29 - 11 - 2020
بسته شدن ۱۰ پایگاه نظامی آمریکا در افغانستان
یک روزنامه آمریکایی در گزارشی از بسته شدن ۱۰ پایگاه نظامی آمریکا خبر داد و نوشت پیامدهای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، روشن نیست. روزنامه واشنگتنپست گزارش داد که پس از توافقنامه آمریکا و طالبان در دوحه، نیروهای آمریکایی همچون بخشی از توافق خروج، ۱۰ پایگاه را در افغانستان بستهاند. این روزنامه آمریکایی در ادامه افزود که پیامدهای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، روشن نیست. بر اساس این گزارش، بسته شدن پنج پایگاه، بخشی از توافق طالبان و آمریکا در توافقنامه دوحه بود. با بسته شدن این پایگاهها، آمریکا هزاران سربازش را از افغانستان خارج کرده است. این پنج پایگاه در ارزگان، هلمند، لغمان و پکتیا بودند. پنج پایگاه دیگری که امسال بسته شدهاند، در ننگرهار، بلخ، کابل، فاریاب و زابل قرار داشتند. بر اساس گزارش این روزنامه، در مورد تجهیزات و وسایل نظامی در این پایگاهها اطلاعاتی در دست نیست، اما قبل از آن نیروهای آمریکایی در افغانستان به نیروهای افغان صدها تانک را تحویل دادهاند.
با وجود تخلیه پایگاههای آمریکایی در افغانستان مقامات افغان و آمریکایی گفتهاند که در مورد کاهش نیروهای خارجی در افغانستان تاکنون تصمیم قاطعی وجود ندارد. در همین حال یک مقام به واشنگتنپست گفته است که در مورد انتقال یا تحویل تجهیزات نظامی به نیروهای افغان بحثها جریان دارد و تاکنون معلوم نیست که چه تصمیمی گرفته خواهد شد.
اما یک مقام دیگر گفته است که با وجود کاهش سربازان آمریکایی در افغانستان باز هم این کشور حملات هوایی بر ضد داعش انجام خواهد داد. یک مقام دیگر آمریکایی نیز گفته است که تاکنون بحثها در مورد بسته شدن پایگاههای بیشتر و تحویل دادن تجهیزات آن به نیروهای افغان جریان دارد. این مقام افزوده که سه تصمیم کلان با مشورت ناتو و دولت افغانستان صورت خواهند گرفت. با این حال تاکنون روشن نیست که چند پایگاه نیروهای آمریکایی در افغانستان فعال هستند.
توقف ماموریت ناتو در افغانستان در دستور کار نیست
این در حالی است که به دنبال اعلام برنامه غیرمترقبه ترامپ برای خروج بخشی از نیروهای آمریکا از افغانستان، ارتش آمریکا به شرکای خود در ناتو اطمینان داد که عجالتا نیازی به توقف ماموریت ناتو در افغانستان نمیبیند. ایالات متحده آمریکا به شرکای خود در ناتو اطمینان داده که عجالتا نیازی به توقف ماموریت ناتو در افغانستان نیست. به گزارش خبرگزاری آلمان روز پنجشنبه گذشته منابع دیپلماتیک ناتو در بروکسل به نقل از اسکات میلر فرمانده نیروهای آمریکایی و ناتو در افغانستان گفتهاند که امکانات و تواناییهای ایالات متحده برای ادامه ماموریت «حمایت قاطع» در این کشور همچنان محفوظ میماند. به گفته میلر شرکای ناتو میتوانند تعدیل کمی در شمار نیروهای نظامی خود در افغانستان صورت دهند. دونالد ترامپ که دوره زمامداریاش به زودی به پایان میرسد، روز سهشنبه هفته گذشته بدون توافق شرکای ناتوی آمریکا در افغانستان اعلام کرد که تا ۱۵ ژانویه سال آینده شمار نیروهای آمریکایی در افغانستان را به ۲۵۰۰ سرباز کاهش میدهد. پیشزمینه برنامه خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان توافق صلحی است که دولت ترامپ با طالبان امضا کرده است. از شروط این توافق خروج نیروهای آمریکایی و نیروهای ناتو تا پایان سال ۲۰۲۱ از این کشور است. طالبان در مقابل متعهد به پایبندی به صلح پایدار و کاهش خشونت علیه دولت و شهروندان شده است. این در حالی است که طالبان به تعهدات خود تاکنون هیچ پایبندی نشان نداده و ظاهرا ضرورتی برای کاهش نیروهای ناتو در این کشور وجود ندارد. اعلام هفته گذشته ترامپ موجب نگرانیهایی در ناتو شد، به ویژه که به اجرا درآمدن چنین تصمیمی میتواند بر ماموریت ناتو در افغانستان تاثیر بسزایی بگذارد. یکی از دلایل نیز این است که نیروهای آمریکایی در حال حاضر امکاناتی را دارند که دیگر کشورهای عضو ناتو در کوتاهمدت قادر به تامین آنها نیستند. از جمله این امکانات به عنوان مثال حمایت سریع نیروی هوایی آمریکا از سربازان زخمی در صورت حمله به واحدهای ناتو است. در حال حاضر شمار سربازان آمریکایی در افغانستان به حدود ۴۵۰۰ نفر میرسد. ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو نیز اخیرا اعلام کرد که باید در نشست وزرای دفاع ناتو در ماه فوریه سال آینده در مورد ماموریت ناتو در افغانستان تصمیمگیری شود. ارتش آلمان با حدود ۱۳۰۰ سرباز ماموریت آموزش نیروهای امنیتی و نظامی افغانستان را برعهده دارد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد