21 - 03 - 2020
بیاعتنایی دولت به پروژه بینالمللی «ایران مال»
طی چند روز گذشته، رییسجمهور ترکیه برای افتتاح فرودگاه جدید استانبول، حدود یکصد نفر از روسایجمهور و مقامات سیاسی بلندپایه جهان را دعوت کرد و این دریغ را همچنان زنده نگه داشت که چرا رییسجمهور خودمان، وزرای دولت یا معاونانشان، در مراسم رونمایی از «ایران مال» به عنوان یکی از پنج مال برتر جهان، شرکت نکردند. در حالی که روزانه برای افتتاح یک پل معمولی، کاروانهای دولتی گسیل میشوند.
یکی از این پدیدههای سنتی بازار است که در قالب «مال» بازتولید شد و در ابعادی کاملتر از بازارهای سنتی، تدوام حیات یافت. اینک در تهران مراکز و مجتمعهای متعددی را شاهد هستیم که با نام «مال» در شمال و جنوب و شرق و غرب تهران احداث شدهاند و با استقبال شهروندان مواجه هستند.
«ایران مال»، یک مال واقعی
به گزارش ایلنا، تنها مجتمعی که عنوان مال را به صورت واقعی دارد و به صورتی جالب تلفیقی از بازارهای سنتی ایرانی و استانداردهای مدرن به نمایش گذاشته، مجتمع بازار بزرگ ایران (ایران مال)، در غرب تهران (حدفاصل تهران و کرج) است. برخی از امکانات ایران مال به شرح زیر است:
جزئیات بخشهای مختلف پروژه
مجموعه تجاری تفریحی ایرانمال در منطقه ۲۲ تهران شامل بخشهای زیر است: باغ ایرانی که شبیهسازی شده باغ شازده ماهان کرمان است (به عنوان قلب پروژه و از زیباترین بخشهای ایران مال)، پیست یخ، ایوان بلور، تالار پذیرایی الماس، گالری و نمایشگاه خودرو، مجموعه سینمایی با ۱۴ سالن در فاز اول و ۴۰ سالن در فازهای بعدی، حدود ۲۰۰ رستوران و ۴ فودکورت و مرکز تفریحات خانوادگی، آمفیتئاتر، هتل ۵ ستاره ایرانمال با حدود ۴۰۰ اتاق در ۲۸ طبقه، دریاچه ایرانمال با نمایش و رقص آب، شهربازی سرپوشیده همچنین طرح توسعه آتی که شامل یک مجموعه فروشگاهی بزرگ و مرکز بینالمللی تجارت تهران و مرکز نمایشگاههاست.
گردشگری و اقتصاد فرهنگ
اقتصاد فرهنگ نیز در این مجتمع نادیده گرفته نشده است و به این منظور ۴۰ سالن سینما در طرح توسعه ایرانمال دیده شده که در فاز نخست، از ۱۲ سالن سینما با ظرفیت۱۸۰۰ صندلی رونمایی خواهد شد. کارشناسان، این پروژه را از منظر فرهنگی اتفاق مهمی میدانند که میتواند بسیاری از علاقهمندان به هنر هفتم را جذب سالنهای ویژه نمایش فیلم کند.
از بعد مذهبی این مجتمع توانسته فضای قابل ملاحظهای را به نمازخانهها اختصاص دهد. مسجد جامع محمد رسولالله(ص) با مساحت حدود ۱۲۰۰ مترمربع، در این مجتمع خودنمایی میکند. در مجموع حدود ۱۱۰ نمازخانه و مسجد با ترکیب و تلفیق معماری اسلامی و ایرانی و الگوبرداری از معماری سنتی، امکان دسترسی سریع تمامی مراجعان را برای انجام عبادات و ادای فریضه فراهم میکند.
بازار سنتی
بازار سنتی را میتوان یکی از جاذبههای مهم گردشگری و تجاری این مجموعه دانست که در واقع احیای معماری لطیف، رازآلود و معناگرای ایرانی-اسلامی است و ترکیب متوازنی از معماری و سازه بازارهای سنتی ایران در شهرهای تهران، اصفهان، تبریز، مشهد، اراک، قم، قزوین، شیراز و کرمان است که در چهار بخش منشعب از چهارسوق به ارائه صنایع دستی، فرش، خشکبار، سوغات ایرانی و اجناس و اقلام نفیس و عتیقه میپردازد.
باغ و فضای تفرجگاهی
بازار بزرگ ایران دارای ۲ باغ است. باغ ایرانی ماهان با الهام از باغ ماهان کرمان با مساحت حدود ۱۶ هزار مترمربع و باغ دیدار که در مجاورت بازار سنتی است، با مساحت حدود سه هزار مترمربع از دیگر اماکنی است که با نگاه جذب توریست در این مجتمع ساخته شده است. جاده تندرستی با مسافت دو و نیم کیلومتر هم از دیگر مواردی است که میتواند مورد استقبال بازدیدکنندگان قرار گیرد.
واحدهای تجاری و امکانات رفاهی
این فروشگاهها که شامل ۷۰۰ واحد تجاری است، ۳ تا ۶ ماه دیگر راهاندازی میشوند. دومین اهرم درآمدزای ایرانمال، رستورانها و کافیشاپهای آن هستند که در این خصوص نیز ۲۰۰ رستوران و کافیشاپ در این پروژه پیشبینی شده است. سومین مورد نیز که با رویکرد درآمدزایی در این مجتمع تعبیه شده، شهربازی سرپوشیده است که ۱۰ هزار مترمربع زیربنا دارد.
همچنین فضاهای ورزشی استاندارد برای ۱۵ رشته ورزشی سالنی مانند کشتی، فوتسال، والیبال، بسکتبال، اسکیت روی یخ، تنیس روی میز، وزنهبرداری، اسکواش، بدنسازی و ورزشهای همگانی و هوازی مانند تنیس، دوچرخهسواری و پیادهروی نیز در این بخش جای میگیرد. علاوهبر این، فاز اول دارای یک هتل ۵ ستاره با ۴۰۰ اتاق و امکانات ویژه است که تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد. فضاهای نمایشگاهی مختلف نیز از دیگر جاذبههایی است که میتواند به جذب گردشگر کمک کند. نمایشگاه دائمی خودرو از جمله آنهاست.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد