14 - 12 - 2022
بیکارترین رشتهها کدامند؟
| مهر| حدود یک میلیون نفر از کل بیکاران کشور را فارغالتحصیلان دانشگاهی تشکیل میدهند با این حال بالاترین تعداد بیکاران در رشتههای صنعت و فرآوری، کامپیوتر، هنر و روزنامهنگاری قرار دارند.
دو تا چهار سال جست و جوی کار پس از اتمام دوره چهار ساله کارشناسی خود باعث نوعی انباشت تقاضای کار میشود. از سوی دیگر نوعی تفاوت اساسی در دانش تئوریک و نیاز بازار کار وجود دارد که برای کاریابی تحصیلکردگان مشکل میآفریند هرچند در سالهای اخیر تلاشهایی برای جبران خلاء آموزشهای دانشگاهی و نیاز بازار کار از طریق ارایه آموزشهای مهارتی و فنیوحرفهای صورت پذیرفته و به گفته مقامات فعال در حوزه فنی و حرفهای، این آموزشها توانسته مشکلات ورود به بازار کار کارجویان دانشگاهی را تا ۹۰ درصد حل کند.
یک میلیون بیکار زن و
۲/۲ میلیون بیکار مرد
با تمام طرحها و منابعی که از سوی دولت در سالهای اخیر به منظور حل مشکل اشتغال کشور در نظر گرفته شد اما هنوز هم بیش از سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در کشور بیکار هستند که از این تعداد یک میلیون نفر زن و دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر نیز مرد هستند.
براساس این گزارش، در حال حاضر ۷/۷ درصد از فارغالتحصیلان در رشته تربیت معلم و علوم تربیتی، ۴/۲۶ در رشته هنر، ۲/۱۵ در علوم انسانی، ۴/۲۰ در علوم رفتاری و اجتماعی، ۳/۳۰ در روزنامهنگاری و اطلاعرسانی و ۳/۲۰ درصد از فارغالتحصیلان رشته بازرگانی و علوم اداری بیکار هستند. همچنین ۴/۲۵ درصد رشته حقوق، ۶/۲۶ علوم حیاتی، ۲۵ علوم فیزیکی، ۱۹ ریاضیات و آمار، ۴/۳۰ علوم کامپیوتر و ۲/۲۲ درصد از فارغالتحصیلان رشته مهندسی و حرفههای مهندسی بیکار هستند و نیز براساس این گزارش، در رشتههای صنعت و فرآوری ۶/۴۱درصد، معماری و ساختمانسازی ۱/۲۳، کشاورزی، جنگلداری و شیلات ۸/۲۴، دامپزشکی ۲/۲۰ و بهداشت ۸ درصد بیکار هستند. در رشتههای خدمات بهداشتی، خدمات شخصی، خدمات حملونقل، خدمات محیطزیست و خدمات امنیتی نیز به ترتیب ۸/۱۹، ۲۰، ۹/۳، ۵/۱۹ و ۹/۸ درصد بیکار هستند.براساس این گزارش، به طور میانگین در این ۲۳ رشته، ۴/۱۹ درصد فارغالتحصیلان بیکار و در جستوجوی شغل هستند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد