25 - 02 - 2023
بورس های جهان در مدار مثبت
به دنبال تسلط نسبی انقلابیون لیبی در پایتخت این کشور و برچیده شدن دوران زمامداری ۴۲ ساله قذافی اوضاع منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا بار دیگر در کانون توجه رسانههای خبری دنیا قرارگرفته است.
دومینوی سقوط دیکتاتوریهای عربی با تغییر دیدگاه و ایدئولوژیهای مردم این کشورها در حالی تاکنون چهار نفر از رهبران خودکامه را از مسند قدرت به پایین کشیده که در این بین کشور لیبی به لحاظ جغرافیای استراتژیک خود و از طرفی برخورداری از ذخایر عظیم نفتی (دوازدهمین تولیدکننده بزرگ نفت در جهان) همواره مورد توجه خاص قدرتهای غربی قرار داشته است.
لیبی که بیشترین ذخایر کشف شده نفت در قاره آفریقا را در اختیار دارد در سال ۲۰۱۰ روزانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه نفت تولید کرده و در سال ۲۰۰۹ نیز با تولید روزانه ۵/۱ میلیون بشکه نفت بیش از نیمی از مصرف اروپا را به تنهایی تامین کرده است. به هر ترتیب با در دست گرفتن کنترل بخشهای وسیعی از طرابلس و سایر شهرهای بزرگ لیبی و از طرفی اخبار ضد و نقیض در خصوص کشته یا بستری شدن دیکتاتور این کشور در بیمارستانی در حومه پایتخت بازارهای بینالمللی با امواج مثبتی از این اخبار روبهرو شدند. بهطوری که طی دو روز گذشته عمده شاخصهای سهام در بازارهای مالی آسیایی، اروپایی و آمریکایی از نوسانهای مثبت برخوردار بودهاند.
در عین حال در پی اظهارات سخنگوی شرکت نفت تحت کنترل انقلابیون لیبی مبنی بر آغاز تولید ۵۰۰ هزار بشکه نفت خام در روز تا دو ماه آینده پیشبینی انتظار سه ساله برای رسیدن این کشور به ظرفیت کامل تولید، نفت خام در بازارهای بینالمللی را پس از یک دوره افت دوباره با رشد قیمتها روبهرو ساخته بهطوری که تا این لحظه قیمت هر بشکه نفت خام سبک در بورس نفت نیویورک (NYMEX) با یک دلار و ۷۴ سنت رشد به بیش از ۸۵ دلار رسیده است. روز گذشته ۲۲ آگوست ۲۰۱۱ میلادی (۳۱ مرداد ماه) در عین حال بهبود وضعیت بازارهای جهانی، معاملات فلزات اساسی در بورسهای دنیا را با رشد قیمتها روبهرو ساخته است. قیمت نقدی مس در بورس فلزات لندن با افزایش ۲۰ دلاری به قیمت ۸۸۱۱ دلار به ازای هر تن رسیده است. در عین حال قیمت روی و سرب به ترتیب قیمتهای ۲۱۴۰ و ۲۲۹۵ دلار در هر تن را تجربه کردند که همچنان گویای تداوم کاهش قیمتها در معاملات این کالاهاست.
قیمت فلز گرانبهای طلا در بازارهای جهانی نیز با افتوخیزهای مختلفی همراه بوده بهطوری که با وجود تلاش برای جای گیری در مرز ۱۹۰۰ دلار اما فشار زیادی برای کاهش قیمتها در سطح ۱۸۹۵ دلار در هر اونس وجود دارد.
به نظر میرسد با تقویت نسبی دلار نسبت به ارزهای عمده جهان کاهش قیمت طلا در این نرخها بدیهی بوده اما با توجه به روی آوردن اروپاییان به خرید طلا پس از یک استراحت کوتاه دوباره رشد آن از سر گرفته شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد