15 - 02 - 2024
بسترسازی ایمیدرو برای توسعه نوآوری در بخش معدن و صنایع معدنی
دنیای معدن- معاون برنامهریزی و توانمندسازی ایمیدرو گفت: این سازمان به عنوان نهاد حاکمیتی، شرایط توسعه نوآوری در بخش معدن و صنایع معدنی را فراهم میکند.
سمیه خلوصی در چهارمین جشنواره اینوماین گفت: با توجه به دریافت ۳۰۰ ایده و داوری مناسب، ۱۲ ایده برتر شناخته شد. باید توجه داشت که شروع بحث فناورانه دانشبنیان از همین بذر ایدهها خواهد بود.
معاون برنامهریزی و توانمندسازی ایمیدرو با اشاره به شاخصهای پیشبینیشده برای بخش صنعت (۵/۸درصد) و معدن (۱۳ درصد) در برنامه هفتم توسعه، عنوان کرد: بدون توجه به موضوع فناوری و نوآوری، دستیابی به این شاخصها ممکن نیست.
خلوصی تصریح کرد: از جمله نکات جالب برنامه هفتم توسعه، افزایش رتبه نوآوری به رتبه ۴۸ جهانی است. در حال حاضر، رتبه ایران در این حوزه ۶۴ بوده که با نوآوری این هدف قابل تحقق است.وی با بیان اینکه ماموریت ما در توسعه بخش نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی، برای دستیابی به اهداف مشخصشده در برنامه هفتم توسعه دشوار است، مطرح کرد: تحقق چشمانداز هدف کربن صفر، هوشمندسازی، دیجیتالسازی و… در برنامه هفتم به صورت الزام درآمده و ما به عنوان بخشی از نهاد دولتی جایگاه مناسبی داریم.معاون برنامهریزی و توانمندسازی ایمیدرو ادامه داد: حفظ و ارتقای سطح موجود و دستیابی به اهداف، با توسعه نوآوری امکانپذیر است.
خلوصی با اشاره به اینکه برگزاری رویدادهایی نظیر جشنواره اینوماین میتواند به توسعه این روند کمک کند، اظهار کرد: ایمیدرو با هدف توسعه نوآوری در بخش معدن و صنایع معدنی، مراکزی برای جذب ایدهها و بسترسازی برای تبدیل آنها به شرکتهای دانشبنیان ایجاد کرده است.وی یادآور شد: با توجه به اینکه کشورهای حوزه خلیجفارس در بخش معدن و صنایع معدنی و حتی فناوریهای پیشرفته سرمایهگذاری میکنند، برای حفظ رقابتپذیری و تولید پایدار، باید از حداکثر ظرفیتها بهره ببریم تا به شاخصهای هدفگذاریشده برسیم.
۳۰۰ ایده نوآورانه در بخش صنعت و معدن جذب شد
دبیر چهارمین جشنواره ایدههای ارزشآفرین با اشاره به اینکه نیازهای فناورانه معدنی احصا شده است، گفت: ۳۰۰ ایده نوآورانه را از دانشگاهیان و متخصصان جذب کردیم که در جهت فناوری در بخش صنعت و معدن است. مجید وفاییفرد اظهار کرد: شورای سیاستگذاری این جشنواره در مردادماه امسال تشکیل شد که ۶ پیشرویداد را در دانشگاههای مختلف کشور برگزار کردیم که تاثیر بسزایی در جذب ایدههای نوآورانه داشت.
وی افزود: ۳۰۰ ایده نوآورانه را از دانشگاهیان و متخصصان جذب کردیم که ۱۰۰ ایده وارد مرحله مصاحبه شدند و در نهایت ۲۰ ایده برتر شناخته و ۱۲ ایده شاخص معرفی شدند.دبیر چهارمین جشنواره ایدههای ارزشآفرین با اشاره به اینکه بحث داوری با حضور ۸۰ داور از سوی دانشگاه تهران انجام شده است، گفت: این جشنواره در ۱۰ محور نوآورانه و فناورانه برگزار شد.وی عنوان کرد: فقط پنج درصد شرکتهای دانشبنیان معدنی هستند که ۱۲۰ مورد از آنها فعال هستند که با توجه به گستردگی بخش معدن متناسب نیست.
وفاییفرد اضافه کرد: در گذشته حمایت از ایدهها کمتر بوده است، در حالی که در دنیا ایدهها و فناوریها محرک بخشهای اقتصادی هستند.
وی با بیان اینکه ایمیدرو حمایتهای خوبی از فناوران انجام میدهد، گفت: برنامههایی به منظور همرسانی در جذب شرکتهای دانشبنیان داریم. دبیر چهارمین جشنواره ایدههای ارزشآفرین خاطرنشان کرد: شرکتهای دانشبنیان با دو چالش تامین مالی و توسعه بازار روبهرو هستند که در رفع مشکلات آنها قدم خواهیم برداشت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد