4 - 12 - 2024
«بیتکوین» در بازی سیاست
گروه فناوری- دولت آمریکا به تازگی مبلغ 92/1میلیارد دلار «بیتکوین» از داراییهای توقیفی مرتبط با پرونده «سیلکرود» را به کیفپولهای جدید منتقل کرده است. از این مبلغ ۹۶۳میلیون دلار به صرافی کوینبیس انتقال یافته که این داراییها به طور قانونی قابل فروش هستند و نگرانیهایی در جامعه کریپتو ایجاد کردهاند. دولت آمریکا که یکی از بزرگترین دارندگان بیتکوین در جهان است، این داراییها را در برخورد با فعالیتهای غیرقانونی و جرائم سایبری در دارکوب جمعآوری کرده است. برخی از اعضای جامعه کریپتو بر این باورند که جو بایدن، رییسجمهور فعلی قصد دارد پیش از آغاز دوره ریاستجمهوری دونالد ترامپ این کوینها را بفروشد تا برنامههای ترامپ برای ایجاد ذخایر ملی بیتکوین را مختل کند. ترامپ در کمپین انتخاباتی خود وعده داده بود که ذخیرهای ملی از بیتکوین ایجاد خواهد کرد.
این اقدام با انتقاد شدید فعالان صنعت کریپتو مواجه شده و «جیسون لاوری»، مهندس نیروی فضایی آمریکا آن را اشتباهی استراتژیک دانسته است. او هشدار داده که چنین نقل و انتقالاتی ممکن است به تلاش دولت برای بازپسگیری بیتکوینها در آینده منجر شود. در این میان، براساس دادههای ارائهشده توسط پلتفرم «اسپاتآنچین»، این انتقالها بیشتر برای مدیریت کیفپولها بوده و احتمالا تنها ۱۰هزار بیتکوین فروخته شده است. در حال حاضر، دولت آمریکا حدود ۱۸۳۸۵۰بیتکوین به ارزش 7/17میلیارد دلار در اختیار دارد. اگرچه قیمت بیتکوین پس از انتشار خبر انتقال این داراییها کاهش جزئی داشت اما پس از آن یک روند افزایشی در پیش گرفت. در همین حال، شرکتهایی مانند «مایکرواستراتژی» همچنان به خرید بیتکوین ادامه میدهند که از اعتماد بالای آنها به آینده این ارز دیجیتال حکایت دارد. با وجود این اقدامات، ترامپ احتمالا با بیتکوینهای باقیمانده در اختیار دولت، ذخیره ملی خود را ایجاد خواهد کرد. خرید این داراییها توسط نهنگهای سازمانی نیز امکانپذیر است و فروش تمامی بیتکوینها تا ماه ژانویه بعید به نظر میرسد.
ارسال سیگنالهای صعودی از صرافیها
از طرفی «بیتکوین» طی هفته گذشته در بازهای محدود بین مقاومت ۹۸۸۰۴دلار و حمایت ۹۴۶۰۳دلار معامله شده است اما کاهش یک شاخص کلیدی از احتمال افزایش قیمت در آینده نزدیک حکایت دارد. براساس دادههای «کریپتوکوانت»، نسبت استیبلکوینهای موجود در صرافیها (میزان استیبلکوینهای نگهداریشده در صرافیها نسبت به مقدار بیتکوین) به پایینترین سطح سال جاری، یعنی000060/0 رسیده است. این کاهش به معنای افزایش قدرت خرید است زیرا نشان میدهد که تعداد بیشتری استیبلکوین در صرافیها برای خرید بیتکوین موجود است. کاهش این شاخص معمولا به عنوان سیگنال افزایش تقاضا برای بیتکوین و احتمال صعود قیمت آن تفسیر میشود. علاوه بر این، تمایل دارندگان کوتاهمدت بیتکوین به استراتژی نگهداری (HODL) میتواند به رشد قیمت کمک کند. این گروه که معمولا کمتر از یک ماه بیتکوین نگه میدارند، طی ماه گذشته ۳۶درصد افزایش در دوره نگهداری خود داشتهاند. این کاهش فشار فروش و ایجاد کمبود در بازار، نشانهای از اعتماد به رشد قیمت بیتکوین است و میتواند روند صعودی را تقویت کند. در زمان نگارش این گزارش، بیتکوین با قیمت ۹۶۸۸۲دلار معامله شده که نزدیک به سقف تاریخی آن، یعنی ۹۹۸۶۰دلار است. اگر فشار خرید توسط استیبلکوینهای موجود در صرافیها افزایش یابد و دارندگان کوتاهمدت به نگهداری ادامه دهند، بیتکوین میتواند از مقاومت روانی ۱۰۰هزار دلار عبور کند. با این حال، در صورت تشدید فشار فروش، قیمت بیتکوین ممکن است در بازه فعلی تثبیت شود یا تا سطح حمایت ۸۸۹۸۶دلار کاهش یابد.
«ریپل» در آستانه شکستن رکوردهای تاریخی
قیمت «ریپل» این هفته با عبور از مرز 6/2دلار، توجه سرمایهگذاران و تحلیلگران را به خود جلب کرد. این افزایش که همزمان با رشد کلی بازار ارزهای دیجیتال رخ داده، نشاندهنده شکلگیری یک روندی صعودی قوی است. برخی تحلیلگران معتقدند که این الگو میتواند رشدی مشابه افزایش تاریخی ۵۶۰۰درصدی ریپل در سال ۲۰۱۸ را به همراه داشته باشد. یکی از تحلیلگران بازار کریپتو به الگوی فعلی قیمت ریپل اشاره کرده و آن را شبیه به الگوی مثلثی سال۲۰۱۸ دانسته است. هرچند احتمال تکرار رشد ۵۶۰۰درصدی کم است، اما این الگو از پتانسیل افزایش چشمگیر قیمت حکایت دارد. الگوهای مثلثی معمولا نشاندهنده تثبیت قیمت قبل از حرکتهای بزرگ هستند و باعث افزایش خوشبینی در میان معاملهگران میشوند. در این میان، «جیکوب کانفیلد»، معاملهگر مستقل پیشبینی کرده که قیمت ریپل میتواند صد درصد بالاتر از رکورد قبلی خود (84/3دلار) رشد کند و به 60/6دلار برسد. این پیشبینی با استفاده از سطوح فیبوناچی و مقایسه عملکرد ریپل با بیتکوین در سال۲۰۱۷ انجام شده است. «تونی ادوارد»، موسس پادکست «تینکینگ کریپتو» نیز محدوده قیمت ۵ تا ۸دلار را به عنوان هدف قیمتی ریپل تعیین کرده است. قیمت ریپل طی هفته گذشته ۱۸درصد رشد داشته و در مقایسه با ماه گذشته، ۴۳۱درصد افزایش را نشان میدهد. این رشد باعث شده ریپل از سولانا و تتر پیشی بگیرد و عنوان سومین ارز دیجیتال برتر از نظر ارزش بازار را به خود اختصاص دهد. عوامل مختلفی در این رشد نقش داشتهاند که از جمله آنها میتوان به وضوح و شفافیت بیشتر در قوانین مرتبط با ریپل، نوآوریهای این شرکت مانند توکنهای جدید و استیبلکوین RLUSD، درخواست شرکتها بهویژه شرکت «ویزدامتری» برای ارائه صندوق ETF اسپات این ارز دیجیتال و همچنین همکاریهای جدید آن با سایر موسسات اشاره کرد. این اقدامات باعث تقویت جایگاه ریپل در بازار و افزایش استفاده از فناوری بلاکچین آن در سیستمهای مالی و پرداختهای بینالمللی شده است. در همین حال، رشد فعلی ریپل نشاندهنده ورود سرمایهگذاران جدید است. دادههای پلتفرم «سنتیمنت» از افزایش تعداد کیفپولهای ریپل به 5/5میلیون حکایت دارند. شاخص سود باز قراردادهای آتی ریپل نیز با رشد صد درصدی در ۲دسامبر، به رکورد 99/3میلیارد دلار رسید. قیمت ریپل روز گذشته به 85/2دلار رسید و به اوج تاریخی خود یعنی 84/3دلار (ژانویه ۲۰۱۸) نزدیکتر شد. در حال حاضر، مقاومتهای کلیدی پیش روی ریپل، سطح ۳دلار و سقف تاریخی آن هستند. شاخص قدرت نسبی (RSI) با رسیدن به ۹۴ نشاندهنده شرایط اشباع خرید است، اما این شرایط فشار خرید قوی به جای بازگشت قیمت را نشان میدهد. شاخص جریان پول «چایکین» نیز در 31/0 قرار گرفته که از ورود سرمایه به بازار ریپل حکایت دارد. با وجود اینکه تکرار صعود ۵۶۰۰درصدی ممکن است غیرواقعی به نظر برسد، رشد تدریجی و عوامل مثبت موجود میتوانند قیمت ریپل را به سقف تاریخی آن نزدیکتر کنند.
مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتال
در زمان نگارش این گزارش مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتال 48/3تریلیون دلار برآورد شد که این رقم نسبت به روز قبل 09/1درصد بیشتر شده است. 60/54درصد کل بازار ارزهای دیجیتال در اختیار بیتکوین بوده که 80/0درصد کاهش روزانه را ثبت کرده است. حجم کل بازار ارزهای دیجیتال در ۲۴ساعت گذشته 31/277میلیارد دلار بوده که 97/55درصد افزایش داشته است. حجم کل در امور مالی غیرمتمرکز 57/27میلیارد دلار بوده که 94/4درصد از کل حجم ۲۴ساعته بازار ارزهای دیجیتال بوده و حجم تمام سکههای پایدار اکنون 3/244میلیارد دلار است که 10/88درصد از کل حجم ۲۴ساعته بازار ارزهای دیجیتال را تشکیل میدهد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد