15 - 05 - 2017
بورس ایران در دنیا ناشناخته است
معاون نظارت بر ناشران و اعضای شرکت بورس تهران حضور بنگاههای ایرانی در بازارهای بینالمللی را گریزناپذیر دانست و گفت: این به آن معنی است که حتما شرکتهای ایرانی استفاده از ظرفیتهای بازار سرمایه بینالملل را پیگیری خواهند کرد. روحالله حسینیمقدم در گفتوگو با سنا، افزود: به ویژه برای کشور ما که شرکتهای بزرگ آن بعضا در سطح جهانی مثالزدنی هستند و اندازه بسیاری از آنها در قیاس با بازارهای منطقه بسیار بزرگ است، این نگاه بینالمللی اهمیت بیشتری مییابد. وی ادامه داد: هماکنون حتی در بورس تهران شرکتهایی داریم که با قیمتها و نسبتهای امروز، بیش از شش میلیارد دلار ارزش دارند که طبعا این شرکتها به دلایل مختلف باید نگاه به بازارهای مالی دنیا داشته باشند. حسینیمقدم در پاسخ به این سوال که با پذیرفته شدن اوراق بنگاههای داخلی در بورسهای جهانی چه آثاری بر بازار سرمایه کشور مترتب خواهد بود یا آثار متقابل احتمالی که بورسهای جهانی از این رویداد به ویژه در بحرانهای اقتصادی خواهند پذیرفت، کدامند، گفت: حضور در بازارهای معتبر برای شرکتها اعتبار و شهرت بیشتری به همراه خواهد آورد.
مسیرهای تازه تامین مالی
به گفته معاون نظارت بر ناشران و اعضای شرکت بورس تهران، این اتفاق در صورت تحقق، برای بازار سرمایه ایران و مجموعه شرکتهای پذیرفتهشده و نهادهای مالی فعال شرایط ویژهای را به همراه دارد و نگاه سرمایهگذاران دنیا نسبت به بازار سرمایه ایران به شکل قابل ملاحظهای بهبود خواهد یافت.
وی با بیان اینکه حضور شرکتهای بزرگ در بازارهای سرمایه دنیا به ویژه بورسهای بینالمللی معتبر از چند بعد قابل بررسی است، افزود: یکی از مهمترین نکات برای شرکتهای ایرانی، تامین مالی است که حضور در بازارهای سرمایه معتبر این امکان را برای آنها فراهم میکند تا بتوانند از منابع ارزانقیمت برای برنامههای توسعهای خود استفاده کنند. معاون نظارت بر ناشران و اعضای شرکت بورس تهران عنوان کرد: شرکتهایی که نگاه صادراتی دارند و محصولات خود را در بازارهای کالایی دنیا عرضه میکنند برای کسب شهرت تجاری، حضور در بازارهای مالی بزرگ را دنبال میکنند. ضمن اینکه مزایای بیشمار دیگری را هم میتوان برای این مساله برشمرد.
مذاکره برای پذیرش
حسینیمقدم با اشاره به اینکه هنوز شناخت لازم نسبت به بورس ما در دنیا وجود ندارد، اظهار داشت: هرچند طی یکی دو سال اخیر هیاتها و گروههای زیادی برای شناخت این بازار به بورس تهران آمدهاند اما همچنان شناخت کاملی به وجود نیامده است. بنابراین حضور یک شرکت در بازارهای معتبر دنیا کمک میکند سرمایهگذاران خارجی نسبت به اینکه شرکتهای ایرانی میتوانند بسیاری از معیارها و حداقلهای معمول را تامین کنند، دید مناسب پیدا کنند که قطعا موجب ایجاد جریان سرمایه به سمت سایر شرکتهای ایرانی خواهد شد. معاون نظارت بر ناشران و اعضای شرکت بورس تهران در عین حال تاکید کرد: نکته مهم آن است که این مسیر را به شکل دقیق و کارشناسی طی کنیم تا به اعتبار شرکتها و بازار سرمایه کشور لطمه نزنیم. وی در پاسخ به سوالی درخصوص جزییات خبر لیست شدن اوراق شرکتهای داخلی در بورسهای جهانی و اینکه قرار است این اقدام با چه مکانیسمی انجام شود نیز گفت: در حال حاضر موضوع پذیرش متقابل یک شرکت در یکی از بازارهای منطقه جدیتر است.
مذاکراتی انجام شده و درخواست پذیرش در هر دو بورس ارائه شده است. با توجه به تفاوت زیرساختهای فنی و نرمافزاری، کارگروهی تشکیل شده و در حال رایزنی برای تعیین یک مدل مناسب هستیم تا بتوانیم در قالب همین زیرساختها، پذیرش متقابل را انجام دهیم. حسینیمقدم تصریح کرد: آنچه مهم است، اینکه یک شرکت باید مقررات دو بازار را تامین کند و از آنجا که تفاوتهایی وجود دارد، باید بتوانیم در آن کارگروه نقاط مشترک را برجسته کنیم و نقاط اختلافی را به حداقل برسانیم تا فشار کمتری برای شرکت و سرمایهگذاران در گامهای بعدی به وجود آید. هر چند در این کارگروه از نقاط مختلفی صحبت شد اما هنوز مدل در این کارگروه نهایی نشده است.
تشکیل کارگروه تصمیمگیری
معاون نظارت بر ناظران و اعضای شرکت بورس تهران در پاسخ به این سوال که بنگاهها یا شرکتهایی که این مسیر را در کشور آغاز کردهاند در چه مرحلهای هستند و فکر میکنید اولین شرکت حدودا تا چه زمانی موفق به ثبت اوراق خود در بورسهای جهانی خواهد شد، گفت: فکر میکنم این اتفاق در سالجاری بیفتد و تنها ملاحظه اساسی ما این است که بتوانیم همه جوانب کار را ببینیم و در خصوص آن با بورس کشور مقصد به جمعبندی برسیم. ضمن اینکه یکی از الزامات تهیه صورتهای مالی به زیان بینالمللی است که شرکت در فرآیند تهیه آن است. وی با اشاره به فعالیت دیگر شرکتها برای حضور در بورسهای جهانی خاطرنشان کرد: در رسانهها مطلع شدیم که شرکتهای دیگری هم حضور در بورسهای دیگر را پیگیری میکنند و سعی کردیم با برگزاری یک کنفرانس همه جنبههای حقوقی و مقرراتی را برای شرکتها روشنتر کنیم تا آنها هم بتوانند تصمیم درستی بگیرند. همچنین حسینیمقدم در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین اخبار رفع محدودیتهای بازار سرمایه از جمله حذف حجم مبنا و تغییر در دامنه نوسان گفت: کارگروهی متشکل از سازمان بورس، بورس تهران و فرابورس چندین جلسه کارشناسی در این خصوص برگزار کردند که ضمن بررسی تطبیقی مقررات سایر بورسها، جلسات کارشناسی هم به صورت جدی ادامه دارد. معاون نظارت بر ناشران و اعضای شرکت بورس تهران افزود: اخیرا همکاران ما در سازمان بورس در جلسهای با کارگزاران، برخی از ابعاد این تغییر سیاست را به اطلاع فعالان رساندند و امیدواریم با بررسی همه ابعاد این سیاستگذاری بتوانیم برای کاهش محدودیتها قدم برداریم.
تعریف شاخص برای حاکمیت شرکتی
حسینیمقدم درباره تعریف شاخص برای حاکمیت شرکتی نیز اظهار داشت: مطالعات در بورس تهران در خصوص حاکمیت شرکتی به پایان رسید و در سازمان بورس هم گزارشهایی ارائه شد و نظرات کارشناسان محترم نهاد ناظر هم اخذ شد. معاون نظارت بر ناشران و اعضای شرکت بورس تهران افزود: از نظر بورس تهران موضوع کمیسازی حاکمیت شرکتی به پایان رسیده چون نحوه رتبهبندی شرکتها نهایی شده و جلسات کارشناسی برای اخذ نظرات همه صاحبنظران برگزار شده و امید داریم که پس از بررسیهای سازمان بورس، امکان رتبهبندی و همچنین محاسبه شاخص فراهم شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد