4 - 02 - 2018
تردید چینیها در بیرون کشیدن لاشه سانچی
مقامات چینی گفتند همچنان در حال بحث در این باره هستند که آیا باید تانکر ایرانی سانچی را که ماه گذشته با ۳۲ خدمه غرق شد از آب بیرون بکشند یا نه.
مقامات وزارت حملونقل چین گفتند ۱۹۰۰ تن از نفت کوره نفتکش سانچی و بخشی از محموله میعانات موجود در آن همچنان زیر آب در مخازن سانچی محبوس شده و این مساله طرحها برای بیرون کشیدن کشتی را پیچیده ساخته است.
ژی گوانگلو، معاون جانشین رییس مرکز جستوجو و نجات دریایی چین گفت: «باید این موضوع را بررسی کنیم که آیا نفت آتش گرفته و منفجر خواهد شد یا موجب بروز مسایل دیگری خواهد شد.»
ژی افزود دولت چین بر اساس کنوانسیونهای بینالمللی با ایران، به عنوان مالک کشتی و پاناما، به عنوان کشور محل ثبت کشتی در ارتباط است.
چین در تلاش است راههایی برای خارج کردن نفت محبوسشده زیر دریا که میتواند سبب بروز زیانهای زیستمحیطی جدی شود بیابد. نفتکش سانچی در نزدیکی مناطق ماهیگیری مهمی غرق شده اما به گفته مقامات غذاهای دریایی به دست آمده از دریای چین شرقی همچنان سالم هستند.
مقامات چینی گفتهاند نفت نشتکرده از سانچی موجب آلودگی آبهای اطراف منطقه غرق شدن کشتی شده است.
چین یک روبات زیردریایی را برای تحقیق در اطراف لاشه این کشتی ۸۵ هزار تنی به اعماق دریا ارسال کرده است. مقامات چینی گفتهاند هیچ پیکر دیگری از قربانیان این حادثه پیدا نشده است.
لکه نفتی سانچی به سواحل ژاپن رسید
از سویی گارد ساحلی ژاپن روز جمعه اعلام کرد لکه نفتی مربوط به سانچی که بدترین فاجعه نفتکش جهان در چند دهه اخیر شناخته شده، ممکن است به سواحل این کشور رسیده باشد.
یک مقام گارد ساحلی ژاپن گفت: تودههای نفت سیاه به سواحل جزیره آمامی اوشیما رسیدهاند. مقامات در حال بررسی هستند تا معلوم شود آیا این لکههای نفتی مربوط به نفتکش سانچی هستند که ماه گذشته در دریای چین شرقی غرق شد؟
آمامی اوشیما بخشی از مجمعالجزایری است که شامل اکیناواست و به خاطر سواحل بکر و سیستم صخرهای معروف است.
نفتکش سانچی بیش از دو هفته قبل غرق شد و نگرانیهایی را نسبت به آسیبهای احتمالی به اکوسیستم دریایی برانگیخت.
پیکر دو نفر از ملوانان در داخل کشتی و یک پیکر دیگر در نزدیکی این کشتی پیدا شد و جان باختن ۲۹ خدمه دیگر سانچی تایید شده است.
دولت چین پیش از این اعلام کرده بود که نفتکش سانچی دو لکه نفتی برجا گذاشته است.
سانچی که حامل حدود یک میلیون بشکه میعانات (نفت فوق سبک) از ایران به مقصد کرهجنوبی بود، پس از انفجارهای متعددی که بدنه کشتی را ضعیف کرد، غرق شد.
وزارت محیطزیست ژاپن ماه میلادی گذشته اعلام کرده بود احتمال اندکی میدهد که این لکه نفتی به سواحل ژاپن برسد.
ایجاد منطقه بسته پیرامون محل غرق سانچی
یک مقام چینی نیز اعلام کرد چین به منظور اطمینان از ایمنی ناوبری و جلوگیری از وقوع فجایع ثانویه، پیرامون منطقهای که نفتکش سانچی غرق شده، کنترل ترافیکی برقرار کرده است.
یک مقام وزارت حملونقل چین نوشت: مقامات ورود به محدودهای به شعاع ۱۰ مایل دریایی اطراف مکانی که نفتکش سانچی دو هفته پیش غرق شد را ممنوع کردهاند.
وی در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: چین از تلاشها برای جستوجوی خدمه مفقود شده سانچی دست نکشیده است.
نفتکش سانچی که با پرچم پاناما تردد میکرد، حامل حدود یک میلیون بشکه نفت به مقصد کرهجنوبی بود و در ششم ژانویه در دریای چین شرقی در حدود ۳۰۰ کیلومتری شرق دهانه یانگ تسه، با کشتی باری «سیاف کریستال» برخورد کرد و در ۱۴ ژانویه غرق شد.
این نفتکش ۳۲ خدمه شامل ۳۰ ایرانی و دو بنگلادشی داشت اما تنها پیکر سه نفر از آنها پیدا شد و سایر خدمه همچنان مفقود هستند.
به گفته این مقام چینی، جعبه سیاه نفتکش سانچی در حضور کشورهای مربوط شامل چین، ایران، پاناما و هنگکنگ باز شده است. همه طرفین به توافق رسیدهاند که یک تیم تحقیقاتی برای تحقیق درباره این سانحه تشکیل شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد