12 - 03 - 2018
تسویه کامل بدهی نفتی هند
گروه انرژی – با وجود اینکه یکی از مشکلات هند در پرداخت بدهی خود به ایران، اصرار دهلی بر دادن بدهی به صورت روپیه بوده اما بالاخره از موضع خود عقبنشینی کرد و تمام بدهیهای مالی هند بابت خرید نفت که در زمان تحریمها اتفاق افتاده بود به یورو پرداخت شد.
دهلی در پی آن بود که در ازای طلب نفتی ایران به کشورمان کالا و محصولات هندی صادر کند اما مقام های مسوول در ایران با آن مخالفت کرده بودند؛ هر چند که در دوران تحریم، بخشی از طلب به صورت خرید کالای هندی تسویه شد.
مشکل بعدی این بود که دهلی تمایل داشت با قسطبندی بدهی چند میلیارد دلاری خود، از وارد کردن شوک به نظام بانکی این کشور جلوگیری کرده و همچنین از این فرصت برای فروش کالای هندی به ایران استفاده کند.
اما سرانجام هند کوتاه آمد و کاردار سفارت هندوستان با بیان اینکه هیچ مشکلی برای پرداخت پول فروش نفت ایران وجود ندارد و در حال حاضر به صورت یورو پرداخت میشود، گفت: هیچ مشکلی برای حسابهای بانکی ایرانیان در هندوستان ایجاد نشده است.
دوش اوتام دیروز در حاشیه نمایشگاه تجاری هندوستان در ایران در پاسخ به اینکه آیا هندوستان بدهیهای خود را که از زمان تحریمها بابت فروش نفت باقیمانده بود با ایران به طور کامل تسویه کرده است یا نه گفت: خیلی خوشحالم که بگویم تمام بدهی هندوستان به ایران که از زمان تحریمهای بینالمللی علیه ایران بابت فروش نفت بود امروز بهطور کامل پرداخت شده است.
مشکلی برای پرداخت پول نفت به ایران نداریم
کاردار سفارت هندوستان در ایران در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه در حال حاضر پول فروش نفت به ایران به چه صورت پرداخت میشود، گفت: بعد از برداشته شدن تحریمها مشکلی بابت پرداخت پول نفت به ایران وجود ندارد و به طور کامل پرداخت میشود.
وی افزود: برای تحقق این امر یوکو بانک هندوستان در ایران حضور دارد و شش بانک ایرانی نیز با این بانک همکاری میکنند تا تبادلات تجاری به طور کامل پرداخت شود.
کاردار سفارت هندوستان در پاسخ به تسنیم که آیا پول ایران با یورو پرداخت میشود یا روپیه هندوستان گفت: پول فروش نفت ایران با یورو و به صورت کامل پرداخت میشود.
اوتام در پاسخ به این سوال که آیا به خاطر مسایل مربوط به FATF تغییری در حساب بانکی ایرانیان در هندوستان صورت گرفته است و مواردی که در خصوص بسته شدن حسابهای ایرانیان در هندوستان مطرح میشود درست است یا خیر اظهار کرد: هیچ مشکلی برای حسابهای بانکی ایرانیان در هندوستان ایجاد نشده است.
وی با بیان اینکه ۱۰۰ شرکت هندی در زمینههای فناوری، لاستیک، پلاستیک و... به ایران آمدهاند تا در نمایشگاه سورس هندوستان در ایران شرکت کنند، گفت: تجارت دو کشور ایران و هندوستان در سال گذشته به ۸/۲ میلیون دلار رسیده است که امیدواریم این رقم در سالهای آتی افزایش یابد؛ ما از حضور و برگزاری نمایشگاههای تجاری ایران در کشور خودمان استقبال میکنیم.
سرمایهگذاری ۸۵ میلیون دلاری
کاردار سفارت هندوستان ادامه داد: هندوستان امیدوار است بتواند توسعه بندر چابهار را در فاز یک انجام دهد که برای تحقق این امر ۸۵ میلیون دلار در نظر گرفته شده است. همچنین لاین اعتباری ۱۵۰ میلیون دلاری نیز برای این کار اختصاص یافته است.
اوتام گفت: بندر چابهار برای دو کشور ایران و هندوستان مورد اهمیت است زیرا شرایط تجارت با افغانستان و آسیای میانه را توسعه میدهد.
وی با اشاره به حجم خرید نفت هندوستان از ایران گفت: در سال گذشته ۱/۲۷ میلیون تن نفت به ارزش ۹ میلیارد دلار از ایران خریداری شده است که همکاریهای دو کشور در زمینه انرژی توسعه خواهد یافت.
سرمایهگذاریهای زیرساختی
براساس این گزارش، هند در نظر دارد با توسعه بندر چابهار، ایران را به هاب منطقه تبدیل کند. هند برای تقویت برنامههای اتصال خود به منطقه غرب آسیا و همچنین تامین نیازهای انرژی خود به ایران چشم دوخته است.
در زمان دیدار نارندرا مودی نخست وزیر هند از ایران در می ۲۰۱۶، طرفین موافقتنامهای به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار برای توسعه بندر چابهار با هدف تقویت ارتباطات منطقهای و تشویق به روابط و خدمات دریایی بیشتر بین دو کشور را به امضا رساندند که به هند امکان میدهد بدون نیاز به پاکستان به تجارت با ایران و افغانستان بپردازد، این موافقتنامه همچنین شامل تامین مالی خطوط ریلی متصل به زاهدان میشود.
ایران، هند و افغانستان اعضای پیمان سه جانبه تاسیس بندر بینالمللی و کریدور ترانزیتی چابهار هستند. هند برنامههای عظیمی برای تاسیس واحدهای تولیدی نظیر مواد پتروشیمی، کود و متالورژی در منطقه آزاد تجاری- صنعتی چابهار دارد.
هند در نظر دارد از طریق توسعه بندر چابهار، راههای ارتباطی خود با آسیای میانه را گسترش دهد که این مساله در کنار توسعه کریدور بینالمللی شمال به جنوب که بنادر هند را از طریق ایران به اروپا متصل می کند، این کشور را بههاب منطقه تبدیل خواهد کرد.
با وجود احتمال دور تازه تحریمها علیه ایران توسط آمریکا، هند تصمیم گرفته است از سرمایهگذاری در زیرساختهای ایران ابایی نداشته باشد. به گفته منابع، برنامههای ارتباطی بزرگ در نظر گرفته شده هند با ایران را میتوان پاسخ دهلی نو به برنامه جاده ابریشم چین دانست.
در کنار این مساله، ایران سومین تامین کننده انرژی هند باقی مانده است و در مدت زمان آوریل ۲۰۱۷ تا اکتبر ۲۰۱۸، هند ۵/۱۲ میلیون تن نفت از ایران وارد کرده است. همچنین این امکان وجود دارد در جریان این سفر، طرفین به راه حل دوستانه ای بر سر مساله میدان گازی «فرزاد B» برسند که به یکی از مسایل مورد مناقشه در روابط دوجانبه تبدیل شده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد