18 - 12 - 2022
بلیت پروازهای خارجی دو برابر شد
| گروه زیربنایی| پس از آنکه بلیت پروازهای داخلی به دلایل متعددی از جمله گرانی ارز و خدمات فرودگاهی طعم افزایش قیمت ۶۵ درصدی را چشید حالا پرواز ایرلاینهای داخلی به مقاصد بینالمللی هم مشمول افزایش قیمت شده و ۱۰۵ درصد گرانی را تجربه میکند تا سفر با هواپیما به طور کامل در ردیف فعالیتهایی باشد که صرفا در توان مالی اقشار مرفه است.
شرکتهای خارجی نرخ بلیت پروازهای خود به ایران و از ایران را ۱۰۵ درصد افزایش دادند. البته این افزایش با وجود ثابت بودن نرخ جهانی بلیت تنها برای مسافرانی است که از ایران به مقاصد بینالمللی پرواز میکنند. از بامداد چهارشنبه، ۲۴ آبانماه بخشنامهای به آژانسهای هواپیمایی ابلاغ شد که بر اساس آن نرخ بلیت هواپیما البته این بار در پروازهای خارجی افزایش مییابد.
پیش از این تاریخ، نرخ ارز تخصیصیافته به پروازهای خارجی براساس دلار ۱۲۲۶ تومان محاسبه میشده است اما با بخشنامهای که از سوی سازمان هواپیمایی کشوری ابلاغ شده است از چهارشنبه نرخ بلیت پروازهای خارجی براساس هر دلار ۲۴۹۲ تومان محاسبه میشود. به این ترتیب با وجود ثابت بودن نرخ جهانی بلیت پروازهای خارجی تنها برای مسافرانی که از ایران به مقاصد بینالمللی پرواز میکنند، افزایش قیمت اعمال میشود. تعداد مسیرهای پروازی و قیمت آنها در کتابچه یاتا مشخص است و سقف و کف داشته و میتواند با توجه به نوع هواپیما و با توجه به مشخصههای دیگر متغیر باشد.
چند مثال ساده
به طور مثال پرواز رفت و برگشت تهران- استانبول- فرانکفورت ۱۱۵۰ دلار بوده و هست اما با توجه به اعمال نرخ دلار ۲۴۹۲ تومانی نرخ خرید این بلیت ۱۰۵ درصد افزایش مییابد که این افزایش نرخها از ۲۴ آبانماه اعمال شده و بلیتها با نرخ جدید فروخته میشود همچنین نرخ بلیت پرواز دو طرفه دوبی- تهران- دوبی با شرکت امارات ایر، ۴۰۱ دلار است که با نرخ ارز قبلی ۵۱۲ هزار تومان بود اما از چهارشنبه به یک میلیون و دو هزار تومان افزایش یافته است. این شرکت همچنین بلیت رفت و برگشت تهران- دوبی- لندن را دو میلیون و ۶۶۰ هزار تومان میفروشد در حالی که پیش از این نرخ این بلیت یک میلیون و ۳۳۰ هزار تومان بود. امارات ایر بلیت دو طرفه یک میلیون و ۴۷۰ هزار تومانی تهران- دوبی- پکن را به دو میلیون و ۹۴۲ هزار تومان افزایش داده است. نرخ بلیت دو طرفه تهران- دوبی- کوالالامپور ۹۹۸ هزار تومان بوده که در جریان افزایش جدید، یک میلیون و ۹۹۷ هزار تومان فروخته میشود. ترکیش ایر بلیت رفت و برگشت مسیر
تهران- میلان- تهران را که یک میلیون و ۳۵۰ هزار تومان بود چهارشنبه تا دو میلیون و ۶۰۰ هزار تومان افزایش داد اما از آنجا که میخواست در جریان رقابت باشد و مشتریهای خود را از دست ندهد امروز نرخ این بلیت را تا یک میلیون و ۷۳۰ هزار تومان کاهش داده است.
لوفتانزا رکورددار بیشترین گرانی
بیشترین نرخ بلیت در شرکتهای هواپیمایی اروپایی مربوط به لوفتانزاست که تهران- فرانکفورت- تهران را پنج میلیون تومان میفروشد اما به گفته مسوولان فروش آژانسها خریدار ندارد. شرکتهای هواپیمایی اتریشی نیز در روند خود تغییری ایجاد نکردهاند و همچنان بلیتها را با همان قیمت و با کردیت کارتهای خارجی به فروش میرسانند. به گفته مسوولان آژانسهای هواپیمایی نرخ بلیت پروازهای خارجی در این حد جدید نمیماند و برای رقابت شرکتها معادل ریالی بلیت پروازهای خارجی را کاهش خواهند داد. البته از آنجا که افزایش نرخ بلیت در پروازهای خارجی شرکتهای هواپیمایی داخلی به صورت آزاد از سوی ایرلاینها و البته با تایید سازمان هواپیمایی کشوری تعیین میشود میتوان به زودی منتظر افزایش نرخ بلیت این پروازها نیز بود.
طی چند روز گذشته نرخ بلیت برخی مسیرهای خارجی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران افزایشی ۱۰ درصدی داشته است؛ این خبری است که صفدری، مدیر فروش یکی از آژانسهای هواپیمایی به ایسنا داد. البته زمزمه افزایش بیشتر نرخ بلیت پروازهای خارجی هما هم به گوش میرسد زیرا در تماس با نمایندگیهای فروش این شرکت اپراتورها اعلام میکنند افزایش بلیت در هفته آینده اجرایی خواهد شد اما اینکه چه اندازه خواهد بود مشخص نیست زیرا هیچ مسوولی در سازمان هواپیمایی و نیز شرکتهای هواپیمایی در این باره پاسخگو نیستند.
هنوز ابلاغ نشده است
با این حال روز گذشته معاون بازرگانی شرکت ماهان با بیان اینکه هنوز افزایش قیمت بلیت مصوب نشده است، گفت: به زودی نرخ جدید به آژانسهای فروش بلیت اعلام میشود. حسین ابراهیمی در گفتوگو با مهر در خصوص افزایش قیمت بلیت پروازهای خارجی اظهار داشت: هنوز افزایش قیمت بلیت مصوب نشده است اما به زودی نرخ جدید به آژانسهای فروش بلیت اعلام میشود.
معاون بازرگانی شرکت ماهان با بیان اینکه این اقدام به دنبال افزایش نرخ سوخت انجام میشود، بیان کرد: افزایش نرخ بلیت پروازهای خارجی به اندازه پروازهای خارجی نیست و به همان میزان که بازار کشش داشته باشد، افزایش نرخ صورت میگیرد.
وی تصریح کرد: نرخهای جدید با توجه به هزینههای ایرلاینها تعیین میشود اما در حال حاضر هیچ نرخی به آژانسها اعلام نشده است و بلیت با همان نرخ سابق به فروش میرسد.
ابراهیمی در خصوص کاهش تعداد مسافران داخلی از زمان افزایش قیمت بلیت بیان کرد: به طور حتم پس از هر افزایش قیمتی کاهش فروش را خواهیم داشت و به تدریج مسافران دوباره جایگزین میشوند.
معاون بازرگانی شرکت ماهان با اشاره به اینکه افزایش قیمت بلیت، نرخ مسافرت را گران میکند، اظهار داشت: به دنبال افزایش قیمت ارز، هزینه هتل، ترانسفر و دیگر هزینهها افزایش پیدا کرده که اینها در افزایش قیمت سفر موثر است.
براساس این گزارش در گفتوگویی که مهر با یکی از آژانسهای فروش بلیت انجام داد، مسوول فروش با تایید اینکه هنوز قیمتها افزایشی نداشته است، اعلام کرد که ایرلاینها احتمال افزایش قیمت بلیت را به دفاتر فروش ابلاغ کردهاند.
گرانی از اول آذر میآید
مدیرعامل شرکت ایران ایرتور هم از افزایش هزار تومانی نرخ سوخت پروازهای خارجی شرکتهای هواپیمایی داخلی از اول آذرماه خبر داد. کاپیتان سیروس باهری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در پی افزایش نرخ سوخت پروازهای داخلی شرکتهای هواپیمایی ایرانی که از سوی سازمان هواپیمایی کشور به شرکتهای هواپیمایی ابلاغ شد، نرخ سوخت پروازهای خارجی این شرکتها نیز با افزایش هزار تومانی محاسبه خواهد شد.
وی افزود: طبق نرخ مصوب قبلی هر لیتر سوخت پروازهای خارجی ایرلاینهای ایرانی ۱۶۰۰ تومان محاسبه میشد اما طبق ابلاغ سازمان هواپیمایی کشور این نرخ از اول آذرماه بیش از ۲۵۰۰ تومان خواهد بود.
باهری تاکید کرد: با توجه به افزایش هزار تومانی نرخ سوخت پروازهای خارجی ایرلاینهای ایرانی افزایش بلیت این پروازها امری طبیعی است.
مدیرعامل شرکت ایران ایرتور با تاکید بر افزایش نرخ بلیت پروازهای خارجی شرکتهای هواپیمایی ایرانی اظهار کرد: پروازهای خارجی شرکت ایران ایرتور تنها به کشور عراق است و به صورت چارتر انجام میشود.
وی در مورد نحوه پرداخت هزینه سوخت پروازهای خارجی شرکتهای هواپیمایی نیز گفت: تاکنون هزینه سوخت مورد استفاده ایرلاینها به صورت ریالی بود اما معادل دلار به ازای هر لیتر سوخت محاسبه و پرداخت میشد و هنوز تصمیمی مبنی بر تغییر آن به ما اعلام نشده است.
باهری درباره ادامه برنامه توسعه شرکت ایران ایرتور که قرار بود طی پنج سال آینده ۳۰ فروند هواپیمای جدید وارد ناوگان هوایی کشور کند، گفت: افزایش ۶۵ درصدی نرخ بلیت پروازهای داخلی میتوانست به ادامه خرید هواپیما توسط ما کمک کند اما از آن طرف افزایش ۵۰۰ تومانی نرخ سوخت پروازهای داخلی باعث شد نتوان در این مسیر گام برداشت. مدیرعامل شرکت ایران ایرتور با بیان اینکه افزایش نرخ سوخت هواپیماها از ابتدای آذرماه محاسبه خواهد شد و در حال حاضر شرکتها نرخ سوخت خریداری شده را ۲۰۰ تومان محاسبه میکنند، خاطرنشان کرد: اگر نرخ سوخت کنترل شود و به میزان اعلام شده افزایش نیابد میتوان به توسعه ایرلاینها و افزایش کیفیت امیدوار بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد