8 - 02 - 2021
بنبست تجاری
با گذشت بیش از یک ماه از اجرای برگزیت، تجارت انگلیس و اتحادیه اروپا تحت تاثیر قرار گرفته است. بیش از یک ماه پس از آنکه انگلیس از اتحادیه اروپا جدا شد، مشاغلی که زمانی آزادانه تجارت میکردند، حال باید به بازرسیهای ناامیدکننده، تاخیرها و کارنامه قانونی عادت کنند. صادرکنندگان گوشت انگلیس میگویند محمولهها در کامیونهایی که منتظر بررسی بهداشت اروپا هستند فاسد شدهاند. ماهیگیران اسکاتلندی در مورد صیدهایی که دیگر به دلیل کاغذبازیهای پیچیده جدید نمیتوانند به این قاره بفروشند، اعتراض کردند.
انگلیس یک سال پیش از نظر سیاسی اتحادیه اروپا و در پایان سال ۲۰۲۰ بازار و اتحادیه گمرکی اتحادیه اروپا را ترک کرد. یک معامله تجاری پسابرگزیتی با اتحادیه اروپا به این معناست که کالاها همچنان میتوانند بدون تعرفه یا سهمیه جابهجا شوند اما مشاغل و کسبوکارها با هزینههای جدید، کاغذبازی و موانع جدید روبهرو هستند. جریان تجارت کالاها تنها حدود سهچهارم سطح انجام شده در ژانویه ۲۰۲۰ است و بسیاری از شرکتها به امید بهبود شرایط، واردات و صادرات از اتحادیه اروپا را متوقف کردهاند.
روزنامه گاردین در گزارشی از کاهش ۶۸ درصدی صادرات انگلیس به اتحادیه اروپا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته خبر داد و نوشت: دلیل کاهش بهتآور صادرات، مشکلات ناشی از برگزیت است. بنا بر اعلام انجمن حملونقل جادهای (RHA) بریتانیا، مایکل گوو معاون بوریس جانسون در حالی هشدارها نسبت به کاهش حیرتانگیز صادرات را نادیده گرفته است که بیم آن میرود وضعیت به ویژه در ماه ژوئیه (تیر) بدتر شود.
گاردین نوشت: روزنامه آبزرور در گزارشی اعلام کرده حجم صادرات از بنادر انگلیس به اتحادیه اروپا در ماه گذشته در مقایسه با ژانویه (دی و بهمن) سال گذشته ۶۸ درصد کاهش یافته؛ کاهشی بهتآور که دلیل اصلی آن مشکلات ناشی از برگزیت عنوان شده است.
کاهش چشمگیر حجم ترافیک حمل شده در کشتیها و از طریق تونل مانش (مسیر راهآهن ۵۲ کیلومتری زیردریایی در بستر کانال مانش که فرانسه را به انگلیس متصل میکند) توسط انجمن حملونقل جادهای (RHA)، به گوو معاون نخستوزیر گزارش شده است.
ریچارد برنت، مدیر اجرایی این انجمن در نامهای به تاریخ ۱ فوریه (۱۳ بهمن) به گوو نوشت که او و مقاماتش بارها در مورد مشکلات چندین ماه گذشته هشدار داده و خواستار تدابیری برای کاهش مشکلات شدهاند، اما این هشدارها تاکنون نادیده گرفته شده است.
برنت در گفتوگو با روزنامه آبزرور گفت: «علاوه بر کاهش ۶۸ درصدی صادرات، حدود ۶۵ تا ۷۵ درصد وسایل نقلیهای که از اتحادیه اروپا آمده بودند خالی برمیگردند زیرا کالایی برای صادرات وجود ندارد.» گفته میشود این امر ناشی از توقف موقت یا دائمی صادرات از طرف شرکتهای انگلیسی است. وی افزود: «این عمیقا نومیدکننده و آزاردهنده است که وزرای کابینه دولت ترجیح میدهند حرف کارشناسان صنعت و متخصصان را گوش ندهند.»
براساس آمار ارائه شده از سوی کتابخانه مجلس عوام بریتانیا (منبع اطلاعاتی مجلس عوام انگلیس) صادرات انگلیس به اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۹، ۲۹۴ میلیارد پوند (۴۳ درصد از کل صادرات انگلیس) و واردات انگلیس از اتحادیه اروپا ۳۷۴ میلیارد پوند (۵۲ درصد از کل) بوده است. اکثریت قریب به اتفاق صادرات انگلیس به اتحادیه اروپا از طریق بندر انجام میشود.
کارشناسان امور تجارت بر این باور هستند که بخشی از علل سقوط شدید صادرات انگلیس به اتحادیه اروپا، ناشی از همزمانی برگزیت و همهگیری ویروس کرونا است. اما چندین نهاد تجاری اعلام کردهاند که بیم آن دارند وضعیت کنونی در آینده بدتر شود. «شین برنان» مدیر اجرایی «فدراسیون کلد چین» نهادی که برای شرکتهای تولیدکننده غذاهای منجمد و سرد، کار حملونقل و انبار را انجام میدهد در این خصوص گفت: «وضعیت از زمان آغاز همهگیری نشان میدهد که ما با طوفانی کامل روبهرو هستیم.»
در هفتههای اخیر صدها شرکت بریتانیایی تصمیم گرفتهاند صادرات به اتحادیه اروپا را متوقف کنند یا انبارها و شرکتهای تابعه خود را در داخل اتحادیه اروپا ایجاد کنند تا بتوانند کالاها را به راحتی توزیع کنند. همزمان وزرای کابینه دولت انگلیس میگویند بیشتر مسائل مربوط به برگزیت مانند مشکلاتی است که یک طفل در حال دندان درآوردن با آن روبهرو است.
یک سخنگوی دولت هم پس از ارائه گزارش انجمن حملونقل جادهای گفت: «ما رقم ارائه شده در مورد صادرات را به رسمیت نمیشناسیم.» وی با اشاره به کار سخت حملونقل و بازرگانان برای آمادهسازی تغییرات ناشی از برگزیت، تاکید کرد اخلال در حملونقل در مرز تاکنون کم بوده و با وجود همهگیری ویروس کرونا، حملونقل جادهای در حال حاضر تقریبا عادی است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد