8 - 10 - 2022
بستهبندی برنج و روغن مناسب نیست
«جهانصنعت»- اخبار آلودگی مواد غذایی تمامی ندارد؛ یک روز برنجهای آلوده، سبزیهای آبیاری شده با فاضلاب و یک روز استفاده از مواد مضر در لبنیات و حالا آلودگی برنج و روغن موقع بستهبندی. روز گذشته سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از بستهبندی محصولات برنج و روغن در فضای نامناسب خبر داد و گفت: وضعیت این بستهبندی در کشور به قدری اسفناک است که اگر سازمان غذا و دارو بر آن نظارتی نداشته باشد، نام این محصولات را علنی و به اطلاع مردم خواهیم رساند.
به گزارش خانه ملت، محمدحسین قربانی با انتقاد از بستهبندی برخی محصولات غذایی در کشور افزود: طی بازدیدهایی که از برخی مراکز بستهبندی محصولات غذایی داشتم متوجه شدم که موادغذایی مانند روغن و برنج در فضای نامناسبی بستهبندی میشوند.
وی ادامه داد: متاسفانه این محصولات در کشور شناخته شده است و اکنون در بازار یافت میشود اما بستهبندی آنها به شدت اسفناک است تا جایی که اخیرا از مسوولان سازمان غذا و دارو درخواست کردم تا نظارت دقیقی بر نحوه بستهبندی این محصولات داشته باشند.
قربانی تصریح کرد: سازمان غذا و دارو تا هفته اول مهر فرصت دارد تا نتیجه نظارتها و کنترلهای خود را نسبت به نوع بستهبندی این محصولات به کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اعلام کند و بدونشک در صورت کامل نبودن این نظارتها، نام این محصولات را علنی و به اطلاع مردم خواهیم رساند. سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: این محصولات به صورت فلهای وارد کشور میشود و در جاهای نامناسب بستهبندی میشوند.
وی در ادامه با انتقاد از بیتوجهی نسبت به فروش محصول برنج کشاورزان در کشور گفت: بر این اساس نمیتوان از کشاورز انتظار داشت که در روستا بماند زیرا وی به مهاجرت روی خواهد آورد.
قربانی با یادآوری برگزاری جلسه کارگروه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس پیرامون بررسی نحوه نظارت بر تبلیغات محصولات غذایی به ویژه برنج در صدا و سیما، افزود: این مهم دغدغه بسیاری از نمایندگان حوزه شمال کشور بود زیرا امروزه با تورمی ۳۰ درصدی در کشور، هزینههای تولید، کاشت و برداشت بالا رفته و در این راستا نیز هزینههای تبدیل کارخانههای برنجکوبی افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه متاسفانه شاهد هستیم که هزینههای برنج ۳۰ تا ۳۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، ادامه داد: این بدان معناست که برداشت محصول برنج با کیفیت در سال گذشته حدود شش هزار تا ۶۸۰۰ تومان به فروش میرفت و هزینه تولید آن حدود چهار هزار تا ۴۱۰۰ تومان است اما امسال هزینه تولید حدود ۴۸۰۰ تومان است ولی متاسفانه کشاورز نمیتواند همین محصول را ۵۲۰۰ تومان به فروش برساند.
قربانی با تاکید بر اینکه محور توسعه شمال کشور کشاورزی به ویژه برنج است، تصریح کرد: کشاورز با هزار امید و آرزو این محصول استراتژیک را تولید میکند اما نمیتواند بفروشد بنابراین نمیتوان از کشاورز انتظار داشت که در روستا بماند زیرا وی به مهاجرت روی خواهد آورد.
وی افزود: این مهاجرتها بار بسیار زیادی بر دوش دولت در زمینه اشتغال در شهرنشینی ایجاد خواهد کرد و متاسفانه امروز با توجه به نیاز کشور به حدود ۵۰۰ هزار تن برنج اما در سال ۹۲ حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار تن برنج تنها از مبادی رسمی وارد کشور شد و این یک ضایعه و مصیبت بزرگ برای تولید است.
قربانی ادامه داد: در جلسهای که داشتیم مقرر شد تا هفته اول مهر ماه مسوولان گزارشی از واردات و تولید برنج تهیه کرده و به کمیسیون بهداشت ارایه کنند.
این گزارش در شرایطی ارایه شده که بحث استفاده از روغن پالم در لبنیات تازه فروکش کرده است. با این حال مردم همچنان اعتماد خود را برای مصرف لبنیات سلب شده میبینند و مصرف شیر و لبنیات پرچرب در هفتههای گذشته به شدت کاهش یافته است. بسیاری از کارخانههای محصولات لبنی اقدام به انتشار پیامکهایی برای رفع اتهام از خود کردهاند برخی از آنها نیز عدم استفاده از چربی گیاهی یا چالم را روی محصولات خود درج کردهاند. در عین حال عدم معرفی متخلفان باعث شده است تمامی تولیدکنندگان همچنان در معرض اتهام باشند.
چهارشنبه گذشته دبیرکل کانون صنایع غذایی درباره برخی شبهههای مواد غذایی گفته بود مردم نگران سلامت مواد غذایی نباشند. کاوه زرگران با اشاره به پایش مستمر بازار محصولات غذایی از سوی سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو به ایسنا گفت: مردم مطمئن باشند صنایع غذایی کشور هیچ اغماضی درباره سلامت محصولات تولیدی خود نمیکنند و همواره هدف اصلی آنها کنترل کیفیت محصولات غذایی تولیدی است. تشکلهای صنایع غذایی در راس آنها کانون انجمنهای صنایع غذایی به صورت مستمر با همکاری سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو سلامت و کیفیت محصولات غذایی تولید داخل را پایش و با هر تخلفی بدون ملاحظه برخورد میکنند.
وی همچنین خواستار دقت بیشتر مسوولان در اظهارنظرهای خود درباره سلامت مواد غذایی شد و عنوان کرد: برخی اظهارنظرهای نسنجیده علاوه بر اینکه تبعات اقتصادی منفی زیادی برای صنایع غذایی کشور دارد، باعث ایجاد نگرانی و تشویش در سطح جامعه نیز میشود که باید از بروز آنها جلوگیری شود.
دبیرکل کانون انجمنهای صنایع غذایی عنوان کرد: به شخصه در سطح شبکههای اجتماعی و فضای مجازی بعضا شاهد ایجاد شبهههای عجیب درباره سلامت مواد غذایی موجود در بازار هستم که تمامی این موارد به هیچ عنوان صحت ندارند.
زرگران با تاکید بر اینکه فقط دو سازمان ملی استاندارد ایران و غذا و دارو اجازه اظهارنظر درباره سلامت و کیفیت مواد غذایی را دارند، عنوان کرد: اظهارنظرهای فاقد سند و مدرک درباره سلامت مواد غذایی که باعث تشویش و نگرانی مردم میشوند قابلیت پیگرد قضایی دارند. تنها سه روز از این اظهارات گذشته است و بار دیگر صحبت از آلودگی برنج و روغن به میان آمده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد