6 - 06 - 2024
تجارت سه میلیارد دلاری ایران و آفریقا
معاون رییس سازمان توسعه تجارت از افتتاح ۱۱مرکز تجاری ایران در آفریقا خبر داد. صادق قنادزاده در این خصوص گفت: حجم تجارت جهانی با آفریقا بیش از هزارودویستمیلیارد دلار است، ولی آمار رسمی ما حدود ۱و۲دهم میلیارد دلار است. وی افزود: با توجه به فعالیتهای غیررسمی کالای بیشتری به آفریقا صادر میشود. همچنین صادرات فنی و مهندسی ما نیز در این آمار محسوب نشده است. وی تصریح کرد: با توجه به اینکه خطوط منظم کشتیرانی به همه نقاط آفریقا نداریم بعضا مجبوریم آنها را از طریق امارات به این کشورها صادر کنیم. اگر این آمار حتی سهبرابر هم باشد ولی باز هم نسبت به همه صادراتی که به این کشورها میشود بسیار اندک است.
قنادزاده اظهارکرد: جمعیت آفریقا بیش از یکمیلیارد نفر است و ۹۰درصد محصولات خود را نیز وارد میکنند که متاسفانه در این زمینه هم غفلت شده است و هم شناخت خوبی از این بازار نداشتهایم. وی افزود: در دولت آیتالله رییسی خوشبختانه نگاه بسیار خوبی به آفریقا شد و در دو دور اجلاس همکاریهای آفریقا در ایران برگزار شد و پس از ایراناکسپو، بسیاری از این افراد برای پیگیری اجلاس به کشور ما سفر میکنند. ۱۲پنل تخصصی در این خصوص برگزار شد و ظرفیتهای خوبی برای همکاری بین ایران و آفریقا باز شد. قنادزاده تصریح کرد: در این مدت و پس از اجلاس همکاری چندین گروه آفریقایی به ایران آمدند و چند گروه ایرانی به آفریقای جنوبی و غرب آفریقا اعزام شدند تا کمیسیونهای مشترک را برگزار کنند. همچنین با کنیا و غنا در خرداد ماه جلسات تخصصی خواهیم داشت که امیدواریم این تحرک در دولتهای بعدی حفظ شود و این ریلگذاری توسعه یابد.
وی اظهارکرد: به دستور آیتالله رییسی برنامهریزی جامعی در خصوص آفریقا تهیه شد تا زیرساختهای توسعه روابط با آفریقا را فراهم کنیم. پیگیری زیرساختهای حملونقل و لجستیک در حال فراهم شدن است. در حال حاضر در حال توسعه خطوط دریایی و هوایی با آفریقا هستیم. معاون ارتقای کسبوکارهای بینالمللی سازمان توسعه تجارت افزود: توسعه رایزنان اقتصادی نیز از الزامات این حوزه است. پیشتر تنها سه رایزن در این عرصه فعال بودند که در این زمینه مصوب شد ۱۴رایزن برای کار در آفریقا به میدان بیایند تا رایزنی بازرگانی در آفریقا را توسعه دهیم. همین سه رایزن اقتصادی مأمن توسعهدهنده تجارت ما با آفریقا شدهاند و امیدوارم تعداد رایزنان خود را در ۱۴کشور هدف خود توسعه دهیم. وی تصریح کرد: هماکنون مصوب شده است ۱۱مرکز تجاری در آفریقا ایجاد شود که پیش از این دولت حتی یک مرکز هم وجود نداشت که امیدوارم این برنامهها با همین روند توسعه یابد و امیدوارم این فرآیند ما را به شکوفایی بیشتر برساند.
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارتخانه صمت از عملیاتی شدن رشد دوبرابری تجارت ایران با قاره آفریقا در سهسال دولت سیزدهم خبر داد. روحاله لطیفی در ادامه گفت: در دولت سیزدهم شاهد حد نصاب 4/54میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در سال ۱۴۰۱ بودیم که این امر در طول تاریخ کشور بیسابقه بوده است. او تصریح کرد: میانگین تجارت خارجی در سهسال دولت سیزدهم ۵۲میلیارد دلار بود در صورتی که در سال ۱۳۹۹ و سال پایانی دولت قبل صادرات غیرنفتی1/34میلیارد دلار بود که کشور نسبت به این سال بیش از 50درصد رشد را شاهد بوده است. لطیفی در خصوص تجارت با قاره آفریقا در دولت سیزدهم گفت: دولت سیزدهم با نگاه به بازارهای جدید توجه خود را علاوهبر بازارهای گذشته، بازارهای آسیایی، همسایگان و آمریکای لاتین به تجارت با قاره آفریقا به عنوان یک بازار بکر متمرکز کرد و در سال اول و دوم دولت سیزدهم شاهد یک رکورد در طی سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ در تعامل تجاری با این قاره بودیم. وی بیان کرد: کشورمان بیش از سه میلیارد دلار در سه سال دولت سیزدهم با آفریقا تجارت مستقیم داشته که بیش از این میزان هم تجارت از طریق سایر کشورها مانند امارات، عمان، ترکیه و حتی هند صورت گرفته است اما بالاترین میزان تجارت غیرنفتی طی دوسال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بین ایران و آفریقا به صورت مستقیم صورت گرفته که سالانه به یکمیلیارد و ۲۰۰میلیون دلار رسید، در حالی که متوسط صادرات ما به کشورهای آفریقایی در سالهای گذشته بین ۵۰۰ تا ۶۰۰میلیون دلار بوده است. لطیفی افزود: زیرساختهای توسعه تجارت، انتقال دانش، صادرات فنی و مهندسی، کشت فراسرزمینی و موضوعات بسیاری در حوزه تجارت و تعاملات اقتصادی فراهم شده که در صورت توجه به آن و رفع موانع موجود در آینده نزدیک امکان تبادلات اقتصادی و تجاری سالانه ۱۰میلیارد دلاری فراهم خواهد بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد