1 - 12 - 2022
تصمیمات جدید درباره قیمت ها
در حالی که کمتر از سه ماه تا ماه رمضان باقی مانده زمزمه گرانی کالاهای اساسی به گوش میرسد. مرغ، گوشت، خرما، شکر، برنج و روغن جزو محصولاتی هستند که کارخانهداران و تولیدکنندگان به دنبال افزایش قیمت آن هستند این در حالی است که مردم از دولت انتظار کاهش قیمتها را دارند اما تاکنون چیزی از برنامههای دولت برای تنظیم بازار ماه رمضان لو نرفته. اینکه قیمتها ثابت میماند، بیشتر میشود یا گرانتر میشود هنوز در ابهام است. اگرچه ستاد تنظیم بازار دست به کار شده اما معلوم نیست وضعیت کالاهای اساسی به کجا میرسد.
توزیع شکر
در آخرین جلسه ستاد تنظیم بازار گزارشی درباره ادامه توزیع ۳۰۰ هزار تن شکر به واحدهای صنفی، صنعتی و تولیدی با نرخ مصوب قبلی ارایه شد که طی این جلسه گزارشی از عملکرد دو ماهه نخست سالجاری در حوزه تامین کالاهای اساسی مثل روغن، شکر، برنج و… ارایه شد.
در همین رابطه مدیرکل تامین و توزیع کالای وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره جلسه ستاد تنظیم بازار ضمن اعلام مطلب فوق اظهار کرد: برنامه توزیع ۳۰۰ هزار تن شکر در دستور کار جلسه قرارگرفته است.
پورکاوه خاطرنشان کرد: قرار است براساس این برنامه نیاز واحدهای صنفی، صنعتی و تولیدی طی سه هفته تامین شود.
به گفته مدیرکل تامین و توزیع کالای وزارت صنعت، معدن و تجارت متقاضیان شکر میتوانند به سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها مراجعه کرده و شکر مورد نیاز خود را تهیه کنند.
وی درباره اینکه شکر با چه نرخی توزیع میشود، خاطرنشان کرد: نرخ توزیع این ۳۰۰ هزار تن شکر همان نرخ مصوب است و سازمان حمایت بر روند توزیع آن بررسی و کنترل دارد.
پورکاوه گفت: عرضه شکر بیش از قیمت مصوب تخلف است و با آن برخورد میشود.
همچنین وزارت صنعت، معدن و تجارت در گزارشی ضمن بررسی اهمیت و جایگاه استراتژیک صنعت قند و شکر نیاز کشور به واردات شکر را در سالهای ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳ به ترتیب ۸۳۷ و ۸۳۰ هزار تن اعلام کرد.
قیمت جدید شیر خام
اما به احتمال زیاد به زودی در حوزه لبنیات نیز شاهد تغییرات قیمتی خواهیم بود در همین رابطه رییس اتحادیه مرکزی دامداران از بررسی قیمت جدید خرید شیر خام از دامداران در جلسه امروز ستاد تنظیم بازار خبر داد.
سیروس روستا اظهار کرد: از آنجا که قیمت نهادههای دامی در سالجاری افزایش یافته و هزینههای تولید مانند دستمزد کارگران، هزینه حملونقل و… با افزایش ۳۰ درصدی مواجه شده است، بررسی قیمت جدید خرید شیر خام از دامداران در دستور کار این ستاد قرار گرفته است. وی افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت در حالی تصمیم به انعقاد دومین قرارداد برای خرید شیر خام از دامداران را گرفته که هنوز نهادههای دامی مورد نیاز دامداران از دیماه تاکنون را به آنها تحویل نداده است.
رییس اتحادیه مرکزی دامداران گفت: بر اساس تفاهمنامه سال گذشته این اتحادیه با شرکت پشتیبانی امور دام باید ۱۰ روز قبل از تحویل هر کیلوگرم شیر، نهاده مورد نیاز دامداران به آنها داده میشد اما با وجود اینکه دامداران از اول دیماه تا آخرین روز تفاهمنامه یعنی ۱۵ فروردینماه امسال ۷۳۱ هزار تن شیر خام تحویل دادهاند، هنوز هیچ نهادهای دریافت نکردهاند.
به گفته روستا، بر اساس تفاهمنامه منعقد شده سال گذشته، شرکت پشتیبانی امور دام باید ۵۰۰ هزار تن نهادههای دامی (۱۸۰ هزار تن جو، ۱۸۰ هزار تن ذرت و ۱۴۰ هزار تن سویا) به دامداران تحویل میداد.
وی ادامه داد: در تفاهمنامه جدید که در ستاد تنظیم بازار بررسی میشود باید ضمن در نظر گرفتن هزینههای تولید و قیمتهای امسال نهادههای دامی، برای دامداران تمهیداتی اندیشیده شود تا شرکت پشتیبانی امور دام بهتر به تعهدات خود عمل کند.
همچنین سعید سلطانی، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران در اینباره به ایسنا گفت: در حال حاضر قیمت نهادههای دامی افزایش یافته به گونهای که هر کیلوگرم جو از ۵۹۰ به ۶۵۰ تومان، هر کیلوگرم ذرت از ۶۰۰ به ۷۰۰ تومان و هر کیلوگرم ذرت از ۹۰۰ به ۱۰۵۰ تومان رسیده است که با این قیمتهای جدید دیگر امکان تحویل شیر خام با شرایط سال گذشته برای دامداران وجود ندارد.
وی افزود: براساس تفاهمنامه منعقد شده اتحادیه دامداران با شرکت پشتیبانی امور دام باید نهادههای دامی به وسیله چک و سفته به دامداران تحویل داده میشد اما شرکت پشتیبانی امور دام شرایط خود را تغییر داده و اعلام کرده است که نهادههای دامی معوق را با ضمانتنامههای بانک ملی به دامداران تحویل میدهد که این خود برای تولیدکنندگان مشکلات عدیدهای به وجود آورده است.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران اظهار امیدواری کرد در جلسه ستاد تنظیم بازار شرایط و مفاد تفاهمنامه به گونهای تنظیم شود تا دامداران انگیزه بیشتری برای افزایش تولید شیر در سالجاری داشته باشند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد