26 - 01 - 2017
تشکیل کارگروه دولت برای بناهای فرسوده
زهرا احمدیپور، معاون رییسجمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری دیروز در نشست رسانهای با موضوع «دستاوردهای سازمان پس از برجام» با تسلیت درگذشت حضرت آیتالله هاشمیرفسنجانی گفت: «ایشان یکی از پایهها و ستونهای انقلاب اسلامی بودند که گفتمانی با محور اعتدال پایهریزی کردند و ما امروز از نعمات این گفتمان در بخشهای مختلف بهره میبریم.»
او همچنین با ابراز تسلیت و ابراز تاسف از واقعه ساختمان پلاسکو، افزود: «اقدامات جدی درخصوص بافتهای فرسوده یا ساختمانهایی که عمر طولانی دارند باید در دستور کار قرار گیرد تا دیگر شاهد وقایعی از این دست نباشیم.»
سرمایهها باید به وزن ژئوپلتیکی تبدیل شود تا اثرگذار باشد
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اضافه کرد: «آنچه در قالب این سابقه تمدنی و این تنوع داریم مجموعه فرصتها و ظرفیتهایی را ایجاد کرده است که در قالب تولید قدرت ملی برای این کشور طی ادوار تاریخی نقشآفرینی کردهاند. سرمایه ما برای تولید قدرت ملی همین تنوعی است که در سرزمین ایران داریم برای اینکه این سرمایهها در قالب تولید ثروت بتواند قدرت اثرگذار خلق کند باید به وزن ژئوپلتیکی تبدیل شود و برای این کار باید از توان مدیریتی کشور استفاده کرد تا ظرفیتها و فرصتهای بالقوه به فرصتهای بالفعل تبدیل شود.»احمدیپور با بیان اینکه با استفاده از این وزن ژئوپلتیکی میتوان روابط خود را با کشورهای منطقه و جهان تعریف و مناسبات را براساس منزلت و جایگاه کشور مشخص کرد، افزود: «تاریخ، تنوع، فرهنگ و تمدن یک کشور منجر به تولید وزن ژئوپلتیکی برای کشور میشود. از این وزن ژئوپلتیکی سعی کردیم در خلق منزلت استفاده کنیم. منزلت و قدرت جمهوری اسلامی ایران در منطقه بر کسی پوشیده نیست اما با اتفاقاتی که طی چند سال اخیر بهوقوع پیوست و بعد از پروژه ایرانهراسی که بهدنبال مساله هستهای در دنیا رواج یافت، کشور نتوانست از توانایی خود بهره ببرد و مناسبات منطقهای و جهانی خود را ساماندهی کند.»
ایران امروز در فضای گفتمانی معتدل مناسبات خود را تعریف میکند
او افزود: «زمانی که دستگاه دیپلماسی کشور توانست مدیریت بحرانیترین و حساسترین پرونده هستهای دنیا را که ذیل فصل هفت شورای امنیت بود به سرانجام برساند، پروژه ایرانهراسی شکست خورد و کشور ما توانست با مدیریت مدبرانهای که بر فرآیند هستهای داشت، در عین حفظ حقوق هستهای و بهرسمیت شناخته شدن این حق برای خود مناسبات جدیدی با دنیا تعریف کند.»معاون رییسجمهور در توضیح این نکته که چرا موضوع ثروت ملی را مطرح کرده است، گفت: «مشخصترین آثاری که مناسبات منطقهای و جهانی دارد این است که آیا یک کشور دچار انسداد سیاسی، مالی و بیمهای هست یا نیست. ما در کشور شاهد این انسداد بودیم و محدودیتهایی که برای کشور ایجاد شده بود نظام ما را بهسمت میرایی میبرد. هیچ کشوری نیست که ذیل فصل هفت شورای امنیت رود و درنهایت بدون فروپاشی یا جنگ و درگیری از ذیل این فصل خارج شود اما خوشبختانه ایران بدون اینکه وارد فرآیند جنگ شود، توانست از ذیل این فصل خارج شود و امروز در فضای گفتمانی معتدل با نظام جهانی و منطقه مناسبات خود را تعریف کند و بازتعریف جدیدی در مناسبات داخلی خود رقم بزند.»زهرا احمدیپور، معاون رییسجمهور با اعلام اینکه زمان برگزاری دادگاه عمارت مسعودیه و شرکت خصوصی که بهرهبردار این بنای تاریخی بود، اول اسفندماه امسال برگزار میشود، بیان کرد: بخش حقوقی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری همچنان پیگیر این عمارت تاریخی است و ادله مورد نیاز را جمعآوری میکند تا شرایط در دادگاه به نفع ما باشد.
تشکیل کارگروه در دولت برای بررسی بناهای فرسوده
معاون رییسجمهور با اعلام این خبر که در جلسه هیات دولت یکشنبه گذشته، کارگروهی از سوی دولت تشکیل شد تا بناها و بافتهای دارای عمر بالا که دچارفرسودگی شدهاند، را بررسی کنند، افزود: در آن کارگروه تعیین تکلیف شد دستگاههای متولی به صورت قوی و بلندمدت و در قالب میان دستگاههای وظایف این کارگروه را به نتیجه برسانند.احمدیپور ادامه داد: براساس نتایج جلسه همچنین دستورالعملهایی نیز برای ادارات کل استانی زیر نظر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری فرستادیم تا براساس آن عمل کنند و دیگر اتفاقی مشابه پلاسکو برایمان رخ ندهد.
دولت انتقال آثار تاریخی به آلمان را بررسی میکند
معاون رییسجمهور در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره انتقال برخی آثار فرهنگی- تاریخی از کشور به نمایشگاههای خارجی در شرایطی که برخلاف قوانین مجوزی از هیات دولت ندارند، گفت: یکی از دستورات در دست بررسی در هیات دولت، بررسی مجوز انتقال آثار تاریخی به موزهای در آلمان است تا در آن منطقه نمایش داده شوند، این یعنی براساس قوانین دولتی باید هر نوع اثری که قرار است در خارج از ایران به نمایش درآید، از هیات دولت مجوز بگیرد.احمدیپور تاکید کرد: این موارد از سوی دوستان متخصص بررسی و تعیین میشود که نوع کالاها و گرفتن مجوز چگونه و بر چه اساسی باشد. در واقع برای نمایش آثار تاریخی ایرانی در خارج از کشور، نیاز به مجوز است که البته برای گرفتن این مجوز باید اعلام شود آن آثار چه ویژگیهایی دارند تا درباره آنها تصمیمگیری شود.
مدیران میراثی مشهد یا ناآگاه بودند یا اشتباه کردند
معاون رییسجمهور درباره تخریب
«مهدیه عابدزاده» نیز اظهار کرد: اقدامی توسط معاونت میراث فرهنگی مشهد انجام شده که اشتباه بوده است. یا نداشتن آگاهی یا هرچیزی باعث بروز این اتفاق شده است اما تذکرهای لازم در این زمینه داده شده است.
او تاکید کرد: ادله بیان شده از سوی مدیر کل یا معاون میراث فرهنگی استان خراسان رضوی قابل قبول نیست. اینکه بخواهند از وظایف خود اعلام برائت کنند و وظیفه خود را در مقابل حفاظت از آثار تاریخی انجام ندهند اشتباه است و قبول نمیکنیم.
بیشترین توجهها را به میراث فرهنگی داشتهایم
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در پاسخ به اعتراض خبرنگاری درباره توجه نکردن وی به بحث میراث فرهنگی نسبت به علاقه و توجهی که به صنایع دستی و گردشگری از خود نشان میدهد و پیگیر آنهاست، اظهار کرد: معتقدم بیشترین پیگیریهای انجام شده از سه ماه گذشته و از زمانی که وارد سازمان شدهام، درباره پروندههای میراث فرهنگی بوده است.
او ادامه داد: از سوی دیگر پیگیریها نسبت به پروندههایی که مدیران میراث فرهنگی حتی درباره آثار تاریخی قرار گرفته در مناطق تاریخی خود کوتاهی کردهاند بررسی شدهاند.
وی با تاکید بر اینکه معاونت میراث فرهنگی براساس وظایف خود همه موارد را تا رسیدن به آخرین نتیجه پیگیری میکند، بیان کرد: بناهای تاریخی ظرفیتهایی نیستند که به راحتی بتوان به آنها اجازه تخریب داد.رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینکه در بافتهای تاریخی تهران، به خصوص در بازار تهران بناهای دارای ارزش میراثی زیادی هستند که به صورت خاص مورد توجه هستند، گفت: مجموعه مصوبات تصویب شده درباره حفاظت از بناهای تاریخی و قدیمی به زودی برای همه منتشر میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد