28 - 04 - 2020
ترکیب استانی تورم بهمن
نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به بهمن ۱۳۹۷ در حوزه مواد خوراکی و آشامیدنی به ویژه برای استانهای کمترتوسعهیافته از جمله هرمزگان، بوشهر و چهارمحال و بختیاری به مراتب بالاتر از میانگین کل کشور بوده است.
معاونت بررسیهای اقتصادی اتاق بازرگانی تهران در گزارشی به درصد تغییرات شاخص قیمت کل کالاها در بهمن ماه ۱۳۹۷ در استانهای مختلف کشور پرداخته و نوشته است: نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به بهمن ۱۳۹۷ با وجود اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات اقلام اساسی، در حوزه مواد خوراکی و آشامیدنی بهویژه برای استانهای کمترتوسعهیافته از جمله هرمزگان، بوشهر و چهارمحال و بختیاری به مراتب بالاتر از میانگین کل کشور بوده است.
بر این اساس بالاترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استانهای کردستان با ۵/۵۲ درصد، چهارمحال و بختیاری با ۴/۵۱ درصد و خراسان شمالی با ۱/۵۱ درصد بوده است.
اما پایینترین نرخ تورم در این شاخص برای استانهای قم با ۳/۳۵ درصد، هرمزگان با ۸/۳۵ درصد و کرمان با ۸/۳۶ درصد محاسبه شده است.
بر این اساس همچنین بالاترین نرخ تورم ماهانه نیز مربوط به استانهای قم با ۵/۳ درصد، یزد با ۵/۳ درصد و بوشهر با ۴/۳ درصد بوده است.
با این حال پایینترین نرخ تورم ماهانه بر این اساس برای استانهای هرمزگان با ۶/۱ درصد، تهران ۷/۱ درصد و گیلان با ۷/۱ درصد محاسبه شده است.
از سوی دیگر محاسبه درصد تغییرات شاخص قیمت کل کالاها در بهمن ماه بر اساس تورم ۱۲ ماهه نشان میدهد که استانهای ایلام با ۸/۲۷ درصد، لرستان با ۹/۲۷ درصد و چهارمحالوبختیاری با ۳/۲۷ درصد بالاترین افزایش قیمتها را نسبت به سایر استانها داشتهاند.
در این شاخص همچنین استانهای کرمان با ۸/۱۸ درصد، قم با ۶/۱۹ درصد و هرمزگان با ۲۰ درصد پایینترین نرخ تورم را از آن خود کردهاند.
معاونت بررسیهای اتاق بازرگانی همچنین درصد تغییرات شاخص قیمت خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات را در بهمن ماه در سراسر کشور بررسی کرده است.
براین اساس بالاترین نرخ تورم نقطه به نقطه قیمت خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات مربوط به استانهای بوشهر، چهارمحالوبختیاری و یزد به ترتیب با ۲/۷۷، ۶/۷۵ و ۴/۷۰ درصد بوده است.
در این شاخص استانهای زنجان با ۵/۵۰ درصد، کرمان با ۳/۵۶ درصد و قزوین با ۴/۵۷ درصد کمترین افزایش را در بین سایر استانها داشتهاند.
اما در شاخص تورم ماهانه قیمت خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات استانهای قم با ۶/۶ درصد، همدان و یزد هر دو با ۶ درصد بیشترین تورم ماهانه را داشتهاند.
در این شاخص و در مدت زمان مشابه، کمترین رشد قیمت خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات برای استانهای کرمان با ۴/۲، زنجان با ۸/۲ و فارس با ۹/۲ درصد محاسبه شده است.
همچنین در شاخص تورم ۱۲ ماهه خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات در کل کشور برای بهمنماه ۹۷، چهارمحالوبختیاری با ۵/۳۷ درصد، بوشهر با ۳۷ درصد و هرمزگان با ۳/۳۵ درصد بالاترین رشد قیمتها در کشور را از آن خود کردهاند.
در این شاخص پایینترین نرخ تورم برای استانهای زنجان با ۸/۲۷ درصد، سمنان ۱/۲۸ درصد و مازندران ۲/۲۸ درصد محاسبه شده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد