15 - 01 - 2023
تایلند هم به ایرانیها سوخت هواپیما نمیدهد
با تنگتر شدن دایره تحریمها علیه ناوگان هوایی ایران در گام اول تنها هواپیمایی جمهوری اسلامی در جغرافیای اتحادیه اروپا مورد تحریم واقع شد.
تحریمها به این شکل بود که شرکتهای سوخترسان بر اساس مصوبه اتحادیه اروپا پس از اتمام قرارداد خود با هما دیگر قراردادها را تمدید نمیکردند و هواپیماهای این شرکت باید مسیرهای متعددی را طی میکردند به امید اینکه در فرودگاهی که یک روز آمستردام بود و یک روز فرانکفورت، بتوانند سوخت مورد نیاز را تامین کنند.
این اتفاق علاوه بر تحمیل هزینههای گزاف به ایرلاین ملی موجب نارضایتی مسافران آن هم شده بود. پیشبینی کاهش مسافران هما به دلیل معطلیهای فراوان در فرودگاههای اروپا اصلا کار سختی نبود اما مدیران این ایرلاین هرگز حاضر نشدند آماری از کاهش مسافران در پروازهای اروپایی را ارایه دهند.
با این حال با اتفاقاتی که در هفته گذشته روی داد میتوان گفت حلقه تحریمها تنگتر شده است. بنا به گفته خدمه پرواز هواپیمایی ماهان، فرودگاه بانکوک- پایتخت کشور تایلند- از هفته گذشته سوخترسانی به هواپیماهای این شرکت را متوقف کرده است به طوریکه هواپیماهای این شرکت با دور کردن مسیر پروازی خود در فرودگاه کلکته هند، فرود آمدهاند و پس از سوختگیری در این فرودگاه به کشور باز میگردند.
پرواز شماره ۵۰۴۲ هواپیمایی ماهان پس از ساعتها انتظار در فرودگاه بانکوک و عدم موفقیت در دریافت سوخت از این شرکت به کلکته هند پرواز میکند و پس از سه ساعت انتظار در دمای ۵۰درجه این شهر موفق به سوختگیری میشود و سرانجام به مشهد باز میگردد.
بیتدبیری
متاسفانه برخی بیتدبیریها در سازمان هواپیمایی کشور و هواپیمایی ماهان در عدم پرداخت بدهی خود به فرودگاه کلکته هند موجب شد در وضعیت کنونی و افزایش فشارهای ناعادلانه به ایران این فرودگاه نیز در چند روز گذشته از ارایه سوخت به هواپیمایی این شرکت خودداری کند.عضو کمیسیون انرژی با انتقاد از سیاستهای نامناسب سازمان هواپیمایی در برخورد با افزایش تحریم سوختی هواپیماهای ایرانی گفت: سازمان هواپیمایی بهتر است برای کاهش فشار بر مردم و مسافران ایرانی برخی از پروازهای خارجی را به ایرلاینهای خارجی واگذار کند.
موید حسینیصدر در واکنش به افزایش فشارهای بینالمللی و عدم ارایه سوخت به هواپیماهای ایرانی در فرودگاههای کشور تایلند گفت: متاسفانه فشارهای بینالمللی و تحریم هواپیماهای ایرانی و عدم ارایه سوخت به آنها در فرودگاههای کشور تایلند با کم کاری و اهمال مدیران سازمان هواپیمایی تشدید شده است.
وی تصریح کرد: بسیاری از این مشکلات و تحریم سوختی ایران در کشورهایی همچون تایلند با مذاکره و فعالیتهای دیپلماسی دستگاهها و سازمانهای متولی به ویژه سازمان هواپیمایی کشور قابل حل شدن است.حسینیصدر تاکید کرد: متاسفانه بیتوجهی و کمکاریها در سازمان هواپیمایی کشور، فشارهای بینالمللی بر صنعت هواپیمایی کشور را تشدید کرده است.
کمکاری وزارت امور خارجه
حسینیصدر با انتقاد از دستگاه دیپلماسی کشور در اتخاذ مواضع و رویکردهای نامناسب در عرصه بینالمللی گفت: در اسناد تحریم صنعت هواپیمایی ایران تنها نام دو شرکت هواپیمایی ذکر شده و این موضوع که هماکنون این تحریمها به شرکتهای دیگر هواپیمایی کشور تعمیم داده شده است به علت کمکاری و دیپلماسی ضعیف وزارت امور خارجه است.
وی با بیان اینکه نتیجه اتخاذ رویکردهای نامناسب در عرصه بینالمللی افزایش فشارهای بیمورد به مردم است، گفت: مذاکره با کشورهای مختلف و تبیین مواضع بحق ایران و استفاده از همه توان ظرفیتهای دیپلماتیک کشور به طور حتم شرایط کنونی را تغییر خواهد داد.
دور زدن تحریمها
نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس هشتم تاکید کرد که برای کاهش فشار بر مردم و مطلوب کردن وضعیت پرواز هواپیماهای داخلی به برخی از کشورها راهکارهای متعددی وجود دارد که سازمان هواپیمایی کشور باید برای اجرای آنها اقدام فوری انجام دهد.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس هشتم ادامه داد: اگر سوخترسانی به هواپیماهای ایرانی در برخی از فرودگاهها بهطور کامل متوقف شده، بهتر است سازمان هواپیمایی کشور برای پروازهای خارجی از ایرلاینهای خارجی و برای پروازهای داخلی از ایرلاینهای ایرانی استفاده کند.
با افزایش تحریمهای بینالمللی علیه ایران برخی از فرودگاههای کشورهای اروپایی همچون لندن، آمستردام، استکهلم، آلمان، وین، بلگراد و … از سوخترسانی به هواپیماهای ایرانی خودداری میکنند.
بسیاری از کارشناسان معتقد بودند که توقف سوخترسانی به هواپیماهای ایرانی مختص ایرانایر (هما) و به علت دولتی بودن این شرکت است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد