30 - 11 - 2022
بهبود سیستم بانکی با انتخاب مدیران مجرب
اگر قبول داریم که بعد از انتخابات ریاستجمهوری و تشکیل دولت جدید، مدیران کارآمدی شروع به کار کردهاند طبیعی است که شاهد چنین اقداماتی هم باشیم و هماهنگی بین نظام و مدیریت سازمانهای دولتی وجود داشته باشد.در مدیریت دولت قبلی ضعف بسیار زیادی دیده میشد به عنوان مثال در سال ۹۱ رشد اقتصادی سقوط کرد و به منفی ۴/۵ رسید که این ضعف بزرگی بود.
در حوزه نفت و گاز و بانکداری نیز مشکلاتی دیده میشد و عمدهترین ضعف اقتصادی اختلاس سه هزار میلیارد تومانی بود که همه این موارد به ضعف مدیریت نظام بانکی مربوط میشود.
حجم نقدینگی و افزایش نجومی نرخ ارز که ضربه شدیدی به تولید و اقتصاد کشور وارد کرد به این معنی است که بیتدبیریهایی در اقتصاد حاکم بود.
در نظام بانکی و مدیریت آن، چه در بانکهای دولتی و چه در بانکهای خصوصی این ضعف وجود دارد البته نمیتوان کلی گفت زیرا بعضی از بانکها ضعف مدیریتی نداشتند.
در دولت قبلی زمانی که بانک مرکزی کاملا گوش به فرمان دولت بود قاعدتا مدیرانی را منصوب میکردند که دولت آنها را تایید کرده است. بهعنوان مثال پروژه مسکن مهر که گفته شده حدود ۵۰ درصد عاملیت این پروژه را برخی از بانکهای دولتی برعهده داشتند سبب شد که حجم نقدینگی بالا برود.
سیف به عنوان رییس کل بانک مرکزی با سابقه خوب و طولانی که در سیستم بانکداری داشته است و آگاهیهای لازم را نیز درباره گرفتاری، کم و کاستیهای سیستم بانکی دارد، با انتخاب مدیرانی مجرب، سالم و باسابقه روشن میتواند وضعیت سیستم بانکی را بهبود ببخشد.بهعنوان مثال با روی کار آمدن همتی به عنوان رییس بانک ملی که سابقه خدمت در بانک سینا را داشتند امیدواریم که آینده بهتری در انتظار بانک ملی باشد و در کل انتظار داریم اصلاحات و جابهجاییهایی که در چارچوب وزارت امور اقتصادی و دارایی انجام شده است رخوتی را که در سالهای گذشته در سیستم اقتصادی به وجود آمده است، برطرف کند.در گذشته بانکها رسالت خود را به خوبی انجام ندادهاند و منابعشان شفاف نبوده است و هیچکس نمیتوانست آمار درستی از منابع بانکها دریافت کند و اطلاعی از اینکه این منابع به سمت بخش تولید در حرکت است یا صرف سوداگری میشود، وجود نداشت.
یکی از اقدامات اساسی که رییس کل بانک مرکزی باید انجام دهد این است که بانکها در اتاقهای شیشهای باشند به این معنی که همیشه شفاف باشند و هر سال گزارش سالانه را به مردم نیز اطلاع دهند که چند درصد این منابع برای تولید صرف شده و چند درصد تسهیلات قرضالحسنه بوده است و… .
اما نکته قابل تامل این است که تغییر مدیران و جابهجایی مدیریت کافی نیست و باید به شفافسازی بانکها نیز توجه شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد