22 - 02 - 2025
تشکیل شورای راهبری صنایع کوچک و متوسط
مهر- معاون سازمان صنایع کوچک گفت: شورای راهبری صنایع کوچک و متوسط میتواند با ایجاد هماهنگی بین نهادهای مختلف، سیاستگذاری توسعه فناوری را در واحدها عملیاتی کند.
۲۵درصد از اقتصاد دنیا مربوط به اقتصاد دیجیتال است و رشد 5/2 برابری نسبت به اقتصاد سنتی دارد؛ بر همین اساس نیز در برنامه هفتم توسعه پیشبینی شد که دستگاههای دولتی برنامههای هوشمندسازی و تحول دیجیتال خود را بهصورت طرحهای اثرگذار انجام دهند تا از سال ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۷ سهم اقتصاد دیجیتال در اقتصاد ایران به ۱۵درصد برسد. این در حالی است که هماکنون سهم این بخش بین ۷ تا ۸درصد برآورد میشود.
یکی از سادهترین تعاریف اقتصاد دیجیتال اقتصاد مبتنیبر فناوریهای دیجیتال است. در این نوع اقتصاد، فناوریهای جدید و بهویژه اینترنت، نقش مهمی ایفا میکنند. تبادلات مالی، خرید و فروش، ارائه خدمات و… از شکل سنتی خارج میشود و شکلی دیجیتالی و مدرن به خود میگیرد. همچنین این فضا سبب ایجاد انواع جدیدی از خدمات، محصولات و کسبوکارها شده است.
بنابراین اقتصاد دیجیتال را میتوان شکل جدیدی از اقتصاد دانست که بر پایه فناوریهای نوین شکل میگیرد و مزایای آن برای کشورها، سبب شده تا این نوع اقتصاد در همه کشورها مورد توجه قرار بگیرد.
طهمورث لاهوتی، معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران درباره لزوم دیجیتالی شدن صنایع اظهار کرد: صنایع برای اجرای برنامههای دیجیتالیسازی نیازمند سرمایهگذاری هستند اما در حال حاضر، بیشتر منابع مالی آنها صرف هزینههای جاری و حفظ بقا میشود و متقاعد کردن آنها برای سرمایهگذاری در فناوریهای نوین دشوار است بنابراین لازم است حمایتهای دولتی و سازوکارهای عملیاتی مناسبی برای این امر در نظر گرفته شود.
وی افزود: سیاستگذاری در این حوزهها میان وزارت صمت، وزارت میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، وزارت جهاد کشاورزی و سایر بخشها بهصورت پراکنده انجام میشود که در همین رابطه، براساس پیگیریهای سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی از معاون اول رییسجمهور، پیشنهاد تشکیل شورای راهبری صنایع کوچک و متوسط با ریاست معاون اول رییسجمهور و دبیری این سازمان مورد موافقت قرار گرفت.
لاهوتی ادامه داد: این شورا میتواند با ایجاد هماهنگی بین نهادهای مختلف، سیاستگذاری توسعه فناوری را در واحدهای صنعتی کوچک و متوسط عملیاتی کند.
معاون سازمان صنایع کوچک تصریح کرد: سال آینده، تصمیم داریم در هر استان یک شهرک صنعتی را بهصورت پایلوت برای اجرای صنعت نسل چهارم انتخاب کنیم که در این شهرکها، با حمایتهای مالی و معنوی، برنامههای دیجیتالیسازی را در واحدهای صنعتی پیادهسازی خواهیم کرد. این پروژه بهعنوان یک الگوی موفق در سطح استان مطرح خواهد شد تا سایر واحدهای صنعتی نیز بتوانند از آن الگو بگیرند.
لاهوتی یادآور شد: یکی از ماموریتهای اصلی سازمان، عارضهیابی و اجرای برنامههای بهبود در واحدهای صنعتی کوچک و متوسط است اما در حال حاضر، دادههای جامع و کاملی در حوزههای مختلف صنعتی نداریم. علت اصلی این موضوع، نبود زیرساخت مناسب برای جمعآوری و پردازش دادههاست که برای حل این مشکل، باید در مسیر توسعه دیجیتال حرکت کنیم و از ظرفیتهای فناوری برای برنامهریزی و سیاستگذاری دقیقتر بهره ببریم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد