17 - 02 - 2025
تخممرغ ایران به قزاقستان رسید
ایلنا- رییس کارگروه طیور و آبزیان اتاق بازرگانی ایران گفت: نیمی از جیره غذایی مرغهای گوشتی و تخمگذار را ریزمغذیهایی مانند فسفات، لیزین و متیونین تشکیل میدهند اما در پی حذف ارز نیمایی قیمت آنها حدود ۳۰درصد افزایش داشته است.
حسین مهدیزاد شرحی از آخرین وضعیت تولید و صادرات مرغ و تخممرغ داد و گفت: صادرات تخممرغ به بازارهای سنتی مانند عراق و افغانستان همچنان برقرار است، صادرات به روسیه ادامه دارد، تاییدات موردنیاز برای صادرات به قزاقستان را دریافت کردیم و در تلاش هستیم تخممرغ ایران به پاکستان هم صادر شود اما در مورد مرغ، صادرات هنوز به مقاصد سنتی صورت میگیرد و در ورود به بازارهای جدید موفقیت چشمگیری حاصل نشده است.
وی ادامه داد: البته برای مرغ ایرانی در خارج از مرزهای کشور تقاضا وجود دارد و کیفیت این محصول هم برای خریدار خارجی قابل قبول است اما در مناسبات داخلی اوضاع به گونهای نیست که صادرات گوشت مرغ هم مانند تخممرغ به بیشترین میزان ممکن برسد و برای رشد صادرات گوشت مرغ ایران نیاز به رایزنیهای بیشتر است. وی افزود: با خرید حمایتی که از مرغداران مرغ تخمگذار صورت گرفت با وجود کمبود انرژی صنعت مرغ تخمگذار روزهای آرامی را سپری میکند و در یک ماه گذشته صادرات تخممرغ ایران به اوج رسیده است.
مهدیزاده از رشد اندک قیمت مرغ خبر داد و اظهار کرد: در هفتههای اخیر قیمت مرغ زنده کمی افزایش داشته و این تغییر قیمت سبب شده تولید مرغ گوشتی از ضرر دربیاید اما تولیدکنندگان هنوز به سودآوری نرسیدهاند و این میتواند در میانمدت به کاهش جوجهریزی بینجامد، آخرین قیمت مصوب برای گوشت مرغ ۷۸۵۰۰تومان بوده است اما مرغداران هنوز گوشت مرغ را در فروش عمده حدود ۷۰هزار تومان عرضه میکنند و مرغ زنده را درب کشتارگاه ۵۸هزار تومان تا ۶۰هزار تومان میفروشند در حالی که این قیمت تا یک ماه پیش ۵۰هزار تا ۵۲هزار تومان بود.
وی اظهار کرد: با این حال در بازار داخلی مرغ و تخممرغ برای مصرفکننده روزهای آرامی سپری میشود و هر چند در آستانه ماه رمضان و نوروز افزایش قیمت شماری از کالاهای اساسی به نگرانی عمومی انجامیده اما انتظار میرود مردم در تامین دو قلم کالای یادشده مشکلی نداشته باشند.
رییس کارگروه طیور و آبزیان اتاق بازرگانی ایران در تشریح آخرین وضعیت تخصیص ارز به واردات خوراک طیور گفت: دولت هنوز به واردات خوراک طیور از جمله ذرت و سویا ارز ۲۸۵۰۰تومانی اختصاص میدهد اما شماری از مواد اولیه تولید بهویژه ریزمغذیها با ارز نیمایی وارد میشدند و حذف این ارز و جایگزینی آن با ارز بازار توافقی و افزایش قیمت ارزی که به واردات ریزمغذیها اختصاص پیدا میکرد به افزایش هزینههای تولید انجامیده و پیامدهای این تغییر در ماههای آینده بر قیمت مرغ و تخممرغ نمایان میشود زیرا نیمی از جیره غذایی مرغهای گوشتی و تخمگذار را ریزمغذیهایی مانند فسفات، لیزین و متیونین تشکیل میدهند که در پی تغییر یادشده قیمت آنها حدود ۳۰درصد افزایش داشته است.
وی اضافه کرد: رشد هزینههای تولید تنها به این موارد خلاصه نمیشود، در چهار روز گذشته کرایه حمل بار ۲۵درصد افزایش پیدا کرده و کرایه یک تریلی حامل ذرت از بندرامام که تا پیش از این ۲۷میلیون تومان بوده اکنون به ۴۲میلیون تومان رسیده است، همچنین کارتن و شانه تخممرغ در ۱۰روز گذشته ۱۰۰درصد افزایش قیمت داشته است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد