28 - 01 - 2024
تامین مالی، پاشنه آشیل شرکتهای دانشبنیان
کارشناس کسبوکارهای نوین، «کرادفاندینگ» را یکی از مناسبترین روشها برای کمک به تامین مالی شرکتهای دانشبنیان دانست. به گزارش صدای بورس، رضا الفتنسب، با اشاره به مزایای تامین مالی شرکتهای دانشبنیان از طریق بازار سرمایه بیان کرد: شرکتهای دانشبنیان بر پایه دانش و با استفاده از فناوری شکل میگیرند. در کشور ما نیز چند سالی است که سیاستها به سمت ایجاد و رشد شرکتهای دانشبنیان حرکت کردهاند و تلاش میشود سیاستگذاریها بهگونهای باشد که رشد این شرکتها تسهیل شود. رهبری هم بارها در فرمایشاتشان، روی تولید دانشبنیان، موضوع علم و فناوری تاکید داشتهاند و همین تاکید نشان میدهد سیاستهای کلی سیاسی و اقتصادی نظام به این حوزه توجه دارد.
ترکیب بهرهوری با فناوری
رضا الفتنسب گفت: بهرهوری در حوزههای مختلف کسبوکار و تولید با تکیه بر دانش، مورد توجه قرار میگیرد. این درحالی است که امروزه در شرکتهای دانشبنیان بهرهوری با فناوری، تکنولوژی و دانش ترکیب شده است.
شرط رشد دانشبنیانها
الفتنسب در ادامه بحث تامین سرمایه را یکی از چالشهای شرکتهای دانشبنیان ذکرد کرد و گفت: این شرکتها در حوزههای مختلف نیازمند صرف هزینههایی برای تامین تجهیزات و تکنولوژی مورد نیاز هستند و از آنجا که این شرکتها عمدتا برای سرمایهگذاران معمولی در بازارها و کسبوکارهای سنتی شناختهشده نیستند، تامین مالی پاشنه آشیل شرکتهای دانشبنیان محسوب میشود. اگر بتوان از طریق بازار سرمایه به تامین مالی شرکتهای دانشبنیان کمک کرد، گام بزرگی در راستای رشد شرکتهای دانشبنیان برداشته خواهد شد. وی ادامه داد: البته اقداماتی در راستای استفاده از سکوهای تامین مالی جمعی(کرادفاندینگ) و صندوقهای نوآوری برای تامین مالی دانشبنیانها صورت گرفته، اما هنوز در خصوص تامین مالی دانشبنیانها از طریق بازار سرمایه در ابتدای راه هستیم و با توجه به ظرفیتهای بازار سرمایه و همچنین ضرورت توسعه شرکتهای دانشبنیان، میتوانیم با کمک به تامین مالی این شرکتها از طریق بازار سرمایه، شاهد اتفاقات خوبی در حوزه تولید و خدمات باشیم.
صادرات محصولات و خدمات
این کارشناس کسبوکارهای نوین در پاسخ به برخی دغدغهها مبنی بر احتمال سودآور نبودن شرکتهای دانشبنیان گفت: کمک به تامین مالی دانشبنیانها نه فقط میتواند با ایجاد کسبوکارهای جدید، برای سرمایهگذاران بازدهی به همراه داشته باشد که حتی میتواند زمینه صادرات محصولات و خدمات شرکتهای دانشبنیان را هم فراهم کند.
در سایر کشورها نیز این شرکتها رشد قابل توجهی داشتهاند و طبق آمارها هرساله صادرات محصولات شرکتهای دانشبنیان افزایش یافته و این شرکتها آینده بسیار روشنی پیشرو دارند.
تضمین سرمایه
الفتنسب در رابطه با راهکارهای تامین مالی این شرکتها از طریق بازار سرمایه گفت: اقداماتی در خصوص تامین مالی پروژهها به خصوص کسبوکارهای حوزه IT از طریق صندوقهای نوآوری صورت گرفته و در مواردی هم از طریق سکوهای تامین مالی جمعی تامین مالی انجام و تلاش شده مشارکت در این تامین مالیها جذابتر شود. بنابراین، اقدامات اینچنینی میتواند در کاهش دغدغههای سرمایهگذاران و ترغیب به سرمایهگذاری در این حوزه موثر باشد.
مناسبترین روش برای تامین مالی دانشبنیانها
عضو هیاتمدیره اتحادیه کسبوکارهای مجازی با تاکید بر اینکه تامین مالی برای کسبوکارهای نوپا و استارتآپها و… به روش کرادفاندینگ در بورسهای دنیا رواج دارد و یکی از مناسبترین روشها برای کمک به تامین مالی دانشبنیانها است، خاطرنشان کرد: میتوان از تجربیات موفق سایر کشورها در این زمینه استفاده کرد.
باید تا حد امکان ریسک سرمایهگذاری در حوزه دانشبنیانها کاهش یابد تا به تدریج سرمایهگذاران، به شناخت از این حوزه دست یابند. ضمن اینکه راهاندازی تابلویی برای شرکتهای دانشبنیانی که قصد تامین مالی به صورت جمعی را دارند هم از موضوعاتی بوده که مطرح شده، اما هنوز اتفاقی در این باره رخ نداده است، درحالی که اگر این تابلو هم راهاندازی شود، شاهد ورود سرمایههای خرد در این شرکتها خواهیم بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد