25 - 01 - 2017
بنگاههای ایرانی باید در بازارهای جهانی حضور یابند
«جهانصنعت»- رییس هیات عامل ایدرو یکی از مشکلات امروز سازمانهای دولتی، عمومی و خصوصی را کم شدن قدرت و شجاعت تصمیمگیری از مدیران دانست.
منصور معظمی، معاون وزیر و رییس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در نوزدهمین همایش رتبهبندی شرکتهای برتر ایران (IMI-100) بابیان مطلب فوق خاطرنشان کرد: در حالی که در کشور در تحریم و فشار است نیازمند مدیران شجاع، قاطع و تصمیمگیر هستیم و البته این مفاهیم در حوزه مدیریت تعریف خاص خود را دارد.
وی ضمن اشاره به راهکارهای مطرح شدن بنگاههای ایرانی در سطح بینالمللی اظهار داشت: بزرگترین شرکت ایرانی در سال ۹۴، فروشی حدود ۱۱ میلیارد دلار داشته این در حالی است فروش شرکتهای اول جهانی حدود ۸۰۰ میلیارد دلار است. معظمی افزود: مجموع فروش ۱۰۰ شرکت اول ۱۸۰ میلیارد دلار است اما شرکتهای جهانی ۴۱۰۰ میلیارد دلار فروش داشتهاند بنابراین شرکتهای ایرانی کوچک هستند و باید بزرگ شوند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از نهادهای نظارتی خواست با کم کردن سختگیریهای بیمورد و انتقادات بیجا به مدیران اجرایی اجازه تصمیمگیری و کار بدهند.
معظمی در بخش دیگری از سخنان خود مقایسه ایران با ویتنام را شایسته ندانست و گفت: در ارزیابیهای به عمل آمده بیشتر به داراییهای مشهود و کمتر به داراییهای نامشهود توجه شده است که باید داراییهای نامشهود هم لحاظ شود و آنچه به بنگاههای ما مزیت میبخشد، این مبحث است.
وی گفت: عملکرد ۱۰ ساله از برنامه چشمانداز ۱۴۰۴ نشان میدهد فاصله ما با آنچه باید در حال حاضر باشیم بسیار زیاد است و بنا بود در طول برنامههای چهارم و پنجم رشد هشت درصدی داشته باشیم در حالی که متوسط رشد اقتصادی از ابتدای انقلاب تاکنون ۲/۵ درصد است.
معظمی با تاکید بر اینکه شکلگیری اقتصاد مقاومتی در دست مدیران اجرایی کشور است، خاطرنشان کرد: بنگاههای ما باید بتوانند در بازارهای جهانی حضور پیدا کنند و از زمان حضور در ایدرو در موافقتنامههایی که امضا شده نگاه ما به سمت تولید صادراتگرا بوده است. وی در ادامه خاطرنشان کرد: نمیتوانیم از جامعه جهانی جدا باشیم و این جامعه البته مولفههای خاص خود را دارد و باید بتوانیم از مزیتهای ملی خود مانند مزیتمان در حوزه انرژی استفاده بهینهای بکنیم.
معظمی با اشاره به تحولات سریع جهان تصریح کرد: اگر بنگاههای ما نتوانند خود را با این تغییرات همراه کنند در بازی بنگاهها بازنده خواهند بود.
رییس هیات عامل سازمان گسترش با اشاره به چند شاخص برای حضور در بازارهای جهانی گفت: بنگاههای برتر باید در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی بیش از پیش نقشآفرین باشند.
وی افزود: توانمندسازی سازمانهای ایرانی یکی از راهکارهای اثربخش به منظور تحقق ابلاغیه سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی است و سازمانها در این خصوص باید پیشتازی در اقتصاد دانشبنیان، رشد بهرهوری، اصلاح الگوی مصرف، ارتقای توان تولید داخل، توسعه کارآفرینی، نوآوری در تولید و دستیابی به رتبه اول اقتصاد دانشبنیان در منطقه را مدنظر قرار دهند.
معظمی با توصیه به صاحبان بنگاهها جهت چابک کردن سازمانها و ائتلاف و اتحاد استراتژیک با صاحبان برند گفت: بنگاهها باید در زمینههایی که دارای مزیت رقابتی هستند و آنها را از رقبایشان متمایز میکند، عمل کنند در غیر این صورت حیات بنگاههای ما با ابهام جدی روبهرو خواهد بود.
وی تصریح کرد: در کشور خود ما در همین ۳۰، ۴۰ سال گذشته بنگاههای مشهوری بودند که امروز از آنها خبری نیست و این طبیعت بنگاههاست چراکه اگر بنگاهی نتواند خود را با شرایط روز هماهنگ کند این اتفاق میافتد.
محمدی، مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی نیز در این همایش با اشاره به اینکه از مجموع ۳۳ شاخص این رتبهبندی، چهار شاخص: بهرهوری کل، بهرهوری کل عوامل، بهرهوری نیروی انسانی و بهرهوری سرمایه، شاخصهای جدیدی هستند که در سال۹۵ اضافه شدهاند، اظهار داشت در همایش شرکتهای برتر ایران «۱۰ شرکت پیشرو» و «شرکتهای برتر از نظر رشد سریع» نیز معرفی میشوند.
وی افزود: آنچه مهم است تعداد شرکتهای برتر در ۵۰۰ شرکت برتر دنیا نشاندهنده سهم اقتصاددان کشور از تولید ناخالص جهانی است به عبارتی دیگر وقتی کشوری شرکتهای برتر بیشتری در بین ۵۰۰ شرکت برتر دنیا دارد سهم آن کشور از جایگاهش از لحاظ سهم GDP جهانی نیز بالاتر است.
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی با اشاره به اینکه کشور ما با داشتن فقط یک درصد از مساحت کل دنیا ولی جزو ۱۰ کشور برتر دنیا از لحاظ منابع طبیعی شناخته شده. به عبارتی دیگر ما از لحاظ منابع فسیلی و غیرفسیلی در بسیاری از حوزهها جزو پنج کشور اول محسوب میشویم و سهم ۱۵ درصد از منابع گاز دنیا و ۹ درصد از منابع نفت دنیا را دارا هستیم که در این راستا رتبه ۱۰ از سنگآهن و رتبه ۲۴ از آلومینیوم و رتبه ۱۲ از مس را داریم که بنا به این نتایج در رتبهبندی GDP جهانی جایگاه ما جایگاه خوبی نیست.
اما مشکلی که ما داریم از لحاظ GDP نیست بلکه از نظر GDP سرانه است که متاسفانه رتبه کشور ما در جایگاه ۹۰ قرار گرفته اگرچه ارزش کل تولید ناخالص داخلی ما بالاست ولی به دلیل جمعیت نسبتا بالا نشان میدهد که ما از منابع خود به درستی بهرهبرداری نکرده و نمیکنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر حرکت قابل توجهی در آسیا شروع شده و سهمشان از اقتصاد جهانی به شدت بالا رفته و این نشان میدهد که اگر یک جامعهای به سمت نگاه بهرهوری و نگرش بهرهوری حرکت کند و ارتباط داشته باشد به ویژه جامعه ما که سهم بالایی از پشتوانه منابع طبیعی دارد میتواند به جایگاه رفیع از سطح اقتصاد جهانی برسد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد