیق کرده بود در یک گزارش ۴۸ صفحهای، تصمیماتی که مدیران شرکتهای BP، ترانس اوشن وهالیبرتن برای کاهش هزینههای خود و صرفهجویی در زمان استخراج نفت اتخاذ کرده بودند را یکی از عوامل وقوع انفجار در چاه نفتی دانست.
BP مالک چاه نفتی ماکوندو بود اما سکوی حفاری به شرکت ترانس اوشن تعلق داشت. این گزارش همچنین هشدار میدهد که در صورت به اجرا در نیامدن تدابیر ایمنی و پیشگیرانه از سوی دولت فدرال، سوانح مشابهی احتمالا در آینده اتفاق خواهد افتاد.
وزارت دادگستری آمریکا در اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۰ BP و هشت شرکت دیگر را با این اتهام که قوانین ایمنی فدرال را در ارتباط با نشت نفت در خلیج مکزیک نقض کردهاند، تحت پیگرد قرار داد.
در گزارش هیات وابسته به کاخ سفید همچنین نوشته شده است که BP ضوابط کافی را برای کاهش خطر انفجار در چاه یادشده به اجرا نگذاشته بود. در این گزارش به ویژه «ناکامی مدیریتی» شرکتهای فعال در طرح استخراج نفت از چاه ماکوندو عامل اصلی سانحه شناخته شده است.
باب گراهام، فرماندار سابق ایالت فلوریدا و از سرپرستان هیات تحقیقاتی کاخ سفید با صدور بیانیهای گفته است که اگر این شرکتها بر این اساس که ایمنی بر هر امر دیگری اولویت دارد عمل میکردند این فاجعه به احتمال زیاد اتفاق نمیافتاد.
تصمیم برای فروش اموال
پیش از این و در دوازدهم خردادماه BP اعلام کرده بود که میخواهد سهم خود در شرکت TNK-BP روسیه را بفروشد. این شرکت در بیانیهای کوتاه گفته بود که به شریک خود، شرکتAlfa Access Renova گفته است قصد دارد سهام خود را بفروشد اما هیچ تضمینی وجود ندارد که به قطع تفاهمی بر سر فروش صورت پذیرد. BP ۵۰ درصد از سهام شرکتTNK-BP را در اختیار دارد و ارزش سهام آن ۲۵ میلیارد دلار گزارش شده است. صاحبانAlfa Access Renova چند میلیاردر روسی هستند که آنها نیز خواستار خرید سهم BP و کنترل کامل شرکت
TNK-BP شده بودند. شرکت
TNK-BP در میان تولیدکنندگان نفت در روسیه سومین شرکت بزرگ نفتی است که در سال ۲۰۰۳ تاسیس شد. در اوکراین، برزیل، ونزوئلا و ویتنام هم فعال است.
شرکت TNK-BP شرکتی سودآور بوده است اما مدیریت آن به دلیل روابط بد میان BP و میلیاردرهای روسی صاحب Alfa Access Renova بسیار دشوار بوده است. میخائیل فریدمن، مدیرعامل، سابق شرکتTNK-BP پیشتر گفته بود که برای نجات این شرکت چارهای وجود ندارد مگر اینکه یکی از دو شریک کنترل آن را در دست بگیرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد