1 - 05 - 2022
تامین مالی مناسب زنجیره دارو با استفاده از تسهیلات ارزی بانک مرکزی
«جهانصنعت»- طی هفتههای اخیر بحث کمبود و یا گرانی دارو به یکی از چالشهای اساسی مردم و جامعه تبدیل شده است. بانک مرکزی در فروردین ماه امسال و در بخشنامهای اعلام کرد که به منظور تامین مواد اولیه مورد نیاز شرکتهای دارویی، به واردکنندگان دارو تسهیلات ارزی اعطا میکند. این تسهیلات قرار است به شرکتهای بزرگ دارویی اعطا شود تا نیازهای دارویی کشور را تامین کنند. در عین حال حمیدرضا اینانلو، مدیرکل سازمان غذا و دارو نیز این بخشنامه را به شرکتهای دارویی ابلاغ کرده تا درخواست خود برای وام ارزی اعلام شده از سوی بانک مرکزی را به سازمان ارسال کنند. روزنامه «جهانصنعت» در روزهای گذشته و در گزارشهای متعددی به این مساله پرداخته و از دستهای پشت پرده در اعطای این تسهیلات خبر داده است. بر اساس گزارشهای روزنامه «جهانصنعت» اولویتبندی شرکتها در اعطای تسهیلات به معنای ایجاد انحصار برای شرکتهای بزرگ است. در عین حال مشخص نیست که واردکنندگان دارو قادر خواهند بود که هزینههای واردات و تامین دارو را به قیمت تمام شده دارو بیفزایند و یا اینکه طبق دستورات دولت باید دارو را در داخل قیمتگذاری کنند. پیرو این گزارشها، روزنامه «جهانصنعت» پرسشهای گفته شده را با مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در میان گذاشت تا به پاسخ روشنی در خصوص مسائل یاد شده برسد.
حمیدرضا اینالو مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در این خصوص به «جهانصنعت» گفت: پیرو بخشنامه ۶۸۲۵/۰۱ مورخ ۱۶ فروردین ماه سال جاری بانک مرکزی با موضوع استفاده از تسهیلات ارزی کوتاهمدت حداکثر ۵ ماهه برای واردات مواد اولیه دارویی و دارو، شرکتهایی که متقاضی این تسهیلات هستند میتوانند مطابق دستورالعمل و با توجه به بانکهای اعلام شده در بخشنامه مذکور درخواست خود را در اداره کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو ثبت کنند.
وی در خصوص اینکه آیا شرکتهای دارویی این اجازه را خواهند داشت که سود ارزی که ایجاد میشود را در قیمتگذاری دارو لحاظ کنند و یا طبق سیاستهای دستوری دولت باید قیمت دارو ثابت و بدون تغییر باقی بماند گفت: زمانی که ارز را نیمایی میکنیم یعنی منابع مالی که برای همان دارو نیاز داریم، دستخوش تغییراتی میشود و این کار به نقدینگی بیشتری نیاز دارد. در این حالت شرکت دارویی باید از بانک وام و اعتبار بگیرد زیرا تولیدکنندگان به دلیل اعتباراتی که نزد بانکها دارند میتوانند از بانک وام گرفته، به کار تولیدی پرداخته و وامهای دریافتی را بازپرداخت کنند. این تسهیلات، بستهای را برای شرکت داروسازی فراهم میکند تا بتواند بدون هیچ شوکی برای تامین مالی تولید دارو، اختصاص و تامین مناسب مالی برای این زنجیره داشته باشند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد