2 - 01 - 2023
بورس در کنترل گروههای نوظهور
نوسانهای این روزهای بورس هر چند به طور مشخص از سوی مسوولان این نهاد مورد ارزیابی قرار نگرفته است اما کارشناسان فعال در این بازار به خوبی میتوانند در اینباره اظهارنظر کنند و به نوعی از محافظه کاریهای مرسوم هم خودداری میکنند.
در همین زمینه مدیرعامل کارگزاری بانک اقتصاد نوین یکی از دلایل مهم نوسانات اخیر بازار را رفتار «گروههای نوظهور» اعلام کرد و به سنا گفت: متاسفانه این گروه با تحلیلهای غیرعلمی، خرید و فروش روزانه سهم و بهکارگیری روشهای تکنیکال، بازار را تحریک میکنند.
برزنی ادامه داد: برخی از سهامداران نیز با دنبال روی از این گروهها، بازار را تحت تاثیر قرار میدهند.
برزنی اظهار داشت: تجربه تاسفبار و ناموفق این گروه را در صنعت قند مشاهده کردیم که این گروهها با تحریک بازار و تغییر رفتار سرمایهگذاران به دیدگاه کوتاهمدت به بازار آسیب زدند.
وی خاطرنشان کرد: این گروه با شایعهسازی، سرمایهها برخی سهامداران را به یک صنعت خاص هدایت میکنند تا در نهایت بتوانند خود را منتفع کنند.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه به سهامداران توصیه کرد به هیچوجه از گروههای نوظهور دنباله روی نکنند بلکه با دیدگاه بلندمدت وارد بازار شوند تا بتوانند بازدهی مناسبی را کسب کنند.
برزنی اظهار داشت: اگر سهامداران با دیدگاهی بلندمدت و با تحلیل درست، سهام بنیادی و پرپتانسیل بازار را خریداری کنند، هیچگاه نگران نوسانات مقطعی بازار نمیشوند بهگونهای که آنان برندگان واقعی بازار سرمایه هستند.
بازدهی ۱۰۰۰ برابری بورس
در ۲۲ سال
برزنی با بیان اینکه بازار سرمایه در طول ۲۲ سال گذشته افتوخیزهای زیادی را تجربه کرده است، گفت: بررسیها نشان میدهد، بازار همیشه توانسته است خود را با شرایط جدید منطبق کند.
مدیرعامل کارگزاری بانک اقتصاد نوین گفت: آمارها نشان میدهد، سود بورس اوراق بهادار تهران در طول ۲۲ سال گذشته بیش از یکهزار برابر بوده است.
به گزارش سنا، نصرالله برزنی با بیان مطلب فوق افزود: شاخص قیمت و سود نقدی سال ۶۹ با عدد پایه ۱۰۰ در بورس تهران راهاندازی شد که هماکنون این عدد به بیش از یکصد هزار واحد رسیده است.
وی اظهار داشت: روند صعودی شاخص قیمت و سود نقدی نمایانگر این مطلب است که اگر سهامداری در سال ۶۹ روی این شاخص (سهام شرکتهای تاثیرگذار روی شاخص) سرمایهگذاری کرده باشد، هماکنون بیش از یکهزار برابر بازدهی کسب کرده است.
برزنی با بیان اینکه بازدهی بورس به هیچوجه قابل مقایسه با بازارهای رقیب نیست، اظهار داشت: این در حالی است که قیمت دلار در طول ۲۲ سال گذشته رشدی ۲۵ برابری (از ۸۰ به دو هزار تومان)، سکه ۵۴ برابری (۱۳ به ۷۰۰ هزار تومان) و مسکن نیز رشدی ۳۰ برابری را تجربه کردهاند.
تبدیل بورس از بقالی
به سوپرمارکت
برزنی به روند رو به رشد بازار سرمایه در سالهای اخیر اشاره کرد و افزود: بورس از یک مغازه کوچک به یک بازار بزرگ با تنوع فعالیتهای گوناگون (اوراق بهادار، کالا، آتی و…) تبدیل شده است به طوری که شاهد رونق چشمگیر تمامی شاخصهای این بازار هستیم.مدیرعامل کارگزاری بانک اقتصاد نوین تصریح کرد: به طور مثال، حجم کل معاملات بورس تهران درطول سال ۶۸ حدود یک میلیارد تومان بود اما درحال حاضر تنها حجم معاملات روزانه بورس تهران به بیش از ۵۰ میلیارد تومان میرسد که این امر نشان از رشد خیرهکننده این بازار دارد.
وی به رشد فزاینده تعداد شرکتها، ابزارهای مالی، سرمایهگذاران و… اشاره کرد و گفت: سودآوردی مطلوب بورس تهران در یک بازه میان و بلندمدت باعث شده است تا اعتماد سرمایهگذاران به این بازار افزایش یابد.
منطق به جای هیجان
مدیرعامل کارگزاری بانک اقتصاد نوین نوسان را در بازارهای مالی طبیعی دانست و گفت: بررسی روند معاملات تمام بورسهای جهان نشان میدهد که این بازارها همیشه با نوسان روبهرو بودهاند.
وی ادامه داد: به طور مثال، بورس توکیو ژاپن یکی از پررشدترین بورسهای جهان در سالهای اخیر است که شاخص آن از مرز ۳۸ هزار واحد گذشت اما بعد از بحران مالی سال ۲۰۰۸ شاهد افت شدید این بورس بودیم به طوری که هنوز بورس توکیو نتوانسته است رکوردهای گذشته خود را تکرار کند.
کارشناس ارشد بازار سرمایه خاطرنشان کرد: افت و خیزهای پیاپی در بازارهای مالی جهان کاملا طبیعی است و تنها نکته حایز اهمیت، تصمیم منطقی سرمایهگذاران در این دورانهاست.
تجربه سهامداران
این فعال بورس درباره شرایط کنونی بازار گفت: بورس تهران سال ۹۱ را با رشد تمامی متغیرهای بازار آغاز کرد اما این رشد به دلیل مسایل سیستماتیک و جو روانی حاکم بر بازار، متوقف شد.
برزنی با بیان اینکه سهامداران باید در چنین شرایطی از تجربههای سالهای قبل درس بگیرند، ادامه داد: بورس تهران نیمه دوم سال ۶۸ با اجرای قانون اول برنامه پنج ساله توسعه، دوباره متولد شد و در طول ۲۲ سال گذشته شاهد افتوخیزهای فراوانی بوده اما همیشه روند رو به رشدی داشته است.
وی با بیان اینکه بازار سرمایه در طول ۲۲ سال گذشته شرایط و نوسانات مختلفی را تجربه کرده است، افزود: بررسیها نشان میدهد، بازار همیشه توانسته است خود را با شرایط جدید منطبق کند.
جبران بازدهی کوتاهمدت بازار پول
برزنی به افزایش نرخ سود اوراق مشارکت و سپرده بانکی اشاره کرد و گفت: این موضوع شرایط جدیدی را بر بازار سرمایه تحمیل کرد به طوری که برخی از سرمایهها به سمت بازار پول رفت.
مدیرعامل کارگزاری بانک اقتصاد نوین اظهار داشت: اما اگر تورم کشور در طول یک سال آینده بیش از ۲۰ درصد باشد، افرادی که در بازار پول سرمایهگذاری کردهاند، نه تنها سودی دریافت نمیکنند بلکه قدرت خرید سرمایه اولیه آنان کاهش مییابد.
وی با بیان اینکه همیشه شرکتها خود را با افزایش سطح عمومی قیمتها و تورم تطبیق میدهند، گفت: معتقدم رشد درآمدها و سودآوری شرکتهای بورسی، بازدهی کوتاهمدت بازار پول را جبران میکند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد