18 - 12 - 2022
بیشترین شکایتها از قوه مجریه و بانکها
محمدعلی پورمختار، رییس کمیسیون اصل«۹۰» مجلس است که برخلاف سایر روسا در این کمیسیون از گفتوگو با خبرنگاران بسیار استقبال میکند.
وی گفت: یادم هست تقریبا در طول یک سال و نیمی که بخشی از آن با اتفاقات ۱۸ تیرماه سال ۷۸ همزمان شد، ۱۲ کیلو وزن کم کردم که بخشی از آن ناشی از فشار زیاد آن ماجرا بود.
رییس کمیسیون اصل «۹۰» در ادامه اضافه کرد: از آنجا که من مسوول حقوقی ناجا بودم دفاع از پرونده سردار نظری و عوامل همراهش که جمعا ۲۰ نفر بودند را برعهده داشتم.
پورمختار در خصوص واقعه ۱۸ تیرماه ابراز کرد: آن ماجرا به نظرم روز پنجشنبه اتفاق افتاد و به صبح جمعه منتهی شد که من تهران نبودم و در ماموریت بودم. شب برگشتم اما خبر نداشتم و صبح شنبه در محل کار یکی از همکاران اعلام کرد چنین اتفاقی رخ داده است.
رییس کمیسیون اصل«۹۰» یادآور شد: اعلام کردند جمعی از ماموران یگان ویژه تهران بزرگ با دانشجویان درگیر شده و در ادامه به کوی دانشگاه تهران وارد شدهاند. گزارش در همین حد بود چون اطلاعات مستند نداشتیم. بعدازظهر شنبه جلسه شورای ستادی نیروی انتظامی داشتیم و آنجا این گزارش به صورت مفصل آمد و خود سردار نظری هم حضور یافت و توضیحاتی داد.
وی اظهار داشت: چیزی که عنوان شد این بود که حرکتی را گروهی از دانشجویان شروع کرده بودند و به عوامل انتظامی سنگپرانی میکردند. بعد داخل کوی دانشگاه را آتش زده بودند و به امکانات عمومی آسیب رساندند و بخشی از عوامل نیروی انتظامی هم دنبال دستگیریهای آنها میروند.
پورمختار در رابطه با تاثیر خودسرها در این ماجرا توضیح داد: بالاخره یکسری از افراد بودند که احساس تکلیف میکردند و حتی با نیروی انتظامی درگیر میشدند.
رییس کمیسیون اصل«۹۰» درباره هزینه دادن نظام به خاطر رفتار خودسرها بیان کرد: البته در حال حاضر دیگر به آن شکل نداریم. منتها بعضا نیروهای دلسوزی بودند که میدیدند اقدامهایی علیه ارزشهای اسلامی صورت میگیرد، حس میکردند که باید وارد صحنه شوند. اینکه فردی برود با بخشی درگیر شود یا اینکه به طور مخفی وارد جایی شود و تخریبی به وجود بیاورد به این معنی نیست که حمایت میشود بنابراین از این موارد در آن ماجرا داشتیم.
بیشترین نارضایتی به بانکها
مربوط میشود
پورمختار در رابطه با زمانی که سردار نظری برای اتهاماتش به دادگاه میرفت، تاکید کرد: البته من خاطراتم را تاکنون هیچ جا نگفتهام. یادم هست دادگاه حدود ۹ ماه طول کشید و خیلی جدی وکلای ما با وکلای شکات با هم بحث میکردند البته نه به عنوان خاطره بلکه یک مشغله فکری در این مساله برایم وجود داشت که در کنار کسانی که همه نوع اقدام علیه کشور انجام داده اما با حمایت بعضی دولتمردان در جایگاه شاکی قرار گرفته بودند. آقای ابوترابیفرد به همراه آقای رهامی (از چهرههای اصلاحطلب و وکیل شکات) در جلسات دادگاه حضور مییافت و عملا از آنان حمایت میکرد.
پورمختار در ادامه افزود: بیش از یکسال گذشته بود که در خیابان سردار نظری را اتفاقی دیدم و در حد احوالپرسی با هم صحبت کردیم. پرسیدم کجایی، گفت: «میپلکیم!» سردار نظری نیروی خوبی برای کشور بود که سابقه حضور در جبهه را داشت و صحبتهایی که در آن زمان درباره او مطرح میشد، بیشتر جو روانی بود و واقعیت نداشت. چیزی که آنها (مخالفان سردار نظری) دنبالش بودند و خودش بارها میگفت این بود که به دنبالش فرستاده و به او گفته بودند که «بیا بگو و اعتراف کن که فرمانده نیروی انتظامی این دستور را به تو داده است.» اما او این کار را نکرد.
رییس کمیسیون اصل«۹۰» در پاسخ به این پرسش گفته میشود جمعی از دانشجویان قصد داشتند به سمت بیت رهبری حرکت کنند. در مقابل به نیروی انتظامی هم گفته شده بود در صورت این اتفاق، آنها اجازه شلیک دارند. این نظر سردار بود یا دیدگاه فرمانده نیروی انتظامی پاسخ داد: ببینید بالاخره در این مسایلی که اتفاق میافتد، یک خطوط قرمزی وجود دارد. براساس مقرراتی هم که هست ما نقاط حساسی داریم که باید دفاع شود از جمله صداوسیما، وزارتخانهها و بیت رهبری. قاعدتا بیت هم از این قاعده مستثنا نبود.
وی در خصوص اینکه اگر بخواهید تقسیمبندی کنید بیشترین پروندهها در حال حاضر مربوط به کدام حوزههای کاری است، گفت: بیشترین شکایتی که داریم به قوه مجریه باز میگردد که مربوط به بخشهای مختلف است اما علیالحساب بانکها جزو دستگاههایی است که بیشترین نارضایتی بخشهای مختلف از آنها وجود دارد. منتها از حیث کیفی در بخش صنعت و معدن و مدیریت و بهرهبرداری از معادن شکایت داریم. در بخش نفت و گاز هم مواردی داریم که از لحاظ تعداد پروندهها بالا نیست اما از جنبه کیفی رقمهای درشتی است.
پورمختار درخصوص پروندههای حوزه نفت مثل کرسنت یا استات ویل ابراز کرد: این پروندهها مفتوح است گرچه گزارشهایی به قوه قضاییه رفت و رسیدگی شد و محکومیتهایی داده شد اما در برخی از موارد مثل پرونده کرسنت اخیرا گزارشهایی به دست ما رسیده که زوایای جدیدی از موضوع را مطرح کرده است.
رییس کمیسیون اصل«۹۰» تاکید کرد: در بخشهای اطلاعات جدیدی وجود دارد منتها چون این اطلاعات تازه به دست ما رسیده، باید درباره آن بیشتر بررسی کنیم.
وی در این زمینه که آیا علت بخشی از گرانیها عوامل داخلی است، اظهار داشت: اگر نخواهم همه عوامل را بگویم اما خیلی از موارد، ناشی از عوامل داخلی است و آقای احمدینژاد هم درست گفته است. البته این بحث سیاسی نیست.
پورمختار در اینباره که رییسجمهور گفته است که ما در این زمینه نمیتوانیم کاری کنیم، بیان کرد: چرا دولت نمیتواند کاری کند؟ کنترل و تنظیم بازار دست دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
پرونده رحیمی مواردی مربوط به بانکها دارد
رییس کمیسیون اصل«۹۰» افزود: دلیل این امر انحصار است. ولی در حوزه اقتصاد چه افراد حقیقی و چه شرکتها وارد عرصه شوند دولت با آنها قرارداد میبندد و آن فرد انحصار واردات محصولی را در دست میگیرد. اما کالا را به دلایل مختلف ترخیص نمیکند. این کار تاثیرگذار بر تصمیم دولت میشود. وزارت صنعت، معدن و تجارت هم نمیتواند به این افراد فشار بیاورد چون موضوع به حوزه خصوصی این افراد رفته است. گرچه ما قانون برخورد با احتکار را داریم اما حقیقت این است که برخورد نمیشود بنابراین موضوع انحصار در اینجا شکل میگیرد و حلقه بسته به مرور قوی میشود. به این ترتیب فعالان دیگر هم ضعیف میشوند.
وی با تاکید بر استفاده از رانت در این زمینه تصریح کرد: بله قبول دارم. مثلا در جاهایی ورود یک کالا برای عموم ممنوع است اما فردی انحصار واردات را میگیرد. از کجا میگیرد؟ به قول شما عوامل قدرت و مشکل از همین جا شروع میشود. این هم یکی از حوزههای پروندههای ماست. در نشست اخیر کمیسیون هم مصوب شد که به این مساله هم ورود پیدا کنیم.پورمختار در خصوص اینکه آیا موردی از پرونده آقای رحیمی بوده که اخیرا خوانده باشید و خیلی برایتان تعجببرانگیر بوده داشتید، گفت: بله، مواردی بوده و این موارد بیشتر مربوط به بانکهاست.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد