19 - 09 - 2021
تداوم پارک پول در صندوقهای با درآمد ثابت
طی هفته گذشته بازار سرمایه غالبا شاهد افت شاخصهای بورسی بود. در این میان صندوقهای سرمایهگذاری نیز عملکردهای متفاوتی را ثبت کردند. بر همین اساس صندوقهای با درآمد ثابت توانستند مجددا به مقصد پولهای خارج شده از سهام تبدیل شوند و پذیرای بیش از شش هزار میلیارد تومان نقدینگی شوند. ارزش کل صندوقهای با درآمد ثابت در هفته منتهی به بیستوششم شهریور ۱۴۰۰، برابر با ۳۶۶ هزار و ۸۶ میلیارد تومان شد تا متوسط ارزش ۸۷ صندوق، در محدوده بالای چهار هزار میلیارد تومان قرار بگیرد. لازم به ذکر است که در هفته منتهی به بیستوششم شهریورماه حدود شش هزار ۲۲۱ میلیارد تومان نقدینگی نسبت به هفته گذشته به این صندوقها وارد شد. بهترین عملکرد ماهانه را دو صندوق «سپر سرمایه بیدار» با ۶۸/۳ درصد بازدهی مثبت و «اعتماد داریک» با ۰۸/۱ درصد بازدهی به خود اختصاص دادند. همچنین ضعیفترین بازدهی مربوط به دو صندوق «توسعه سرمایه نیکی» با ۴/۱ درصد و «مشترک صبای هدف» به ترتیب با ۹۶/۰ درصد بازدهی منفی بودند. بهترین عملکرد سهماهه را نیز صندوق «مشترک صبای هدف» با ۲۴/۸ درصد بازدهی داشته است. در این میان بدترین عملکرد فصلی را نیز دو صندوق «مشترک اندیشه فردا» و «کامیاب آشنا» با بازدهی منفی ۷/۲ و ۹۰/۷ درصد منفی داشتند و البته تنها قرمزپوشهای لیست سهماهه بودند. گفتنی است بهترین عملکرد سالانه را صندوق «با درآمد ثابت کوثر یکم» با ۱۳/۲۷ درصد و «سپر سرمایه بیدار» با ۰۸/۲۶ درصد داشتهاند. همچنین کمترین بازدهی محقق شده سالانه نیز مربوط به همان همیشگیها یعنی صندوقهای «خاتم ایساتیس پویا»، «سپید دماوند» و «کامیاب آشنا» به ترتیب با ۱۳/۲۷ و ۰۸/۲۶ و ۰۴/۲۲ درصدبازدهی منفی بوده است.
صندوقهای مختلط و پایانی سرخ
ارزش صندوقهای مختلط در هفته سوم شهریورماه نتوانست روند صعودی خود را همانند هفتههای گذشته بهبود ببخشد. در هفته منتهی به بیستوششم شهریورماه خروج نقدینگی نسبت به هفته گذشته تشدید شد تا این میزان به بیش از ۶۵ میلیارد تومان برسد. به گزارش بورسنیوز، مجموع ارزش این ۱۹ صندوق به دو هزار و ۵۰۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان رسید. درحالی باید به بهترین عملکرد هفتگی صندوقها پرداخت که هیچ صندوقی در لیست سبزپوشهای هفتگی قرار نداشتند و تمام صندوقها با رنگی سرخ هفته را به پایان رساندند. در صدر این لیست میتوان به «مشترک پارس» با ۰۲/۰ درصد بازدهی منفی اشاره کرد و ضعیفترین بازدهی نیز مربوط به صندوق «تجربه ایرانیان» با ۱۶/۴ درصد منفی پرداخت. بهترین عملکرد ماهانه نیز همانند عملکرد هفتگی از آن صندوق «مختلط گوهر نفیس تمدن» با بازدهی ۴۴/۵ درصدی تعلق گرفت و ضعیفترین عملکرد ماهانه را نیز «تجربه ایرانیان» با ۵۸/۳ درصد بازدهی منفی داشت. لازم به ذکر است که در طول یک ماه گذشته، ۱۳ صندوق عملکردی قرمزپوش را از خود نشان دادند. همچنین بهترین عملکرد سهماهه را نیز صندوق «مشترک مدرسه کسبوکار صوفی رازی» با ۳۹/۲۴ درصد داشته و پس از آن صندوق «توسعه ممتاز» با ۹۳/۲۳ درصد قرار گرفته و از سوی دیگر، ضعیفترین عملکرد نیز همچنان پس از هفتهها متعلق به تجربه ایرانیان با ۰۱/۱۲ درصد بازدهی منفی است.
خروج پول از سهامیها
ارزش کل صندوقهای سرمایهگذاری در سهام در هفته منتهی به بیستوششم شهریورماه ۱۴۰۰، برابر با ۴۹ هزار و ۸۷۵ میلیارد تومان شد و در مقایسه با هفته گذشته، صندوقها یک هزار و ۱۱۳ میلیارد تومان نقدینگی را از دست دادند. با نگاهی به عملکرد هفتگی صندوقها تنها سه صندوق را میتوان با بازدهی مثبت مشاهده کرد؛ بهترین عملکرد هفتگی را صندوق «مشترک نیکوکاری ندای امید» با ۷۲/۰ درصد بازدهی مثبت به خود اختصاص داده و پس از آن نیز صندوق «سپهر کاریزما» با ۳۱/۰ درصد و البته صندوق «زمرد آگاه» با بازدهی ۰۵/۰ مثبت، بهترین عملکرد را در هفته قبل داشته است. همچنین، ضعیفترین بازدهی هفتگی را صندوقهای «امین تدبیرگران فردا» با ۵۷/۴ درصد و «بذر امیدآفرین» با ۷۴/۳ درصد منفی داشتهاند. بهترین عملکرد ماهانه را صندوق «پالایشی یکم» با ۱۳/۷ درصد و «پالایشی یکم» با ۶۷/۱۵ درصد بازدهی مثبت داشته و در انتهای این لیست، نام صندوق «سرو سودمند مدبران» با عملکرد ۰۸/۵ درصدی منفی مشاهده میشود. در همین حال صندوق «مشترک یکم آبان» و «مشترک نیکوکاری ندای امید» نیز در بازه زمانی سه ماهه بهترین عملکرد را ثبت کردند و برای ضعیفترین عملکرد نیز در انتهای نام صندوقها «پاداش سرمایه پارس» با ۸۲/۳۸ درصد بازدهی منفی مشاهده شد. لازم به ذکر است که در دوره سه ماهه تنها یک صندوق عملکردی قرمز رنگ داشت. همچنین در یک سال منتهی به نوزدهم شهریور سال ۱۴۰۰ بهترین عملکرد سالانه را دو صندوق «مشترک آسمان یکم»، «توسعه اندوخته آینده» به ترتیب با ۷۴/۳۱ و ۹۵/۲۹ درصد بازدهی مثبت به خود اختصاص دادهاند. صندوقهای «واسطهگری مالی یکم» و «مشترک رشد سامان» نیز به ترتیب با ۴۴/۳۵ و ۹۲/۲۶ درصد بازدهی منفی، ضعیفترین بازدهیهای یکساله را داشتهاند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد