4 - 01 - 2025
تجارت نفت ایران در سایه تحریمها
اویل پرایس – شرکت ردیابی کشتیهای تنکرترکرز (TankerTrackers) اعلام کرد صادرات نفتخام ایران بهدنبال رشد آهسته در نیمه اول دسامبر، در نیمه دوم افزایش داشته است.
براساس اطلاعات شرکت ردیابی کشتیهای تنکرترکرز (TankerTrackers)، این شرکت بدون ارائه آمار و ارقام اعلام کرد صادرات نفتخام ایران بهدنبال رشد آهسته در نیمه اول دسامبر، در نیمه دوم افزایش داشته است.
تنکرترکرز همچنین تاکید کرد ایران درحالحاضر هیچ نفتی به سوریه صادر نمیکند. تخمین زده میشود صادرات نفت ایران در سهماهه پایانی سال گذشته میلادی رشد آهستهای داشته است. صادرات نفت این کشور در 2024 به بالاترین رقم طی ششسال گذشته رسید.
دلیل رشد آهسته صادرات ایران در ماههای اکتبر و نوامبر، افزایش قیمت صادرات نفت این کشور به چین بود. اختلاف قیمت نفت ایران با نفت برنت به کمترین میزان طی پنجسال گذشته رسیده بود، بنابراین بارگیری نفت این کشور در اکتبر با توجه به تشدید تنشهای منطقهای در خاورمیانه کاهش یافت.
رسانههای ایران در اواسط دسامبر اعلام کردند صادرات نفت این کشور به چین 524هزار بشکه در روز در ماه نوامبر نسبتبه اکتبر کاهش داشته است. 31/1میلیون بشکه در روز صادرات نفت ایران به چین بهعنوان اصلیترین خریدار این کشور، به پایینترین سطح طی چهار ماه گذشته رسید.
وزیر نفت ایران اعلام کرده این کشور آماده تحریمهای احتمالی بر صادرات نفت پس از آغاز ریاستجمهوری ترامپ در ماه ژانویه است.
ایران با وجود تحریمهای آمریکا علیه صنعت نفت و صادرات این کشور، بیش از یکمیلیون بشکه در روز نفت صادر میکند که بیشتر آن به چین میرسد.
همزمان تسنیم به نقل از اویلپرایس گزارش داده که مجید تخت روانچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در راس یک هیات نمایندگی برای مذاکره با هند در مورد تقویت تجارت انرژی، به این کشور سفر کرده تا درمورد از سرگیری تجارت انرژی بین دو کشور گفتوگو کند.
تجارت دوجانبه بین ایران و هند از 2019 بهدنبال توقف خرید نفت ایران توسط پالایشگاههای هند از ترس تحریمهای ثانویه آمریکا، کاهش چشمگیری داشته است.
حالا مجید تختروانچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در راس یک هیات نمایندگی برای مذاکره با هند در دوم و سوم ژانویه، در این کشور به سر میبرد.
تجارت دوجانبه بین ایران و هند در سال مالی 2019-2018 به 17میلیارد دلار میرسید. اما این رقم در 2023-2022 تنها 3/2میلیون دلار کاهش یافت.
طبق گفته یکی از مقامات ایرانی در این هیات نمایندگی، ایران محدودیتهای هند در رعایت تحریمها را درک میکند ولی باید راه مقابله با این مساله پیدا شود.
تا قبل از اعمال تحریمهای آمریکا علیه صادرات نفت ایران در 2018، این کشور یکی از عرضهکنندگان بزرگ نفت به هند بهعنوان سومین واردکننده بزرگ نفت دنیا بود. هند که حدود 85درصد از مصرف نفت خود را وارد میکند، نیازمند نفت ارزانقیمت است تا صورتحساب واردات خود را کاهش دهد اما پالایشگاههای هند واردات نفت ایران را در 2018 از ترس نقض تحریمهای آمریکا و مواجهه با تحریمهای ثانویه این کشور در صورت تجارت با ایران متوقف کردند.
هند در حال حاضر یکی از خریداران بزرگ نفت خام روسیه است که بهخاطر تحریمها بهدنبال حمله به اوکراین، با قیمت پایینی عرضه میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد