26 - 11 - 2023
«بیتکوین» در مسیر صعودی
قیمت «بیتکوین» به بالاترین حد خود در سال جاری میلادی رسید
گروه فناوری- احسان کاظمی- قیمت ارز دیجیتال محبوب بیتکوین برای اولین بار پس از مه سال ۲۰۲۲ از مرز ۳۸ هزار دلار عبور کرد و درحالحاضر بیتکوین قیمتی در محدوده ۷۵۰/۳۷ دلار دارد. قیمت اتریوم نیز ۸/۱ درصد افزایش پیدا کرده و به ۲۱۰۴ دلار رسیده است. دومین توکن بزرگ جهان نیز احتمالاً این هفته را با افزایش بیش از ۸ درصدی پشتسر خواهد گذاشت. «سولانا» که در سال جاری بهترین عملکرد را داشته است (افزایش بیش از ۴۷۶ درصدی در مقایسه با افزایش ۱۳۰ درصدی بیتکوین)، این هفته پس از توکنهای اصلی قرار گرفت. اگرچه به تازگی مقامات ایالاتمتحده جریمههایی را علیه بزرگترین صرافی ارز دیجیتال جهان، «بایننس» وضع و مدیرعامل آن «چانگ پنگ ژائو» را متهم کردهاند، اما ظاهرا خوشبینی در مورد پذیرش گسترده ارزهای دیجیتال توسط بانکهای تجاری در اروپا بر این نگرانیها غلبه کرده است. همچنین تحلیلگران معتقدند به دلیل انتظارات پیرامون تأیید صندوقهای قابل معامله در بورس (ETF) و همچنین رویداد نصف شدن پاداش استخراج بیتکوین، روند صعودی تازه شروع شده است.
پیشبینی قیمت «اتریوم»
اتریوم افزایش قابلتوجهی را تجربه کرده و از سطوح کلیدی روانی و فنی خود عبور کرده است. قیمت اتریوم در حال حاضر از ناحیه ۲۰۰۰ دلار گذشته و با مقاومت ۲۱۳۶ دلاری روبهرو است. این افزایش قیمت منجر به افزایش نوسانات در بازار این رمزارز شده که در اندازه کندلها و همچنین افزایش حجم معاملات کاملا مشهود است. سطح مقاومت ۲۱۳۶ دلاری که قبلا مانعی برای حرکت صعودی اتریوم در نظر گرفته میشد، در حال حاضر مانع اصلی برای افزایش قیمت در نظر گرفته میشود، اما قدرت فعلی بازار نشاندهنده تلاش بالقوهای برای شکست این مقاومت است. تثبیت قیمت بالاتر از این سطح میتواند نشاندهنده مرحله جدیدی از روند صعودی برای اتریوم در نظر گرفته شود.همچنین بررسی نمودار روزانه اتریوم یک روند صعودی قوی را نشان میدهد که تقاطع بین میانگینهای متحرک تاییدکننده این حرکت صعودی خواهد بود. با این حال، نزدیک شدن شاخص قدرت نسبی (RSI) به ناحیه خرید بیش از حد، احتمال کاهش قیمت را نشان میدهد. علاوهبر موارد ذکرشده، شکلگیری الگوی پرچم صعودی نشاندهنده ادامه روند صعودی پس از تثبیت قیمت خواهد بود. بریک آوت قوی از این الگو میتواند اتریوم را به سطوح بالاتری در قیمت برساند. معاملهگران اهمیت سطح ۲۱۳۶ دلار را به عنوان ناحیهای که در آن استراتژیهای معاملاتی مختلف با یکدیگر تلاقی دارند، در نظر خواهند گرفت که آن را به یک شاخص حیاتی از احساسات بازار تبدیل خواهد کرد. با نزدیک شدن اتریوم به این سطح محوری، مشخص خواهد شد که آیا بازار میتواند اشتیاق صعودی خود را حفظ کند یا خیر.
جهش میلیونرهای «دوجکوین»
دوجکوین در ماه گذشته شاهد رشد چشمگیری در ذخایر نهنگهای خود بوده که تکمیلکننده افزایش مجدد قیمت آن است. در زمان نگارش این گزارش، دوجکوین در محدوده قیمتی ۰۷۶/۰ دلار معامله میشد که نسبت به روز گذشته، حدود ۵/۳ درصد رشد دارد. علاوه بر این رشد قیمتی، دو رویداد جالب توجه دیگر هم در اکوسیستم دوجکوین رخ داده که شامل فعال شدن مجدد کیفپولهای راکد و ورود نهنگهای جدید به شبکه است. طبق گزارشها، تا تاریخ ۲۲ نوامبر، ۱۲۱ کیفپول با موجودی بیش از یک میلیون دوجکوین در ماه گذشته در شبکه ظاهر شده است. به این ترتیب، شبکه دوجکوین اکنون در مجموع ۷۱۵/۴ آدرس با حداقل موجودی یک میلیون دوجکوین دارد. در حالی که دوجکوین همچنان دارایی مورد علاقه معاملهگران خرد است، فعالیت نهنگها هم در زمانهای اخیر، تاثیر قابلتوجهی بر روند قیمت این میمکوین داشته است. در این میان، لازم به ذکر است که اگرچه دوجکوین همچنان میمکوین برتر از لحاظ ارزش بازار است، اما دو رقیب اصلی آن، یعنی «شیبا اینو» و «فلوکی» هم اخیرا پیشرفتهای مهمی در حذف برچسب «میمکوین بودن» از خود داشتهاند. شیبا اینو در ماههای اخیر بلاکچین لایه دوم خود با نام شیباریوم را راهاندازی کرده و در همین حال، «فلوکی» هم اخیرا توکنفای، پلتفرم توکنسازی خود را معرفی کرده است.
سرمایهگذاری بانکهای سراسر جهان در «ریپل»
گزارش اخیر کمیته نظارت بر بانکداری بازل (BCBS) نشان میدهد که ۱۹ بانک پیشرو در آمریکای شمالی، اروپا و سایر مناطق، مجموعا ۴/۹ میلیارد یورو (تقریبا ۲۷/۱۰ میلیارد دلار) در داراییهای رمزارزی مختلف سرمایهگذاری کردهاند که ریپل هم جزو آنها است. اهمیت روزافزون ریپل در استراتژیهای سرمایهگذاری این بانکها قابلتوجه است. براساس گزارش BCBS، ریپل با اختصاص دادن حدود ۲ درصد از کل این سرمایهگذاریها، موقعیت قابلتوجهی دارد. بهطور دقیقتر، این بانکها حدود ۱۸۸ میلیون یورو یا ۲۰۵ میلیون دلار در ریپل سرمایهگذاری کردهاند و به این ترتیب، ریپل در جایگاه سوم رمزارزهای بزرگ در تعهدات گزارششده بانکها قرار گرفته است، اما چرا موسسات بانکی به ریپل علاقه دارند؟ به نظر میرسد علت اصلی این موضوع، پیروزیهای قانونی ریپل در برابر کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) ایالاتمتحده و همچنین گسترش خدمات مالی این شرکت به دهها کشور در هفتههای اخیر باشد.در حالی که رتبه ریپل در این جدول توجهها را به خود جلب میکند، جای هیچ تعجبی نیست که بیتکوین و اتریوم، کوینهای غالب در سرمایهگذاریهای رمزارزی بانکها هستند. براساس دادههای موجود، بیتکوین ۳۱ درصد از این سرمایهگذاریها را به خود اختصاص داده و پس از آن، اتریوم با ۲۲ درصد، در جایگاه دوم قرار دارد. یافتههای BCBS نشان میدهند که سایر ارزهای دیجیتال محبوب در پرتفوی این موسسات مالی عبارتند از پولکادات، کاردانو، سولانا و لایتکوین. اگرچه این رمزارزها سهم کمتری دارند، اما پذیرش آنها نشاندهنده علاقه و استقبال موسسات مالی سنتی از بازار ارزهای دیجیتال است.
مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتال
در زمان نگارش این گزارش مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتال در حال حاضر ۴۴/۱ تریلیون دلار برآورد میشود که این رقم نسبت به روز قبل ۲۹/۱ درصد بیشتر شده است. در حال حاضر ۴۰/۵۱ درصد کل بازار ارزهای دیجیتال در اختیار بیتکوین بوده که در یک روز ۰۲/۰ درصد کاهش داشته است. حجم کل بازار ارزهای دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته ۶۲/۵۴ میلیارد دلار بوده که ۴۸/۴۱ درصد افزایش داشته است. حجم کل در امور مالی غیرمتمرکز در حال حاضر ۵۶/۴ میلیارد دلار است که ۳۴/۸ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال بوده و حجم تمام سکههای پایدار اکنون ۸۱/۴۸ میلیارد دلار است که ۳۷/۸۹ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال را تشکیل میدهد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد