17 - 07 - 2023
بهشت سرمایهگذاران
«جهانصنعت»- گروه بینالملل- مهاجرت و سرمایهگذاری افراد ثروتمند جهان، معیاری در جهت سلامت و رونق اقتصادی آن منطقه است؛ مناطقی که نهتنها از منظر اقتصادی قدرتمند محسوب میشوند، بلکه به واسطه فرصتهای کاری، نرخ پایین جرم و جنایت و نیز جامعهپذیری در جهان حرف اول را میزنند.
در همین رابطه بررسیها نشان میدهد که ۵ کشور نخستی که سرمایهداران جهانی را در سال جاری میلادی به خود جذب میکند عبارتند از استرالیا، امارات، سنگاپور، آمریکا و سوییس. در مقابل کشورهایی که سرمایهداران و ثروتمندان آن به نظر میرسد قصد خروج سرمایه از آنها را داشته باشند نیز به ترتیب چین، هند، بریتانیا، روسیه و برزیل هستند.
استرالیا
طبق گزارشی که در این خصوص سایت H&P منتشر کرده، استرالیا از جمله کشورهایی است که برای مهاجرت سرمایهداران یک نقطه بسیار مطلوب محسوب میشود. این کشور علاوه بر آب و هوا، از لحاظ تراکم جمعیت نیز دارای مزیتهای زیادی است؛ بهطوری که تراکم جمعیت جهانی به صورت میانگین ۶۰ نفر در هر کیلومتر مربع است، اما این تراکم در استرالیا به ۳ نفر در هر کیلومتر مربع خلاصه میشود. همچنین از لحاظ شاخص امنیت داخلی نیز استرالیا در کنار کشورهایی نظیر سوییس، مالت، ایسلند و نیوزیلند، جزو امنترین کشورهای جهان به شمار میرود. علاوه بر این سیستم مراقبتهای بهداشتی این کشور در زمره بهترینهای جهان قرار داشته و از لحاظ کسبوکار نیز بخشهایی نظیر انرژی، معدن، خدمات مالی، مراقبتهای بهداشتی و املاک و مستغلات در این کشور بسیار پررونق محسوب میشوند. این موضوع وقتی در کنار کیفیت بالای زندگی و نیز فرصتهای آموزش عالی قرار میگیرد، استرالیا را به نخستین مقصد سرمایهداران برای مهاجرت و سرمایهگذاری تبدیل میکند. کمااینکه هر چند مالیات بر درآمد و مالیات بر شرکتها در این کشور تقریبا بالا محسوب میشود، اما چنین چیزی مانع تشویق ثروتمندان برای مهاجرت و اقامت در این کشور نمیشود.
امارات
کارشناسان برآورد میکنند که در سال جاری میلادی در حدود ۴۵۰۰ ثروتمند از سراسر جهان در این کشور سرمایهگذاری و اقامت کنند. امری که یکی از بالاترین ارقام ثبتشده در سطح جهانی بوده و انتظار میرود که این ثروتمندان بیشتر از کشورهایی نظیر هند، بریتانیا، روسیه، لبنان، پاکستان، مصر، ترکیه، آفریقای جنوبی، هنگکنگ، چین و نیجریه باشند.
از جمله دلایل اقبال نسبت به امارات از سوی سرمایهداران جهانی، علاوه بر بحث امنیت این کشور، موضوع اقتصاد متنوع آن است. این در بسیاری از بخشهای کلیدی از جمله خدمات مالی، مراقبتهای بهداشتی، نفت و گاز، املاک و مستغلات، فناوری، سفر و گردشگری قوی است.
نرخهای پایین مالیاتی باعث شده تا امارات در کنار برمودا و موناکو، رقابتیترین نرخهای مالیاتی در جهان را داشته باشد. از سوی دیگر همزمان با رونق کسبوکار در بخشهایی نظیر املاک و مستغلات، فروشگاههای زنجیرهای و نیز تفریحات متنوع، امارات یکی از بهترین سیستمهای مراقبتهای بهداشتی را دارد که باعث شده بسیاری از سرمایهداران به این کشور جلب شوند.
سنگاپور
سنگاپور کشوری است که از دیرباز تاکنون به جذب ثروت بهخصوص در منطقه آسیا پرداخته و از اینرو به آهنربای ثروت این قاره تبدیل شده است. در همین رابطه است که پیشبینی میشود در سال جاری میلادی نیز در حدود ۳۲۰۰ ثروتمند از سراسر جهان در این کشور سرمایهگذاری و اقامت کنند.
به گفته کارشناسان، سنگاپور برترین مرکز مدیریت ثروت در آسیاست بهطوری که بسیاری از کسبوکارهای خانوادگی مایل به اقامت در این کشور بوده و همچنین تعداد زیادی از کارآفرینان فناوری طی چند سال گذشته به سنگاپور نقل مکان کردهاند؛ امری که این دولت- شهر کوچک را در کنار توکیوی ژاپن و شنزن چین به سیلیکونولی آسیا تبدیل کرده است.
آمریکا
مطابق پیشبینی کارشناسان انتظار میرود آمریکا در سال ۲۰۲۳ جریان خالصی از حدود ۲۱۰۰ فرد ثروتمند جدید را عمدتا از آسیا به خود جذب کند. بهطور سنتی، اکثر افراد مرفهی که به ایالاتمتحده نقل مکان میکنند در بخشهای سرگرمی، خدمات مالی و فناوری فعالیت میکنند. به ویژه، کارآفرینان نوپای موفق فناوری اغلب به ایالاتمتحده آمریکا
(به ویژه دره سیلیکون) نقل مکان میکنند تا شرکت و کسبوکارهای خود را در این منطقه گسترش دهند.
سوییس
علیرغم مشکلاتی که اخیرا برای سیستم بانکی سوییس و بهویژه
Credit Suisse به وجود آمد، پیشبینی میشود که این کشور همچنان در سال ۲۰۲۳ حدود ۱۸۰۰ فرد با ارزش دارایی خالص را جذب کند.
این مساله اگرچه کمتر از جریان خالص ورودی سال گذشته است، اما نشان میدهد سوییس برای ثروتمندان جذابیت پایدار داشته و هنوز یکی از امنترین و بهترین کشورها برای زندگی و سرمایهگذاری محسوب میشود.
خروج سرمایهداران
هر چند که بریتانیا بهطور سنتی به عنوان یکی از مقاصد برتر جهان برای مهاجران میلیونر محسوب شده و برای سالهای متمادی از ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۰ بهطور مداوم تعداد زیادی از سرمایهداران بهخصوص از آفریقا، آسیا، خاورمیانه و حتی اروپا را به خود جذب کرده، اما از ۶ سال گذشته تاکنون این روند معکوس شده است؛ بهطوری که میزان خروجی ثروتمندان از میزان ورودی آنها به این کشور بیشتر شده است. در این راستا طبق آمارهای منتشرشده، از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۲ تقریبا ۱۲۵۰۰ نفر از سرمایههای خود را از این کشور خارج کردهاند و پیشبینی میشود امسال نیز ۳۲۰۰ نفر از ثروتمندان از این کشور مهاجرت کنند.
از جمله دلایل مهاجرت ثروتمندان از بریتانیا میتوان به موضوع بریگزیت اشاره کرد؛ امری که باعث شده بسیاری از تاجران به خصوص آنهایی که در بخش مالی فعالیت دارند، طی ۵ سال گذشته به اروپا بازگردند.
در شرایطی که سیستم مراقبت بهداشتی بریتانیا رو به افول است، نرخ مالیات بر عایدی سرمایه و عوارض املاک در این کشور از جمله بالاترین نرخها در جهان است. از سوی دیگر کاهش اهمیت بورس لندن در صحنه جهانی نیز سبب شده، چندین شرکت بزرگ اخیرا از بورس لندن خارج شوند.
چین
علاوه بر این آمارها گویای این واقعیت است که همچنان تعداد زیادی از ثروتمندان در حال مهاجرت و خروج از چین هستند. چین به عنوان دومین اقتصاد جهان، آهنگ رشد اقتصادی کندی را در طول سال گذشته تجربه کرده و محدودیتهای اعمالشده بر روی این کشور به خصوص در بخش فناوری مانند تحریمی که بر روی هوآوی اجرایی شد باعث شد تا بسیاری از شرکتهای محلی وابسته به هوآوی آسیبهایی جدی
متحمل شوند.
علاوه بر این پیامدهای همهگیری کرونا نیز به روابط چین با چندین شریک تجاری بزرگ از جمله استرالیا و آمریکا آسیب رسانده که مجموعه این عوامل سبب شده تا مهاجرت افراد ثروتمند از این کشور
تشدید شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد