13 - 12 - 2022
بهمنی را به مجلس میکشیم
گروه صنعت- با وجود ابلاغ مصوبه تسهیلات
دو هزار میلیارد تومانی از سوی معاون اول رییسجمهور به بانک مرکزی به خودروسازان، این بانک در پرداخت تسهیلات مورد نظر همچنان تعلل میورزد تا جایی که مجلس وارد عمل شده و خواستار پاسخگویی محمود بهمنی، رییس کل بانک مرکزی در این زمینه است.
عدم وجود نقدینگی در صنعت خودروسازی باعث کاهش ۳۶ درصدی تولید این صنعت بزرگ در چهار ماهه نخست امسال شده است. قطعهسازان نیز به دلیل عدم دریافت مطالبات معوق خود از خودروسازان کاهش ۵۰ درصدی تولید را طی این مدت تجربه کردهاند.با تصویب کارگروه حمایت از تولید و ارجاع این مصوبه به شورای پول و اعتبار سرانجام معاون اول رییسجمهور مصوبه مورد نظر را به بانک مرکزی ابلاغ کرد.
بر این اساس بانک مرکزی موظف به تامین اعتبار این تسهیلات برای نجات صنعت خودروسازی شد اما بانک مرکزی همچنان از اجرای این مصوبه سر باز میزند تا جایی که صدای مجلسیان نیز درآمده است.
موضوع را به دادستانی میکشیم
نادر قاضیپور، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «جهانصنعت» با اشاره به کاهش ۳۶ درصدی تولید داخلی خودرو گفت: این مساله در کمیسیونهای مجلس بررسی شده است تا جایی که مجلس خواستار حضور محمود بهمنی، رییس کل بانک مرکزی برای پاسخگویی عدم پرداخت تسهیلات دو هزار میلیارد تومانی صنعت خودرو است.وی گفت: چنانچه وی توضیحات قانعکنندهای در این زمینه ندهد موضوع را به دادستانی کل کشور خواهیم کشاند.قاضیپور با بیان اینکه برخی نمایندگان مخالف ارجاع این موضوع به دادستانی هستند، گفت: بنده موافق این طرح هستم.
صنعت خودرو در خطر است
نماینده مردم ارومیه در رابطه با این قضیه تصریح کرد باید جلوی تعطیلی کارخانه خودروسازان و قطعهسازان گرفته شود چون قطب مهم صنعت و اشتغال کشور در خطر است.
وی با اشاره به اینکه با تعلل در پرداخت این تسهیلات قطعا هزاران جوان ایرانی بیکار خواهند شد، خاطرنشان کرد که این امر بر روند رشد بیکاری در کشور تاثیر گذاشته و بر میزان بیکاریها افزوده خواهد شد.
قاضیپور گفت: با کاهش ۳۶ درصدی تولید داخلی خودرو روی صادرات نیز تاثیر منفی خواهد داشت باید همه تلاش خود را در این زمینه انجام داده و اگر بانک مرکزی به تعهدات خود جامهعمل نپوشاند باید در کمیسیونهای مجلس بررسی و پس از دست نیافتن به نتیجه قانعکننده در خصوص پیگیری به دادستانی محترم کل کشور ارایه شود که البته برخی از نمایندگان مخالف این طرح و برخی نیز موافق این طرح هستند.
وی ادامه داد: اگر به نتیجه نرسیم ممکن است وزیر صنعت، معدن و تجارت را نیز به مجلس فراخوانده و از او توضیحات لازم را بخواهیم.
پرداخت در اسرع وقت
همچنین غلامرضا زارعی، عضو کمیسیون صنایع و نماینده بویراحمد و دنا در رابطه با پرداخت تسهیلات دو هزار میلیاردی به خودروسازان گفت: این موضوع در صحن علنی مجلس مطرح شده است و تاکید به پرداخت این وام شده که در این زمینه تلاش بیشتری خواهد شد چراکه قطعا بر حوزه اشتغال تاثیر بسزایی خواهد داشت. وی افزود: باید همه سعی خود را برای تقویت این حوزه انجام دهیم.
زارعی ادامه داد: با توجه به کاهش ۳۶ درصدی تولید خودرو و تاثیر آن بر روند کاهش احتمالی در آینده کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی فردا تشکیل جلسه خواهد داد و تمامی ابعاد این موضوع مورد بررسی قرار خواهد گرفت. وی همچنین افزود: چنانچه در این جلسه به نتیجه قابل قبولی نرسیم با دعوت از رییس کل بانک مرکزی در خصوص دلایل تاخیر برای ارایه تسهیلات توضیحات لازم را میخواهیم و باید در اسرع وقت این تسهیلات به خودروسازان پرداخت شود.
تصمیم کارگروه حمایت از تولید
با توجه به تصویب کارگروه حمایت از تولید برای اختصاص ۲۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات به شرکتهای خودروسازی و ابلاغ ارایه این میزان تسهیلات از سوی دولت به بانک مرکزی، ضرورت دارد هر چه سریعتر این تسهیلات به شرکتهای خودروسازی پرداخت شود.
الیاس طاهری، دبیر کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز با اعلام این خبر گفت: صنعت خودروسازی و توجه به توسعه در این بخش برای اشتغال بالایی که در کشور ایجاد کرده، نیازمند حمایت بیشتری از سوی دولت است.
وی ادامه داد: با ابلاغ تسهیلات ۲۰هزار میلیاردی به خودروسازی از سوی معاون اول رییسجمهوری به بانک مرکزی چنانچه طی روزهای آتی این تسهیلات به خودروسازان ارایه نشود کمیسیون صنایع و معادن با دعوت از رییس کل بانک مرکزی در خصوص دلایل تاخیر برای ارایه تسهیلات توضیحاتی را خواسته و تاکیدات لازم را خواهد داشت.
طاهری با اشاره به عدم مشخص بودن دلایل تاخیر ارایه این تسهیلات برای کمیسیون صنایع و معادن متذکر شد: قطعا با دعوت از رییس بانک مرکزی به این کمیسیون، دلایل عدم همکاری بانک مرکزی و تاخیر در این زمینه مشخص خواهد شد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این کمیسیون اعتقاد دارد که این تصمیم کارگروه حمایت از تولید برای حمایت از صنعت خودرو و اشتغالی که در این بخش حاصل شده، بوده و باید هر چه سریعتر اجرایی شود.
طاهری همچنین به نامگذاری امسال به سال حمایت از تولید ملی اشاره و بیان کرد: از آنجا که صنعت خودروسازی جزو صنایع مهم و ارزشمند کشور محسوب میشود بنابراین چنانچه کیفیت خودروها افزایش یافته و خودرویی با جایگاه ارزشمند و در سطح ملی در کشور تولید شود از افتخارات کشور خواهد بود.
به گفته وی، سخنان مقام معظم رهبری در یکی، دو سال اخیر در خصوص جهاد اقتصادی و تولید ملی و حمایت از سرمایه ایرانی تاکیدی بر توجه ویژه به حوزه اشتغال و صنعت در کشور است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: مجلس و بهطور خاص کمیسیون صنایع و معادن نیز در این شرایط از تولید و صنعت حمایت کرده و با ورود به این حوزهها و به قدر توان از این بخشها حمایت خواهد کرد.
وی اظهار امیدواری کرد تا با ارایه تسهیلات اختصاصی به صنعت خودرو، مشکلات موجود این بخش از صنعت برطرف شود.
بیکاری در کمین قطعه سازان
از سوی دیگر عضو هیاتمدیره انجمن قطعهسازان ایران نسبت به بیکاری حدود ۷۰۰ هزار نفر پرسنل شاغل در صنعت خودرو و قطعه کشور در صورت تاخیر بیشتر در پرداخت تسهیلات مصوب این بخش هشدار داد.
فرهاد بهنیا با بیان این مطلب اظهار کرد: متاسفانه باید گفت که در صنعت خودرو و قطعه کشور به سرعت به وضعیت بحران غیرقابل بازگشت نزدیک میشویم.
وی با بیان اینکه بحران فعلی از صنعت قطعه آغاز و به صنعت خودرو کشیده شده است، خاطرنشان کرد: به دنبال بحران نقدینگی شکل گرفته در ماههای اخیر تاکنون حدود ۴۰ درصد قطعهسازان تعدیل نیرو داشته و برخی واحدهای قطعهسازی نیز بهطور کامل تعطیل شدهاند.
عضو هیاتمدیره انجمن قطعهسازان ایران ادامه داد: در این وضعیت بحران رو به گسترش بوده و به شرایط غیرقابل بازگشت نزدیک میشود، مگر آنکه به سرعت در راستای پرداخت تسهیلات مصوب صنعت خودرو و تامین نقدینگی مورد نیاز اقدام شود. وی افزود: تاکنون با وجود آنکه حدود ۴۰ روز از تصویب تسهیلات ۲۰۰۰ میلیارد تومانی صنعت خودرو در کارگروه حمایت از تولید گذشته و تخصیص آن نیز از سوی معاون اول رییسجمهوری به رییس کل بانک مرکزی ابلاغ شده، با این حال تاکنون اتفاق خاصی رخ نداده است.
بهنیا با بیان اینکه در صورتی که این تسهیلات ظرف روزهای آینده پرداخت نشود، تخصیص آن در آینده نیز دیگر مثمرثمر نخواهد بود، تصریح کرد: در آن صورت اولین تبعات این وضعیت، بیکاری حدود ۷۰۰ هزار نفر پرسنل شاغل در صنعت خودرو و قطعه کشور خواهد بود علاوه بر آن به دلیل قطع عرضه، قیمت خودرو در بازار بهطور سرسامآوری افزایش یافته و مصرفکنندگان نیز به شدت متضرر خواهند شد.
عضو هیاتمدیره انجمن قطعهسازان اظهار کرد: در این شرایط از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی بهویژه اعضای کمیسیون صنایع و معادن میخواهیم در راستای عمل به فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه ضرورت حمایت از تولید ملی، ضرورت پرداخت هرچه سریعتر تسهیلات مصوب صنعت خودرو از سوی بانک مرکزی را به مسوولان مربوطه گوشزد کنند.
وی خاطرنشان کرد: طبق آمارهای رسمی کاهش تولید خودرو در سه ماهه نخست امسال ۳۶ درصد بوده و طبق آمارهای غیررسمی نیز تاکنون به حدود ۵۰ درصد رسیده است، بنابراین استدعا داریم در روزهای آینده پیش از آنکه صنعت خودرو زمینگیر شود، تسهیلات مصوب از سوی بانک مرکزی تخصیص یابد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد