12 - 06 - 2017
بلندمرتبهسازی غیرمجاز شهرداری
دبیر کمیته فنی شورایعالی شهرسازی و معماری ایران با تاکید بر آنکه ضوابط بلندمرتبهسازی ارائهشده توسط شهرداری تهران با طرحجامع کمترین انطباق را دارد، گفت: موضوع انحراف مدیریتشهری تهران از سیاستهای بلندمرتبهسازی طرح جامع چه در مکانیابی و چه در ضوابط، کاملا روشن است و درباره این تخلفات بارها به شهرداری تذکر داده شده ضمن اینکه موضوع به سایر دستگاهها نیز اعلام شده است.
احمد نیکخواه، معاون دبیرخانه شورایعالی و دبیر کمیته فنی شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در گفتوگو با پایگاه خبری وزارت راهوشهرسازی، درباره بلندمرتبهسازیهای پایتخت و نقشی که شهرداری تهران در این خصوص ایفا کرده و در عین حال به جای پاسخگویی به عملکرد نامناسب خود در موضع پرسشگری قرار میگیرند، نکاتی را ارائه کرد و گفت: براساس اطلاعات موجود، حدود ۹۸۰ ساختمان بلندمرتبه در سطح شهر تهران ساخته شده است، که بیش از ۴۰۰ مورد از آنها در سالهای ۸۴ تاکنون و عمدتا در مناطق شمالی و غربی پایتخت ایجاد شدهاند.
دبیر کمیته فنی شورایعالی شهرسازی و معماری ایران تصریح کرد: بر اساس بند «۲- ۵ -۶» طرح جامع شهر تهران مصوب سال ۸۶ تا زمان تصویب و ابلاغ ضوابط و مقررات ساختوسازهای بلندمرتبه، صدور هرگونه مجوز ساختوساز توسط شهرداری تهران ممنوع بوده است.
نیکخواه گفت: با وجود آنکه مصوبه سال ۱۳۸۶ طرح جامع، شهرداری تهران را موظف کرده است تا ضوابط و مقررات ساختوسازهای بلندمرتبه را در اسرع وقت تهیه و به تصویب شورایعالی برساند اما تا سال ۱۳۹۳ این موضوع مسکوت مانده، هیچ اقدامی در این خصوص انجام نشد و بدون هیچ ضابطه مدونی ساختمانهای بلندمرتبه احداث شدند . نهایتا در اواخرسال ۱۳۹۳ در راستای سیاستهای جدید دولت و با دقت نظر رییس و دبیر شورایعالی ضوابط و مقررات بلندمرتبهسازی از سوی کمیسیون ماده ۵ تهران به شورایعالی ارجاع و بلافاصله در دستورکار بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: متأسفانه ضوابط ارائه شده توسط شهرداری تهران به لحاظ مکانیابی کمترین انطباق را با احکام طرح جامع داشت. در این ضوابط علاوه بر آنکه پهنههای خاص بلند مرتبهسازی نسبت به طرح جامع تغییر اساسی کرده بود، در قالب پهنه عام بلندمرتبهسازی احداث ساختمانهای بلند تقریبا در بخش قابلتوجهی از شهر تهران صرفا براساس اندازه قطعه و عرض معبر مجاز شده بود. در حالی که کمترین تاثیری از تحلیل ساختوسازهای بلندمرتبه وضع موجود، سقف جمعیتپذیری طرح جامع، تهدیدات طبیعی و اکولوژیک و … دیده نمیشد.
این کارشناس حوزه شهرسازی گفت: شورایعالی شهرسازی و معماری ایران ضوابط بلندمرتبهسازی را در جلسات۲۵/۱۲/۹۳ و ۱۴/۱۰/۹۴ بررسی کرد و با تاکید بر مصوبه ۱۳۸۶ طرح جامع، دستور توقف هرگونه بلندمرتبهسازی در تهران را صادر و مقرر کرد تا موضوع ضوابط و مقررات بلندمرتبهسازی با رویکرد همهجانبه و منسجم و خصوصا با انجام مطالعات مربوط به تأثیرات طبیعی آن بررسی و به شورایعالی ارسال شود.وی تصریح کرد: تامل شورایعالی در این فقره عمدتا ناظر به دو محور است؛ اول تحلیل و آسیبشناسی اقدامات گذشته و رصد تاثیرات آن به منظور دستیابی به چشمانداز روشن برای آینده و ثانیا لزوم بررسی و تحلیلی همه جانبه پیشنهادات جدید خصوصا در ابعاد زیستمحیطی .
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد