7 - 06 - 2022
ترافیک عرضه ۶۳ شرکت سیمانی
دیروز و امروز، شرکتهای سیمانی عرضههای سنگینی در بورس کالا را رقم زدهاند. بر این اساس روز گذشته ۶۳ شرکت سیمانی در مجموع یک میلیون و ۱۱۹ هزار و ۸۱۳ تن سیمان تیپ ۱ و ۲ را روی تابلو معاملات بردند. همچنین از کل عرضههای سیمانیها در روز دوشنبه، ۹۶۴ هزار و ۹۱۳ تن از نوع تیپ ۲، بالغ بر ۱۰۰ هزار و ۷۰۰ تن از نوع سیمان تیپ ۱-۴۲۵، بالغ بر ۵۲ هزار تن از نوع سیمان تیپ ۱-۳۲۵ و دو هزار و ۲۰۰ تن از نوع سیمان تیپ ۱-۵۲۵ بوده است.
از ۶۳ شرکت سیمانی عرضهکننده در روز گذشته به ترتیب بالاترین حجم عرضه متعلق به شرکتهای سیمان تهران، آبیک، مازندران، سپاهان، ارومیه، هگمتان، صوفیان، شرق، خزر، ساوه، هرمزگان، بجنورد، صنایع سیمان سامان غرب، شاهرود، صنایع سیمان نهاوند، صنایع سیمان گیلان سبز، کارخانجات سیمان لامرد، ممتازان کرمان، ایلام، آذر آبادگان خوی، شمال، فارس نو، نیزار قم، مجتمع سیمان غرب آسیا، فراز فیروزکوه، داراب، کاوان بوکان، صنایع سیمان شهرکرد، فیروزکوه، عمران انارک، اردستان و غرب بوده است. همچنین شرکتهای سیمان پیوند گلستان، زنجان، توسعه گستر هلال خاورمیانه (سیمان مارگون)، کردستان، خمسه، خاش، قائن، کرمان، آرتا اردبیل، جوین، باقران، زاوه تربت، زابل، ساروج اصفهان، کویر کاشان، فارس، گروه صنعتی و معدنی سیمان تجارت مهریز، کیاسر، اصفهان، دورود، لار سبزوار، خاکستری نیریز، خوزستان، بینالمللی ساروج بوشهر، سپهر قیر و کارزین، کارون، یاسوج، استهبان، توسعه ماهان کرمان، قشم و آباده نیز از دیگر شرکتهایی هستند که محصول خود را روی تابلو بردند.
معامله ۶ هزار میلیارد تومانی سیمان از ابتدای سال
بر اساس آمارها از ابتدای فروردین امسال تا هفته منتهی به ۱۳ خرداد ماه در مجموع بیش از ۱۳ میلیون و ۳۸۹ هزار تن سیمان در بورس کالا عرضه شد که با تقاضای بیش از ۱۳ میلیون و ۴۷۰ هزار تنی روبهرو و نزدیک به ۱۰ میلیون و ۹۷۴ هزار تن آن به ارزش پنج هزار و ۹۷۲ میلیارد تومان معامله شد.
معامله ۸/۳۴ میلیون تن انواع سیمان در سال ۱۴۰۰
همچنین براساس آمار اعلامی بورس کالا، از ابتدای عرضه مستمر سیمان در بورس کالا (از ۹ خرداد سال گذشته) تا پایان سال ۱۴۰۰، در مجموع ۳۴ میلیون و ۸۶۴ هزار تن سیمان به ارزش بیش از ۹/۱۶ هزار میلیارد تومان در بورس کالا مورد معامله قرار گرفت. از ابتدای سالجاری تا پایان هفته دوم خرداد، همچنین در مجموع ۱۲۸ میلیون و ۸۰۷ هزار گواهی سپرده سیمان معادل ۱۲۸ هزار و ۸۰۷ تن سیمان دست به دست شد و ارزش ۷۹ میلیارد و ۸۴۶ میلیون تومان را رقم زد. در سال گذشته نیز که شاهد راهاندازی گواهی سپرده سیمان در تاریخ ۹ آبان ۱۴۰۰ بودیم. در مجموع ۱۵۵ میلیون و ۷۷۶ هزار ورق بهادار مبتنی بر کالا معادل ۱۵۵ هزار و ۷۷۶ تن سیمان به ارزش ۹۰ میلیارد و ۲۸۷ میلیون تومان مورد دادوستد قرار گرفته بود.
رشد حجم و ارزش معاملات در بورس کالا
گفتنی است در هفته منتهی به ۱۳ خرداد ماه دو میلیون و ۵۷۹ هزار و ۹۳۰ تن انواع کالا به ارزش بیش از ۲۲۴ هزار میلیارد ریال در بازار فیزیکی بورس کالا دادوستد شد که نسبت به هفته ماقبل به ترتیب رشد ۲۳ و ۶۸ درصدی را در حجم و ارزش معاملات تجربه کرد. در تالار محصولات صنعتی و معدنی دو میلیون و ۱۰۸ هزار تن انواع کالا به ارزش بیش از ۱۳۶ هزار و ۴۳۷ میلیارد ریال معامله شد. در این تالار یک میلیون و ۳۴۱ هزار و ۷۳۲ تن سیمان، ۱۳۰ هزار تن سنگآهن، ۵۶۵ هزار و ۱۵ تن فولاد، ۵۵ هزار تن آهن اسفنجی، ۴۲ هزار و ۲۰ تن آلومینیوم، ۴ هزار و ۲۲۰ تن مس، یک هزار و ۷۹۰ تن روی، ۳۰ تن کنسانتره فلزات گرانبها و ۱۶ کیلوگرم شمش طلا دادوستد شد؛ همچنین ۳ تن زعفران نیز در تالار محصولات کشاورزی به فروش رسید. در هفته معاملاتی مذکور در دو بخش داخلی و صادراتی تالار فرآوردههای نفتی و پتروشیمی، ۴۳۶ هزار و ۱۵۰ تن انواع کالا به ارزش ۸۰ هزار میلیارد ریال به دادوستد شد. در این تالار ۹۱ هزار و ۱۳۶ تن مواد پلیمری، ۱۱۲ هزار و ۴۲۳ تن قیر، ۱۰۸ هزار تن لوب کات، ۶۵ هزار و ۸۰۰ تن وکیوم باتوم، ۳۸ هزار و ۷۶۴ تن مواد شیمیایی، ۱۵ هزار و ۲۷۰ تن گوگرد، چهار هزار و ۷۷۹ تن روغن پایه و ۱۴۰ تن آرگون معامله شد، همچنین ۳۵ هزار و ۴۷۰ تن کالا نیز در بازار فرعی بورس کالا به فروش رسید.
تمدید مهلت لزوم انجام امور تسویه قراردادها
گفتنی است روز گذشته بورس کالا در نامهای از تمدید دوباره مهلت لزوم انجام امور تسویه قراردادها با استفاده از حسابهای وکالتی مشتریان خبر داد. در نامه اخیر بورس کالا آمده است: پیرو نامه مورخ ۳۱ اردیبهشت ماه مبنی بر لزوم انجام امور تسویه قراردادها با استفاده از حسابهای وکالتی مشتریان از ۱۶ خرداد ماه و نظر به درخواستهای متعدد شرکتهای کارگزاری، ذینفعان و فعالان بازار و همچنین کانون کارگزاران، تاریخ مذکور تا اول تیر تمدید میشود. در ادامه این نامه اشاره شده است: جهت تسهیل در هماهنگی ذینفعان و با توجه به اهمیت کنترل سیستمی تراکنشها، اجرای موضوع این نامه صرفا از قراردادهای اول تیر مورد انتظار بوده و فقط وجوه انتقالی از حسابهای وکالتی مشتریان مورد پذیرش است، بنابراین مسوولیت عدم تسویه ناشی از واریزی سایر درگاههای پرداخت، متوجه مشتری و کارگزار ذیربط خواهد بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد