26 - 03 - 2020
تشکیل کمیته ویژه دولت برای مقابله با تحریمها
گروه سیاسی- بررسی راهکارهای مقابله با تحریمها و تشکیل کمیتهای در دولت برای بررسی نحوه مقابله با تحریمها از موضوع مهم دیروز جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی بود. طبق گفته رییس مجلس شورای اسلامی قرار است در کمیته مشترک مجلس و دولت، راهکارهای رفع مشکلات اقتصادی از جمله موارد مورد نیاز بخشهای صنعت، انرژی و کشاورزی و نیازهای مردم به خصوص قشر مستضعف مورد بحث قرار گرفته که در نهایت موضوع عملیاتی شود. دیروز وزیر نفت به مجلس آمد تا پاسخگوی سوالات نمایندگان باشد. علت عدم پاسخگویی مدیران نفت و عدم توزیع مناسب خدمات اجتماعی و عدم اعطای مالیات شهرداریها از محورهای سوالات پرسیده شده از بیژن زنگنه بود.
اما سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به ارائه گزارش مرکز پژوهشهای مجلس در جلسه غیرعلنی مجلس برای مقابله با تحریمها گفت: قرار است کمیسیونهای تخصصی مجلس و همچنین کمیتهای در دولت برای عملیاتی کردن این راهکارها تشکیل جلسه دهند. بهروز نعمتی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بر اساس مصوبه هیات رییسه، مجلس میزبان آقایان نوبخت رییس سازمان برنامهوبودجه، دژپسند وزیر اقتصاد و همتی رییس کل بانک مرکزی بود. در این جلسه مرکز پژوهشها گزارش مفصلی را درباره موضوعات مختلف کشور از جمله مباحث معیشتی، نفت، انرژی، صنعت و مباحث بازرگانی، گمرکی و در واقع نوع مقابله با تحریمها ارائه کرد و یک نسخه از این گزارش هم تقدیم دولت شد. وی اضافه کرد: آقایان نوبخت، دژپسند و همتی در این جلسه در خصوص اقداماتی که باید برای این گزارش انجام شود و همچنین مسائل معیشتی مردم، رفاه کارگران و کارمندان، کشاورزان، روستاییان و اقشار آسیبپذیر مواردی را مطرح کردند و مقرر شد تمهیداتی بیندیشند که نوعی مقابله با تحریمهای آمریکا باشد. سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این جلسه قرار شد کمیسیونهای تخصصی مجلس برای پیش بردن سریع کار مواردی را در دستور کار قرار دهند. علاوه بر این قرار شد دولت هم به موازات کمیسیونهای مجلس، کمیتهای تشکیل دهد و نوع رفتار دولت و دستگاههای مختلف دولتی برای کاربردی و عملیاتی کردن این گزارش را تعیین کنند.
نعمتی همچنین اضافه کرد: آمریکاییها به شدت به دنبال این هستند که جو روانی در مورد تحریمها ایجاد کنند. ما هم باید با در پیش گرفتن اقداماتی ثابت کنیم فشارهای آمریکا بیمورد است. اصلیترین پیام این همگرایی هم این است که دولت، مجلس و قوه قضاییه به دنبال این هستند که مسائل اصلی مردم خصوصا مسائل معیشتی با مشکل مواجه نشود.
نعمتی با بیان اینکه مرکز پژوهشها طی سه ماه و با دعوت از کارشناسان مختلف از دانشگاهها، خبرگان جامعه و افراد صاحب نظر گزارش مفصل کمنظیری را تهیه کرده، تصریح کرد: چکلیست وزارت اقتصاد هم در کمیسیون اقتصادی مورد بررسی قرار میگیرد.
سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به طرح مباحثی درباره مسائل ارزی، بانکی و مشکلات موجود در توزیع کالا اظهار کرد: دولت و مرکز پژوهشها هم راهکارهایی برای هر یک از این موضوعات ارائه کردند. همچنین پنج نفر از این نمایندگان به قید قرعه صحبت و نگرانی و دغدغه مردم از گرانی، بیانصافیها و موضوعات بانکی را مطرح کردند. نهایتا قرار شد این جلسات ادامه داشته باشد چرا که ما امید داریم بخش عظیمی از مشکلات مردم قابل حل باشد.
علی لاریجانی نیز در ابتدای جلسه علنی درباره نشست غیرعلنی مجلس گفت: مرکز پژوهشها گزارشی درباره وضعیت تحریمها و نحوه مقابله با تحریمها ارائه کرد که این گزارش خوب و تخصصی بود. وی افزود: از دولت هم مسوولان سازمان برنامهوبودجه، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی حضور داشتند و توضیحاتی را ارائه کردند. قرار شد در کمیسیونهای مربوطه این موضوعات با حضور بخشهای مختلف مورد بررسی بیشتر قرار گیرد و در کمیته مشترک با دولت عملیاتی شود. رییس مجلس ادامه داد: قرار شد در این کمیته درباره موارد مورد نیاز بخشهای صنعت، انرژی، کشاورزی و نیازهای مردم به خصوص قشرهای مستضعف بحثهای مربوطه مطرح شود و بستههایی برای آنها باشد که تحت حمایت قرار گیرند. وی خاطرنشان کرد: قرار است در کمیته مشترک مجلس و دولت موارد مورد نیاز بخشهای صنعت، انرژی و کشاورزی و نیازهای مردم به خصوص قشر مستضعف مورد بحث قرار گرفته که در نهایت موضوع عملیاتی شد.
پول صادرات نفت تا ریال آخر به خزانه واریز شد
اما بیژن نامدار زنگنه برای پاسخگویی به سوالات تعدادی از نمایندگان به مجلس آمد که در پاسخ به سوال علی ساری که درباره عدم پاسخگویی مدیران نفت، عدم توزیع مناسب خدمات اجتماعی و عدم اعطای مالیات شهرداریها مطرح شده بود، گفت: ما مسوولیتهای اجتماعی دستگاهها را بررسی کردهایم و سعی میکنیم به آن بپردازیم. درباره عدم پاسخگویی مناسب مدیران نفت هم اگر اشکالی وجود دارد، این مورد متوجه من است و آن را میپذیرم. وزیر نفت تاکید کرد: دستور دادم جلسهای بگذارند تا بتوانیم مسائل مطرح شده در این سوالات را تا جایی که در توان ماست، حل کنیم. مساله گازهای همراه که در اهواز و خوزستان وجود دارد، در وضعیت مناسبی نیست. انشاءالله ظرف دو سال آینده طبق برنامهای که ریختهایم هیچ گازی در خوزستان سوخته نخواهد شد.
وی ادامه داد: ما قراردادی با پتروشیمیها منعقد کردیم که این گازها را جمع کنند و نزدیک به دو میلیارد دلار نیز سرمایهگذاری انجام شد که طرح غرب و شرق کارون در دست اجراست و طرح غرب کارون ظرف دو سال آینده به اتمام خواهد رسید که بتوانیم بخشی از این آلودگی را کاهش دهیم.
زنگنه در پاسخ به سوال دیگر نمایندگان مبنی بر عدم توزیع خدمات اجتماعی گفت: طرحهایی در غرب و شرق کارون گذاشتیم و سرمایهگذاری کردیم و همچنین برای سایر سرمایهگذاریها تعیین کردیم که چهار درصد از میزان سرمایهگذاریها صرف خدمات اجتماعی شود.
وی با اشاره به ۸۵ پروژه عامالمنفعهای که در وزارت نفت در دست اجراست، گفت: مقادیر و ظرفیت این طرحها مشخص است و در حد توان ماست. البته آقای ساری و نمایندگان اهواز میدانند که ما مشکلات زیادی در بخش مادی داریم به عنوان مثال دو هزار میلیارد تومان بدهکاری پیمانکاران را نتوانستیم پرداخت کنیم، گرچه من تاکنون مشکلات موجود را از تریبون عمومی مجلس بیان نکردهام اما این به آن معنی نیست که ما مشکلی نداریم.
زنگنه تصریح کرد: برخی تصور میکنند همه پول نفتی که تولید میشود، در خدمت شرکت نفت است اما هر آنچه صادر میشود تا ریال آخر آن به خزانه واریز شده و مجلس برای آن تصمیمگیری میکند.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه خدمات اجتماعی توسط وزارت نفت گفت: در غرب کارون ۲۵۰ کارآموز را گرفتیم و با سه میلیارد تومان سرمایهگذاری به آنها آموزش دادیم و بیشتر آنها به کار گرفته شدهاند. از سال ۹۶ هم کلاسهای کنکور را با محوریت آموزش و پرورش راه انداختیم که همه این کارها مسوولیتهای اجتماعی است. تعدادی از این جوانان نتایج خوبی را کسب کردند. ۹ نفر رتبه زیر هزار و دو نفر رتبه زیر صد کسب کردند که در دانشگاهها مشغول شدند. برای خدمات اجتماعی باید جوانان و مردم منطقه را توانمند کرد.
این عضو کابینه دولت دوازدهم عنوان کرد: برای مناطق نفتخیز این موضوع مهم است که ما باید با مردم زندگی کنیم و مردم با ما احساس دوستی و همپیوندی کنند. همیشه طرفدار این هستم که در قانون بودجه برای مناطق نفتخیز بودجه مشخصی صرف شود اما اگر بودجه ما به میزان کافی نیست، به این دلیل است که ما کمبود منابع داریم. زنگنه با اشاره به بحث مالیات و اختلاف با شهرداریها گفت: در این زمینه مباحثی وجود دارد که باید بین شهرداریها و مناطق نفتخیز بحث و بررسی شود.
در نهایت علی ساری که در صحن علنی مجلس سوالات خود را از بیژن نامدارزنگنه وزیر نفت مطرح کرده بود، پس از شنیدن توضیحات وی از پاسخ وزیر قانع شد.
در ادامه جلسه علنی مجلس احمد امیرآبادیفراهانی از اعلام وصول ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی و طرح تخصیص ارز دولتی به کالاهای اساسی و خدمات ضروری خبر داد.
نمیتوان میلیاردها تومان پول کثیف را انکار کرد
اردشیر نوریان در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود با اشاره به اینکه هماکنون در شرایطی هستیم که کشور با مسائل متعددی روبهرو است و بیش از هر زمان دیگری نیاز به وحدت و همدلی وجود دارد، گفت: کاهش نرخ ارز و کنترل التهابات اقتصادی آرامش نسبی به جامعه داده است. از این رو اجرای سیاستهای مناسب ضرورت دارد زیرا مردم از دولت انتظارات زیادی دارند.
نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه زمینههای ضعف داخلی باید از سوی دولت شناسایی و برای رفع آنها نیز برنامهریزی صحیحی شود، تصریح کرد: همچنین زمینههای همپوشانی سیاست داخلی و خارجی ضرورتی انکارناپذیر است زیرا امروزه شرایط خاصی در منطقه وجود دارد. در واقع جریان مقاومت به حدی از قدرت دست یافته که با قدرت و اقتدار به سیاستهای رژیم صهیونیستی پاسخ میدهد. وی با تاکید بر اینکه برخی از معضلات داخلی وجود دارد که نمیتوان آنها را انکار کرد، ادامه داد: در واقع مشکل پولشویی را نمیتوان انکار کرد و این امر درحالی است که در خصوص تصویب قانون پولشویی اقدام جدی شده است. این نماینده مردم در مجلس دهم اظهار کرد: میلیاردها تومان پول کثیف ناشی از تجارت مواد مخدر را نمیتوان انکار کرد. از این رو خواهش میشود موضوعی که برای اقتصاد کشور ضرورت دارد را انکار نکنیم بلکه از بودنش ناراحت شویم. وی خطاب به وزیر نیرو ادامه داد: امیدواریم وزیر نیرو بدور از فشارهای موجود و مسائل پوپولیستی در خصوص مساله آب تصمیمگیری کند. همچنین تذکر داده میشود اگر در خصوص صدور مجوز تونل گلاب توجه نشود از قالبهای قانونی دیگر استفاده خواهد شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد