30 - 08 - 2017
تا رسیدن به دولت و جامعه اسلامی فاصله زیادی وجود دارد
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در آستانه آغاز سال تحصیلی مدارس علمیه دیداری سهساعته با جمعی از فضلا و طلاب حوزه علمیه استان تهران داشتند. در این جلسه، جمعی از مسوولان، مبلغان و طلاب حوزه علمیه استان تهران، دیدگاههای خود را درباره وضعیت فرهنگی و اجتماعی کشور و چشمانداز و برنامههای حوزههای علمیه، بیان کردند. به نظر میرسد بیان نظرات و دغدغه فرهنگی طلاب با توجه به شروع کار دولت دوازدهم پیامی به دولت جدید و جامعه نیز باشد. ضرورت همکاری حوزههای علمیه با نهادهای عمومی جهت یافتن راهحل برای آسیبهای اجتماعی، انتقاد از رها بودن فضای مجازی و بیان ضرورت تولید «فقه فضای مجازی» ناظر به ارزشها و هنجارهای ایرانی اسلامی و ضرورت پویا شدن حوزه برای حل مسایل جامعه به ویژه موضوعات جدید اجتماعی، اقتصادی، سیاست خارجی و فرهنگ از مهمترین مسایل مطرح شده از زبان طلاب حوزه علمیه تهران بود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار با ابراز خرسندی از دیدار با طلاب جوان و شنیدن سخنان خوب و امیدوارکننده آنان، تاکید کردند: امروز بشریت به ویژه نسلهای جوان به شدت نیازمند حرفهای نو هستند و اسلام حرفهای نو و جذابی در زمینه انسان، جامعه و سیاست دارد که اگر به گوش جهانیان رسانده شود، قطعا پذیرنده بسیاری خواهد داشت.
حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار به تشکیل نظام اسلامی در ایران و امتیازات این دوران برای انجام وظیفه روحانیت اشاره کردند و افزودند: «حاکم بودن فضای اسلامی بر جامعه» یکی از این ویژگیهاست، علاوه بر آن، در سطح جهانی نیز یک خلأ فکری ناشی از سرخوردگی از بی نتیجه بودن تفکرات مارکسیستی و لیبرالیستی وجود دارد که زمینه را برای ارائه حرفهای نوی تفکر اسلامی فراهم کرده است. رهبر انقلاب اسلامی تاکید کردند: اگر بتوانیم حرفهای نو و جذاب اسلام را درخصوص انسان، جامعه و سیاست به گوش جهانیان و به ویژه نسلهای جوان برسانیم، قطعا مورد قبول قرار خواهند گرفت. حضرت آیتالله خامنهای وجود وسایل و ابزارهای ارتباطاتی و رسانهای فراگیر به واسطه شکلگیری فضای مجازی را یکی دیگر از ویژگیهای دوران کنونی برای رساندن پیام حیاتبخش اسلام، برشمردند و گفتند: یکی دیگر از امتیازات این دوران، کثرت سوالها و شبههها در ذهنها است که همین زیاد بودن سوالها، ذهنها را برای یافتن پاسخها فعال و زمینه را برای عبور از مرزهای علم فراهم خواهد کرد. ایشان تاکید کردند: همانگونه که در سوالها و شبههها نباید متوقف بمانیم، در یافتن پاسخ نیز باید به دنبال پاسخهای منطقی و صحیح برویم.
حضرت آیتالله خامنهای در بخش دیگری از سخنان خود به برخی مطالب مطرح شده از جانب طلاب، در این دیدار اشاره و نکاتی را در خصوص آنها بیان کردند.رهبر انقلاب اسلامی طلاب را به «جدیگرفتن درس و بحث علمی» توصیه کردند و در این خصوص گفتند: شرط تاثیرگذاری در جامعه، افزایش سواد و ارتقای نصاب علمی است، همچنانکه امام بزرگوار که در نصاب کامل علمی قرار داشت، توانست مبارزه و حرکت عظیم انقلاب را به ثمر برساند. ایشان، لازمه پیشنهادات اصلاحی برای حوزههای علمیه را «عملیبودن» آنها برشمردند و افزودند: برنامه در واقع کشیدن راه و جاده به سمت مقصد است، بنابراین باید بر اساس واقعیتها تنظیم و موانع احتمالی و راهحلها در آن گنجانده و پیشبینی شود. حضرت آیتالله خامنهای، راه رفع نقاط ضعف و رسیدن به وضع مطلوب را در گروی عزم راسخ، حرکت پرانگیزه و مبارزه دانستند و خاطرنشان کردند: مبارزه یعنی تلاش و مجاهدت، همفکری و متشکل شدن.
ایشان برداشت برخی افراد و نویسندگان مبنی بر تمامشدن مبارزه و انقلاب اسلامی را نادرست و «خیانت به انقلاب» خواندند و خاطرنشان کردند: انقلاب، هنجارهای گذشته را به هم میریزد و هنجارهای جدیدی را به وجود میآورد و تداوم انقلاب به معنای حفظ هنجارهای جدید است. حضرت آیتالله خامنهای، حفظ و تداوم هنجارهای انقلابی را دشوار و نیازمند مبارزه دانستند و افزودند: دستهایی که با اصل انقلاب مخالفت و کارشکنی میکردند، در مقابل تداوم هنجارهای انقلابی نیز همینگونه عمل میکنند اما همچنانکه پیروزی انقلاب نیازمند مبارزه بود، تثبیت هنجارهای انقلاب و ایجاد جامعه اسلامی همچنان نیازمند مبارزه است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به مراحل تمدنسازی، افزودند: بر اساس حرکت انقلابی، نظام اسلامی به وجود آمد و این توفیقات بسیار مهم حاصل شد اما تا رسیدن به نقطه مطلوب و تشکیل دولت اسلامی و جامعه اسلامی فاصله زیادی وجود دارد و ما بدون شک در این راه در حال حرکت و پیشرفت هستیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد