10 - 06 - 2023
تحقق طرح تولید کاتد مس در سفر ریاستجمهوری به تبریز
تولید کاتد مس در مجتمع مس سونگون ورزقان با حضور سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت و جمعی از مسوولان استانی به بهرهبرداری رسید.
مراسم افتتاحیه طرح تولید کاتد در کارخانه هیپ لیچینگ مجتمع مس سونگون عصر روز پنجشنبه ۱۸ خرداد ماه با حضور مهدی نیازی سرپرست وزارت صمت، دکتر علی رستمی مدیرعامل شرکت مس، معبود عباس زاده مدیر مجتمع سونگون، حجتالاسلاموالمسلمین مهدی پورمحمد امام جمعه شهرستان ورزقان، مهندس صابر پرنیان رییس سازمان صمت استان آذربایجانشرقی، مهندس مهدی نعمتی فرماندار شهرستان ورزقان و سایر مسوولان قضایی و لشکری برگزار شد.
مهدی نیازی سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در آیین افتتاح و بهرهبرداری پروژه هیپ لیچینگ و تولید اولین کاتد در استان آذربایجانشرقی با ابراز خرسندی از تحقق آرزوی مردم استان گفت: بعد از مدتها آرزوی دیرینه مردم محقق شد و تشکیل شرکت مس آذربایجان و تفکیک آن از شرکت ملی مس انجام گرفت. وی در ادامه گفت: هفته گذشته این شرکت و هیاتمدیره آن ثبت شد.
نیازی افزود: امیدواریم با توسعه برنامهریزیهای انجامشده؛ این معدن به قطب تولید خاورمیانه تبدیل شده و موجب ثروتافزایی مردم منطقه شود.
وی تاکید کرد: همچنین تلاششده موضوعات زیستمحیطی با حساسیتهای لازم در اجرای پروژهها انجام و برنامه توسعه با شتاب بیشتری پیگیری شود.
صادرات کشور سالی ۳۰ میلیون دلار
افزایش مییابد
علی رستمی مدیرعامل شرکت ملی مس ایران نیز در آیین افتتاح کاتد مس سونگون ضمن تشکر و قدردانی از حمایتهای سرپرست وزارت صمت و مدیران ستادی و مسوولان شهرستان ورزقان گفت: با همت جهادی مدیران، کارکنان و کارگران مجتمع مس سونگون توانستند در بازه زمانی کمتر از ۸ ماه پروژهای که تنها ۵۰ درصد پیشرفت داشت را تکمیل کرده و بدین ترتیب رویای دیرینه مردم استان را عملیاتی و اجرایی کنند.
وی با اشاره به سابقه ۱۰ساله این پروژه افزود: پروژه هیپ لیچینگ مجتمع مس سونگون از سال ۹۲ شروع شد و سال ۹۷ به پایان رسید.
رستمی ادامه داد: در این پروژه سالانه ۳۰۰۰ تا ۳۴۰۰ تن مس کاتدی با عیار ۹۹/۹۹ درصد با خلوص گرید A تولید خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی مس با بیان اینکه پروژه هیپ لیچینگ سونگون به معنی واقعی پروژه زیستمحیطی است، اظهار کرد: با اجرای این طرح خاکهای کمعیار برای فعالیتهای معدنی نیز ارزشمند و قابل استفاده میشوند.
وی تاکید کرد: با اجرای این پروژه صادرات کشور سالی ۳۰ میلیون دلار افزایش مییابد و باعث اشتغال مستقیم ۱۶۰ نفر و غیرمستقیم ۴۰۰ نفر خواهد شد؛ همچنین در طول اجرای پروژه بیش از ۲۵۰ نفر اشتغال داشتند.
دکتر رستمی ضمن ابراز امیدواری از اجرای دیگر طرحهای توسعه مجتمع مس سونگون در آینده، گفت: پروژه ذوب سونگون شامل پالایشگاه و اسیدسولفوریک و کارخانه اکسیژن که با سرمایهگذاری بالغ بر ۶۰۰ میلیون دلار در حال اجراست، تاکنون ۳۰ درصد پیشرفت کرده است.
وی عنوان کرد: تکنولوژی مورد نیاز خریداریشده و گشایش «السی» نیز انجام شده است. رستمی ضمن ابراز خرسندی از وضعیت پیشرفت پروژه تولید کنسانتره و تغلیظ مجتمع مس سونگون، گفت: این پروژه بینظیر ۴۵۰ هزار تنی برای نخستین بار در کشور در حال انجام بوده و در منطقه خاورمیانه تنها در کشور قزاقستان موجود است. به گفته مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران این دومین پروژه بزرگ این منطقه به شمار میرود.
گفتنی است تولید کاتد در مجتمع مس سونگون به شیوه هیپ لیچینگ یا اسیدپاشی است. این طرح با سرمایهگذاری حدود ۱۲ هزار میلیارد ریالی به بهرهبرداری رسیده است. با بهرهبرداری از این طرح، سالانه ۳ هزار تن کاتد مس تولید میشود. ظرفیت بارگذاری تودهای (هیپ) مواد معدنی در این مجتمع نیز حداقل ۱۴ میلیون تن است که منجر به تولید سالانه ۳۰۰۰ تن به صورت کاتد میشود.
همچنین با بهرهبرداری از این طرح برای ۱۷۵ نفر به صورت مستقیم و برای ۵۲۵ نفر نیز به صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد شده است. طرح هیپ لیچینگ مجتمع مس سونگون در زمینی به مساحت ۶ هزار و ۷۰۰ مترمربع در ۲۳ مهرماه ۱۳۹۷ کلنگزنی شد که با حضور وزیر صمت و به صورت ویدئو کنفرانس رییسجمهور به بهرهبرداری رسید. همچنین انتقال آب خام از سد حاجیلرچای به مجتمع مس سونگون از دیگر طرحهایی است که با حضور سیدمهدی نیازی سرپرست وزارت صمت به بهرهبرداری رسید. در این طرح ۱۵ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری شده و ظرفیت انتقال آب ۱۰ میلیارد مترمکعب در سال است.
در این خصوص معاون اجرایی رییسجمهور گفت: شرکت مس سونگون آذربایجانشرقی به صورت مستقل فعالیت خود را از چند روز گذشته آغاز کرده است.
محسن منصوری درباره اینکه بهرهبرداری از معدن مس سونگون طبق مصوبه سفر قبلی رییسجمهور به آذربایجانشرقی که قرار شد یک شرکت مجزا و مستقل برای مس سونگون تاسیس و بخشی از عواید آن در استان هزینه شود، اجرای این مصوبه به کجا رسید و اکنون این معدن در چه وضعی قرار دارد، افزود: در دوره قبل سفر آقای رییسجمهور، مردم چند مطالبه اصلی از ایشان داشتند، یکی از مطالبات استقلال شرکت مس سونگون بود که پیش از این، این شرکت زیرمجموعه شرکت ملی مس بود، مردم مطالبه درست و بحقی داشتند که این شرکت به صورت کامل مستقل شود و عواید ناشی از آن هم از نظر مالی و طرحهای توسعهای و هم در حوزه اشتغال در اختیار استان آذربایجانشرقی باشد.
وی گفت: با دستوری که رییسجمهور داد و پیگیریهایی که انجام شد، به لطف خدا شرکت به صورت مستقل ثبت شده و هیاتمدیره و مدیرعامل آن مستقر شدهاند و اکنون شرکت مس سونگون آذربایجانشرقی فعالیت خودش را از چند روز گذشته آغاز کرده است.
گفتنی است، معدن مس سونگون تاکنون زیرمجموعه شرکت ملی مس کرمان بوده و طبق مصوبه سفر قبلی رییسجمهور به آذربایجان غربی قرار شد یک شرکت مجزا و مستقل برای مس سونگون تاسیس و بخشی از عواید آن در استان هزینه شود. ظرفیت تولید کاتد در مجتمع مس سونگون به شیوه اسیدپاشی تودهای (هیپ لیچینگ) ۳۰۰۰ تن در سال است که در این دوره از سفر رییسجمهور به تبریز با حضور آقای نیاز سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت به بهرهبرداری رسید.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد