26 - 09 - 2020
تحریم تازه
«جهانصنعت»– ایالات متحده آمریکا اگرچه نتوانست اروپا و دیگر طرفهای برجامی را برای فعال کردن مکانیسم ماشه راضی کند و همینطور از پس دیگر اعضای شورای امنیت برنیامد تا جلسهای تشکیل دهند و قطعنامهها را علیه ایران بازگردانند اما سرسختانه به راه خود ادامه میدهد و برای افزایش فشارها بر کشورمان میکوشد. از همین رو است که هر چند روز یک بار یکسری تحریم جدید را روانه میکند. این بار اما وزارت خزانهداری آمریکا از تحریم زندان وکیلآباد مشهد، زندان عادلآباد شیراز، زندان ارومیه و همچنین شعبه یک دادگاه انقلاب شیراز خبر داده است.
بر اساس بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا، نام سیدمحمد ساداتی قاضی دادگاه انقلاب شیراز و محمد سلطانی قاضی دادگاه انقلاب مشهد نیز از دیروز به فهرست اشخاص تحت تحریم اوفک اضافه شده است.
امید به الحاق اروپا
همزمان با اعمال تحریمهای جدید شاهد تقلای مقامات آمریکایی برای یارگیری و جلب نظر سایر کشورها هستیم. اظهارات روز پنجشنبه مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا مصداق همین تلاشهاست. او در گفتوگو با WMAL با اشاره به اینکه واشنگتن در حال اعمال تحریمهای بیشتر علیه ایران است، گفت: «رییسجمهور ترامپ با این درک که اوباما و بایدن به توافقی دیوانهوار با نظام ایران ورود کرده بودند، وارد دفتر ریاستجمهوری شد. این توافقی دیوانهوار بود که راهی برای دستیابی به سلاح هستهای به ایران اعطا میکرد و امنیت خاورمیانه، اسراییل و آمریکا را به مخاطره میانداخت. ما سه سال و چند ماه گذشته را برای ممانعت از دستیابی ایران به پول، منابع، ثروت و توانایی برای ساخت سلاح هستهای صرف کردیم.»
وی با اشاره به اینکه ترامپ در دوران ریاستجمهوری خود نخواهد گذاشت که ایران به سلاح هستهای دست یابد، به اقدام تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن سردار شهید قاسم سلیمانی اشاره کرد و وی را «معمار ارشد کمپین تروریسم در جهان» خواند.
پمپئو ادامه داد: «دلیلی ندارد که دولتمان به تلاشهای اقتصادی، امنیتی و دیپلماتیک چند سال اخیر خود ادامه ندهد. این باعث تضعیف نظام [ایران] و امنیت بیشتر آمریکا شده است. من به کاری که کردهایم افتخار میکنم.»
وزیر خارجه آمریکا همچنین در خصوص عدم همکاری اروپا با فشار حداکثری واشنگتن علیه تهران گفت: «آنها میگویند که در هدف ما شریک هستند اما همچنان تاکید دارند که توافق هستهای چیز خوبی بوده است. من نمیدانم چطور میتوان این دو تفکر را همزمان در ذهن داشت. ما میدانیم که برجام به ایران اجازه تداوم کمپین تروریسمشان را داد. این توافق پول و منابع مورد نیاز آنها برای این کار را فراهم کرد. ما امیدواریم که اروپاییها به ما ملحق شوند.»
این مقام ارشد آمریکایی در ادامه ادعا کرد: «اما اشتباه نکنید، با اینکه تنها ایالات متحده در سه سال اخیر این کمپین را رهبری کرده، کمپین موفق بوده است. نظام حال پول کمتری دارد.» وی در انتها ادعا کرد دولت آمریکا تاکنون از رسیدن ۷۰ میلیارد دلار به ایران جلوگیری کرده است.
نظر دیگران مهم نیست
آمریکاییها علیرغم تقلای پیشگفته برای همراه ساختن سایرین از جمله اروپا، خوب میدانند که در این راه تنها خواهند ماند. برای همین هم یکی در میان، بر عدم اهمیت نظر مخالفان خود تاکید میکنند. شاهد این مدعا آن است که همزمان با اظهارات پمپئو درباره امید به الحاق اروپاییها، کلی کرفت، نماینده ویژه آمریکا در سازمان ملل مدعی میشود که واشنگتن به اعمال فشار حداکثری علیه ایران ادامه خواهد داد و برایش مهم نیست ۱۳ عضو دیگر شورای امنیت در این باره چه میگویند.
او در گفتوگو با اورشلیمپست گفت: «حیطههای تحریمی مختلفی وجود دارد که میتواند علیه ایران و نظامش اعمال شود. این باعث غافلگیری نیست.»
وی در خصوص طرح تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران که با مخالفت ۱۳ عضو شورای امنیت سازمان ملل مواجه شد، گفت: «هر کشوری که ۲۲۳۱ را نقض میکند با همین عواقب روبهرو خواهد شد. ما هراسی از قد علم کردن نداریم. این بسیار واضح است که ما خواهان محافظت از خاورمیانه، اسراییل و اروپا هستیم. ما برای حفظ شهروندان اروپایی مسوولیت قبول میکنیم. ما به اعمال فشار علیه ایران ادامه میدهیم. واقعا مهم نیست که ۱۳ عضو دیگر در اینباره چه میگویند.»
به دنبال مذاکره
جالب آنکه آمریکاییها علیرغم مشاهده رویکرد مبتنی بر مقاومت ایران و اعلام صریح مواضع درباره مذاکره، همچنان امید خود را از دست نداده و منتظر روزی هستند که کمر ایران تحت فشارهای روزافزون خم شده و راضی به مذاکره شود!
از همین رو است که الیوت آبرامز،نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در سخنانی «با ضدیهودی و حامی اول تروریسم خواندن ایران»، مدعی شد که سیاست آمریکا در خصوص ایران بر دو پایه «ممانعت از دستیابی ایران به پول برای انجام کارهای بیثباتکننده» و «آوردن جمهوری اسلامی به پای میز مذاکره برای عقد توافقی جامع» استوار شده است.
وی مدعی شد که توافق با ایران باید شامل برنامه هستهای، توسعه و اشاعه موشکهای بالستیک، حمایت از تروریسم و گروههای نیابتی و زندانیان آمریکایی شود. نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با طرح این ادعا که فشار حداکثری علیه ایران موفق بوده است، بیان کرد که ایالات متحده شدیدترین نظام تحریمی را علیه ایران اعمال کرده است.
وی بار دیگر با طرح این ادعا که تحریمهای سازمان ملل علیه ایران از ۱۹ سپتامبر اعلام شدهاند، مدعی شد که این اقدام موجب تقویت اختیارات تحریمهای ملی ایالات متحده برای مقابله با فعالیتهای تسلیحاتی ایران خواهد شد.
شرط ایران
رویه آمریکاییها در افزایش فشارها و اصرار به مذاکره مجدد در حالی است که ایران بارها نظر و موضع قاطع خود را در این باره بیان کرده و قصد عقب نشینی از آن را نیز ندارد. ایران با وجود خروج آمریکا از برجام پای این توافق بینالمللی ایستاده و صرفا در چارچوب اصول مندرج در همین توافق به صورت گام به گام از انجام برخی تعهدات خود سرباز زده است.
لازم به ذکر است که ایران از همان ابتدای کاهش تعهدات و برداشتن گام اول راه بازگشت را باز گذاشته و آمادگی خود را برای این کار اعلام کرده است. آخرین مورد از ارائه توضیح ایران در این باره، سخنان روز پنجشنبه مجید تخت روانچی، نماینده ایران در سازمان ملل است. او در گفتوگو با بخش جهانی بیبیسی گفت که در صورت پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاستجمهوری و تمایل این کشور برای بازگشت به برجام، جمهوری اسلامی شرایط خاصی را برای اجرای کامل تعهداتش خواهد داشت.
وی بیان کرد که اولین شرط ایران این است که دولت جدید آمریکا تعهد کند نقض برجام – توافق اتمی ایران و قدرتها – تکرار نخواهد شد و شرط دوم رسیدگی به خساراتی است که ایران از نظر مالی و رنج انسانی به خاطر تحریمها متحمل شده است.
تخت روانچی همچنین گفت اگر آمریکا با محقق کردن این شروط قول بازگشت به اجرای کامل برجام را بدهد ایران هم مجددا آماده اجرای کامل توافق هستهای خواهد بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد