20 - 06 - 2023
بورس نیازمند حفظ اعتماد
کارشناس اقتصادی معتقد است که توافقی مانند برجام میتواند انتظارات تورمی را در بین مردم کاهش بدهد.
شهاب موسوی در گفتوگو با شهر بورس درباره احتمال احیای برجام و تاثیر آن بر اقتصاد کشور اظهار داشت: خیلی نمیتوان با قدرت گفت که توافق برجام انجام خواهد شد یا خیر. اگر ابزارهای مذاکراتی ایران را نسبت به دورهای که برجام امضا شد، نگاه کنیم برداشت من این است که اگر توافقی شود در خصوص بخشی از برجام خواهد بود.
وی افزود: به این نوع توافقات از نظر پایداری خوشبینی بیشتری دارم و معتقدم توافقات ایران با دنیای غرب باید مرحله به مرحله باشد چراکه این نوع توافقات پایدارتر هستند. این کارشناس اقتصادی با اشاره به تاثیرات برجام خاطرنشان کرد: بیشترین اثر آن را اثر روانی و اجتماعی میدانم. مثلا موضوعاتی مانند پولهای بلوکهشده و درآمدهای کوچک را ارزنده نمیدانم. چون در کشوری که سالانه ۲۰ میلیارد دلار خروج سرمایه دارد انتظار اینکه با برجام ۱۰ یا ۲۰ میلیارد دلار به ما برسد، خیلی تاثیری ندارد. مدیرعامل هلدینگ آسا تاکید کرد: توافقی مانند برجام انتظارات تورمی را کاهش داده و مردم را خوشبین میکند. این توافق برای فضای ایران خوب است.
اعتماد در بازار بورس باید حفظ شود
این کارشناس بازار سرمایه درمورد آینده بورس اظهار داشت: فاکتور مهمی که درباره بازار سرمایه وجود دارد، اعتماد اجتماعی است که بعد از سال ۹۹ این فاکتور کاملا از دست رفت. نمایشگاه صنعت مالی و این روزهای بازار نشان میدهد فعالان اقتصادی اندکی با بازار آشتی کردهاند.
موسوی افزود: امیدوارم سیاستگذاران این فرصت را غنیمت بشمارند و تصور نکنند هر تصمیمی میگیرند کسی نمیفهمد. این اعتماد را حفظ کنند.
وی ادامه داد: نسبت به بازار بدبین نیستم اما اینکه بگویم بازار قرار است رشدهای عظیمی بکند، اگر مفروضمان دلار ۸۰ هزار تومانی است، شاید بازار رشد عجیب کند. اگر نرخهای فعلی را داشته باشیم بیشتر با گردش پول در بازار مواجه خواهیم بود. حال بازار خوب است اما به این معنا نیست که همه سود کنند یا همه به یک اندازه سود کنند. وی با بیان اینکه «سرمایهگذاری یک مسیر بلندمدت است» گفت: سرمایهگذاری به معنای سود کردن نیست. سود کردن قسمت ساده سرمایهگذاری است. قسمت سخت آن حفظ سود از سرمایهگذاری است و باید برای این موضوع فکری کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد