19 - 06 - 2024
تامین انرژی صنایع امسال هم چالشبرانگیز شد
گروه انرژی- در حالی که با شروع فصل گرما قاعدتاً میزان گاز صنایع باید کاهش یابد، نتیجه یک بررسی از سوی سازمان بورس نشان میدهد که میزان مصرف گاز صنایع از اسفندماه پارسال روند افزایشی داشته است.
ایرنا به نقل از اداره میز صنعت و رتبهبندی ناشران سازمان بورس، نوشت: میزان مصرف گاز صنایع در اسفند ۱۴۰۲ رقمی حدود ۶۰هزار میلیارد ریال بود، در حالی که این عدد در فروردین ۱۴۰۳ با ۳۰هزار میلیارد ریال افزایش به ۹۰هزار میلیارد ریال رسید.
براساس این گزارش، بیشترین میزان مصرف انرژی در صنایع مختلف بازار سرمایه به برق و گاز اختصاص داشته است. مصرف این انرژیها در فروردینماه ۱۴۰۳ نسبت به اسفندماه با افزایش همراه بوده، بهگونهای که میزان مصرف گاز صنایع در اسفندماه عدد ۲میلیارد و ۵۰۰میلیون مترمکعب بود و این میزان مصرف در فروردینماه با یکمیلیارد افزایش به رقم ۳میلیارد و ۵۰۰میلیون مترمکعب رسید.
افزون بر این، میزان مصرف برق صنایع در فروردینماه عدد ۳میلیارد و ۵۰۰میلیون کیلووات ساعت بود که این میزان مصرفی در ماه پایانی سال ۱۴۰۲ رقمی حدود ۳میلیارد و ۴۰۰میلیون کیلووات ساعت اعلام شده است.
در ادامه این گزارش آمده است؛ با توجه به رفع محدودیتهای مصرف انرژی در زمستان، میزان مصرف انرژیهای گازوئیل در فروردینماه امسال نسبت به اسفندماه کاهش پیدا کرد و به کمتر از ۵۰۰میلیون مترمکعب رسید.
هزینه مصرف انرژی در میان صنایع مختلف از دیگر موضوعاتی بوده که در این گزارش به آن پرداخته شده و بیشترین هزینه به انرژی گاز و برق تعلق گرفته است.
بر این اساس، میزان مصرف گاز صنایع در اسفندماه به دلیل محدودیتهای اعمالشده در مصرف گاز صنایع رقمی حدود ۶۰هزار میلیارد ریال بود، در حالی که این عدد در فروردینماه به دلیل لغو محدودیتها و بازگشت فعالیت صنایع به روال گذشته با ۳۰هزار میلیارد ریال افزایش همراه شد و عدد به ۹۰هزار میلیارد ریال رسید.
آب و برق؛ چالش تابستانه
صنایع در تابستان با چالش دائمی برق و آب هم مواجه هستند. گزارش سازمان بورس نشان میدهد که میزان برق مصرفی صنایع در فروردینماه ۴۰هزار میلیارد ریال اعلام شده که این عدد در اسفند سال گذشته، ۳۰هزار میلیارد ریال بود.
براساس آمار ارائهشده، مصرف ریالی آب صنایع در اسفندماه ۱۴۰۲ رقم ۱۰هزار میلیارد بود که در فروردینماه با ۱۰هزار میلیارد افزایش به ۲۰هزار میلیارد ریال رسید. بیشترین سهم مصرف ریالی حاملهای انرژی در صنایع بازار سرمایه به گاز، برق و آب اختصاص یافته که به ترتیب با مصرف ۶۳، ۲۷ و ۷درصدی همراه بوده است.
امیر علیقلیزاده، مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت، درباره تامین برق تابستانی صنایع به تسنیم گفت: برای تامین مطلوب برق صنایع در تابستان امسال، از ابتدای فروردینماه تا روز گذشته، دهها جلسه کارشناسی بین وزارت صمت و وزارت نیرو برگزار شده و همکاری لازم وجود دارد؛ مضافا اینکه تاکنون براساس توافق موجود بیش از 6600 مگاوات پروژه نیروگاهی توسط بخش صنایع معدنی کشور در دست اقدام قرار گرفته است که به میزان 2000مگاوات آن در مدار قرار گرفته و توافقات خوبی در زمینه تعرفه برق صنایع معدنی صورت گرفته است که منتظر ابلاغ توافقات توسط وزارت نیرو هستیم.
او با بیان اینکه «سال گذشته صادرات 14میلیارد دلاری صنایع معدنی در سایه همین دست برنامهریزیهای مناسب رقم خورد»، گفت: انتظار ما این است همانطور که در دوسال اخیر، با برنامهریزی مدون و اجرای توافقات صورتگرفته، برق صنایع بهگونهای تامین شد که شاهد رشد تولید و رشد صادرات صنایع معدنی کشور بودیم. امسال نیز طبق توافقات فیمابین عمل شود و خارج از توافقات صورت گرفته فشار مضاعفی برای بخش صنعت وارد نگردد تا در کنار تامین پایدار برق خانگی در شرایط پیک مصرف تابستانه، برق صنایع نیز طبق برنامه مدون، تامین شود.به گفته علیقلیزاده، از سال 1400 که تعاملات وزارت صمت و وزارت نیرو برای تامین برق تابستانه صنایع بیشتر از سالهای قبل و ساختارمند شد، همواره از سوی معاونتهای تخصصی وزارت صمت، برآوردهای کارشناسی مربوط به تامین نهادههای انرژی صنایع به شخص وزیر ارسال میشود و وزیر محترم صمت نیز در جلسات فیمابین با وزارت نیرو، این مسائل را مطرح و برای تامین بهینه برق صنایع راهکارهایی نهایی و تصمیمگیری میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد