13 - 09 - 2022
تعداد افراد تحت پوشش بیمه قالیبافی نصف شد
ایلنا- در حال حاضر با توجه به ریزش بیمه بافندگان، تعداد افراد تحت پوشش این بیمه نصف شدهاند. در همین خصوص رییس اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستباف تهران گفت: ما توانستیم بعضی از بیمهها را برگردانیم اما به طور کلی، زور بیمه به بافندگان ضعیف میرسد در حالی که شرکتهای بزرگی داریم که به بیمه بدهکار هستند اما بیمه شهامت قطع حمایت از آنها را ندارد.
محمدعلی زرینهکفش اذعان کرد: بخشی از مشکلات بافندگان به تصمیمات دولتی بازمیگردد و در این میان بحث بیمه قالیبافان از مسائل مهم است. این موضوع آن قدر گفته شده که دیگر برای تولیدکننده و بافنده فرش که جای خود، برای مردم نیز مشخص و مبرهن است که بافندگان با مشکل بیمه دستوپنجه نرم میکنند.
وی در ارتباط با معضل بیمه قالیبافان بیان کرد: این بیمه از سالی که راه افتاد یک بیمه دست و پا شکسته تا سال ۱۳۹۰- ۱۳۸۹ بود و از آن سال به بعد، این بیمه تقریبا کامل شد و در پی آن، دولت به این نتیجه رسید که برای حفظ این اشتغال که نقش سربار را برای دولت ایفا نمیکند، بیمه و بودجهای را به بافندگان اختصاص دهد. برای ایجاد یک اشتغال، بالغ بر ۵۰۰ میلیون تومان نیاز به هزینه است؛ در حالی که بافندهها با مبالغی نظیر ۱۰- ۵ و نهایت ۳۰ میلیون تومانی که خود تهیه میکنند و انتظار حمایت از دولت ندارند، توانایی ایجاد یک اشتغال پایدار را دارند.
این کارشناس صنعت فرش ضمن انتقاد از خلف وعده دولت در زمینه بیمه قالیبافان خاطرنشان کرد: دولت بودجههایی را که باید برای ۴۰۰ هزار نفر گفته شده اختصاص میداد را تخصیص نداد و از سوی دیگر، بیمه نیز شروع به قطع پوشش همان ۴۰۰ هزار نفر قالیباف تحت پوشش کرد و به ناحق و با ایرادگیریهای بسیار کوچک، مشکلاتی را به وجود آوردند؛ چون کارشناسان بیمه افرادی نیستند که از روال بافندگی یک بافنده اطلاع داشته باشند.
رییس اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستباف تهران در خصوص امضای تفاهمنامه میان سازمان تامین اجتماعی و مرکز ملی فرش، بیان کرد: بر اساس این تفاهمنامه، مقرر شد سه بازرس از سوی اتحادیه، صنعت معدن و بیمه برای بازرسی از روال کار بافندگان مامور شوند اما بیمه به تنهایی بازرسهای خود را فرستاد و بیمه بافندگان را قطع کرد که این مساله خارج از تفاهمنامه بود. زرینهکفش در ارتباط با نقش حمایت دولت در رفع موانع و معضلات قالیبافان و بافندگان گفت: دولت باید حداقل بودجه خود را اضافه کند. دولت برای اشتغال بافندگی باید مقدار بسیار اندکی از بودجه را به بافندگان اختصاص دهد تا چند صد هزار نفر بافنده مجددا مشغول به کار شوند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد