18 - 04 - 2017
تصویب چهار قانون برای حمایت از محیط زیست
گروه سیاسی- صدمین جلسه علنی مجلس در حالی بررسی شد که مهمترین محور آن بررسی لایحه هوای پاک ، طرح تقویت و توسعه نظام استاندارد و لایحه حفاظت و احیای تالابهای کشور بود.
خانه ملت دیروز با حضور ۲۲۸ نماینده به راهکارهای مقابله با گرد و غبار اختصاص داشت که نتیجه آن تصویب ۴ ماده قانونی برای مبارزه با این پدیده بود.
در جریان این لایحه نمایندگان مجلس ماده ۲۱ تا ۲۴ را تصویب کردند که براساس ماده ۲۱ وزارت کشاورزی مکلف شد تا علاوه بر اجرای طرحهای بیابانزدایی برای مهار کانونهای مستعد بیابانزدایی و تولید رخداد گرد وغبار در داخل کشور رأسا یا با مشارکت مردم، دستگاههای اجرایی محلی و سازمانهای بینالمللی اقدامات لازم را انجام دهد و با رعایت اصل ۷۷ قانون اساسی و سازمانهای مردم نهاد داخلی، سالانه حداقل معادل ۳۰۰ هزار هکتار نسبت به اجرای اقدامات مقابله با پدیده گرد وغبار با اولویت عملیات بیابان زدایی در مناطق بحرانی و کانونها و زیست بومهای حساس اقدام کند. براساس این قانون دولت نیز موظف شد هر ساله در بودجه خود اعتبارات لازم را برای اجرای این ماده را پیشبینی کند.
همچنین وزارت راه و شهرسازی موظف شد هنگام تهیه طرحهای جامع و تفصیلی شهرها، شهرکها و شهرهای جدید و طرحهایهادی روستایی یا توسعه این مناطق، بهنحوی برنامه ریزی کند که فصل جداگانهای از مطالعات طرح به بررسی مسایل زیست محیطی اختصاص یابد و طراحی شهرها و شهرکها و مجتمعهای مسکونی از نظر فضای سبز و فضای باز، همجواری کاربریها و رعایت حریمهای قانونی، شبکه معابر و حملونقل، ضوابط تراکم ساختمانی، با شرایط اقلیمی مورد تایید سازمان هواشناسی، معیارهای زیست محیطی مورد تایید سازمان و ضوابط و استانداردهای پیوست سلامت مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی متناسب باشد.
نمایندگان با ماده ۲۲ این لایحه نیز در مجلس موافقت کردند. در این ماده حداکثر تا ۱۰سال پس از لازم الاجراء شدن این قانون، شهرداریهای شهرهای بالای پنجاه هزارنفر جمعیت موظفند با همکاری وزارت نیرو و ادارات منابعطبیعی شهرستان، سرانه فضای سبز خود را حداقل به ۱۵ مترمربع برسانند.
تولید و تامین نهال مورد نیاز با ادارات منابعطبیعی و عملیات کاشت، نگهداری و بهرهوری با شهرداریهاست.
وزارت نیرو موظف به تامین منابع آب مورد نیاز از محل پساب شهر ذیربط، مشروط به استفاده از روشهای نوین آبیاری توسط شهرداری میباشد.
با تصویب مجلسیها، آییننامه اجرایی این ماده ظرف مدت شش ماه از تاریخ ابلاغ این قانون توسط وزارت کشور با همکاری وزارتخانههای نیرو، جهادکشاورزی، راه و شهرسازی و سازمان با رعایت قانون تشکیل وزارت جهاد کشاورزی مصوب ششم دیماه ۷۹ با اصلاحات و الحاقات بعدی تهیه میشود و به تصویب هیات وزیران میرسد. در ماده۲۳ نیز دولت مکلف شد با رعایت اصل ۷۷ قانون اساسی به منظور ایجاد همکاری منطقهای و بینالمللی جهت جلوگیری از ایجاد رخداد گرد وغبار و نیز کاهش خسارات و پیامدهای مخرب آن درسطح کشور و منطقه با هماهنگی و همکاری نهادهای بینالمللی ذیربط و مشارکت کشورهای موثرو متاثر منطقه، اقدامات لازم انجام شود. در ادامه نماینده شاهینشهر نیز از اجرایی نشدن قانون اخذ گواهینامه بدون نیاز به کارت پایان خدمت تذکر شفاهی داد. حسینعلی حاجیدلیگانی گفت: براساس بند ۱۱ ماده ۲۴ آییننامه داخلی مجلس شأن مجلس باید حفظ شود، براساس قانونگذاری صورتگرفته در زمینه اخذ گواهینامه، نیازی به کارت پایان خدمت سربازی نیست اما قانون مذکور اجرایی نشده است.
وی با اشاره به مکلف بودن نیروی انتظامی برای رعایت این قانون ادامه داد: نیروی انتظامی و راهنمایی و رانندگی باید سریعتر به موضوع مذکور رسیدگی کنند چون سرنوشت بخش قابل توجهی از جوانان که قصد رانندگی دارند مشخص نیست.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد