19 - 05 - 2024
بیتفاوتی بورس به اصلاح مقررات
«جهانصنعت»- از نگاه کارشناسان شرایط بازار به گونهای است که جای ریزش بیشتر ندارد. بازار سهام در روزهای گذشته با اصلاح برخی مقررات از جمله تبصره ۶ بند «س» قانون بودجه ۱۴۰۳ روبهرو بود. اگرچه این تصمیم یک اتفاق مثبت برای بازار سرمایه بود اما بازار چندان به آن اعتنایی نکرد و به مسیر دو، سه هفته اخیر خود ادامه داد. به نظر میرسد بازار برای تغییر و برونرفت از شرایط فعلی نیاز به اتخاذ برخی سیاستها در سطح کلان مانند نرخ بهره و رفع شکاف دلار نیمایی دارد. «جهانصنعت» در گفتوگو با یک کارشناس ارشد بازار سرمایه به تحلیل شرایط فعلی بورس و آینده پیشرو پرداخته است.
انتظار برای رسیدن به نقطه تثبیت
امیرعلی امیرباقری کارشناس و تحلیلگر ارشد بازار سرمایه در گفتوگو با «جهانصنعت» اظهار کرد: یکی از مهمترین نکات این است که در حال حاضر تنها یک عامل بر بازار سرمایه فشار وارد نمیکند. یکی از مهمترین مباحث موضوع تامین مالی کلان دولت و نرخ بهره بینبانکی بالا است و فشاری که نرخ بازده بدون ریسک روی قیمت سهام وارد میکند. او بیان کرد: طبیعی است تا وقتی که این اهرم فشار روی بورس وجود داشته باشد، نباید انتظار رشد انفجاری بازار سهام را داشته باشیم و این یک حلقه معیوبی است که هر چقدر سیاستگذار بر ادامه آن اصرار کند طبیعتا فشار بیشتر بر بدنه اقتصاد و به ویژه بازار سرمایه وارد میشود. نکته دوم بحث قوانین و مقررات دستوری و خلقالساعه است که این از مواردی بوده که بازار سرمایه را تحت فشار قرار میدهد و سیاستگذار باید هنگام قانونگذاری و تدوین قوانین به این مهم توجه کند که صرفه بلندمدت اقتصاد را در نظر بگیرد و تنها به مقوله کسری بودجه و تامین مالی از بازار سرمایه فکر نکند. امیرباقری تصریح کرد: بحث دیگر که در حال حاضر مطرح بوده بحران انرژی است که صنایع با آن دست و پنجه نرم میکنند.
بحث قطعی گاز، برق و سوخت مواردی هستند که برای صنایع پیشرو وجود دارند و آنها را تحت تاثیر قرار میدهند. درنهایت هنوز سرمایهگذاران جایگاه بازار سرمایه را در دید قانونگذار از منظر کلان درک نکردند چراکه فعالان بازار عمدتا سخنان زیبایی از طرف تصمیمگیران میشنوند و همینطور مصاحبههای خوبی از مسوولان سیاستگذار در جهت حمایت از بازار سرمایه میبینند. تلقی فعالان بازار این است که هر جا سودی دیده شود که به جیب سهامدار سرازیر میشود سیاستگذار چالهای برای آن میکند تا کسری بودجه خود را از این مسیر تامین کند. به طور کلی انتظار ریزش بیشتر با توجه به شرایط فعلی، بازارهای رقیب، تورم انتظاری و ارزندگی سهمها نداریم. انتظار داریم بازار سرمایه به مرور به نقطه تثبیت برسد و بعد حرکت صعودی خود را آغاز کند.
تحلیل روزهای اخیر
معاملات بورس تهران در روز پایانی هفته گذشته، به گونهای پیش رفت که میتوان انتظار قامت سبز نامه نماگرهای سهامی در روزهای این هفته را داشت. در پایان معاملات آخرین روز کاری هفته گذشته، دماسنج اصلی تالار شیشهای با افت ۰۴/۰درصدی، معادل ۸۸۱واحد از ارتفاع این شاخص در سطح دو میلیون و ۱۶۴هزار و ۶۹۲واحدی قرار گرفت. کاهش ارتفاع نماگر اصلی بازار سرمایه در حالی اتفاق افتاد که شاخص هموزن به عنوان نشاندهنده روند عمومی قیمت شرکتهای کوچک و متوسط، عملکردی موازی به ثبت رساند. شاخص هموزن نیز با افت ۲۳/۰درصدی (معادل هزار و ۶۴۶واحد) در پله ۷۱۴هزار واحدی قرار گرفت. تابلوی بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حقتقدم) را در روز چهارشنبه، سه هزار و ۱۱۶میلیارد تومان نشان میداد. تابلوی بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات روز چهارشنبه را هم ۵/۶میلیارد برگه سهم ثبت کرد. بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز از خروج سرمایه آنها از بازار سهام حکایت دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان معاملات چهارشنبه گذشته بورس از خروج ۱۷۵میلیارد و ۲۰۰میلیون تومانی پول حقیقی از سهام و حقتقدم خبر میدهد. جریان معاملات تالار شیشهای در روز چهارشنبه، سرانجام دو کفه ترازوی نمادهای مثبت و منفی بازار را در جایگاه همتراز قرار داد. مثبت شدن جریان ورود پول به صندوقهای سهامی و اهرمی، نشانه رویکرد همراه با خوشبینی سهامداران به معاملات بازار سهام در آخرین هفته از اردیبهشتماه است. با وجود قامت سرخفام نماگرهای سهامی در پایان معاملات چهارشنبه، ارزش سفارشات خرید بالاتر از ارزش سفارشات فروش قرار گرفت. تعداد نمادهای مثبت نیز با اختلاف اندکی بالاتر از تعداد نمادهای منفی قرار گرفت، از سوی دیگر اصلاح بند «س» قانون لایحه بودجه طی آخرین روزهای کاری هفته گذشته اتفاق افتاد. این اتفاق تاثیر ملموسی بر جریان دادوستدهای بازار نگذاشت. به همین سبب کارشناسان معتقدند در هفته آینده این موضوع یکی از محرکهای بازار به شمار میرود. در راستای پیشبینی بورس شنبه میتوان انتظار قامت سبز نماگرهای سهامی را داشت اما باقی ماندن ابهامات پیرامون بازار اجازه رشد زیادی به بازار نخواهد داد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد