19 - 01 - 2017
تعطیلی ۸۰ درصدی معادن سنگآهن بخش خصوصی
گزارش مطالعاتی یک موسسه مرتبط با بخش معدن نشان میهد درپی رکود گسترده در کشور طی سالهای اخیر ۱۲۰ معدن سنگآهن تعطیل و ۱۰ هزار نفر بیکار شدند که ۴۶۰۰ نفر از تعدیل نیروها در یکسال اخیر صورت گرفته است.
براساس مطالعات جدید یکی از موسسات مرتبط با بخش معدن که به بررسی دلایل تعطیلی معادن کشور طی سالهای اخیر پرداخته است در حوزه سنگآهن کاهش ۷۰ درصدی قیمت جهانی این ماده معدنی از سال ۲۰۱۱ باعث شد بیش از ۸۰ درصد بنگاههای خصوصی تولیدکننده و صادرکننده سنگآهن که اغلب جزو بنگاههای کوچک هستند،
تعطیل شوند.
مطابق مطالعات انجامشده تا پایان خردادماه سال ۹۴ به دنبال شرایط بحرانی کسبوکار سنگآهن در پنج استان کشور از ۱۶۰ معدن فعال سنگآهن بیش از ۱۲۰ معدن بهطور کامل غیرفعال و مابقی به صورت نیمهفعال و با تعدیل نیرو در حال فعالیت بودند.
بر اساس این گزارش تفصیلی، در مجموع طی کمتر از یکسال اخیر ۶۴ معدن حدود ۴۵۶۸ نفر تعدیل نیرو داشتهاند. این در حالی است که به ازای تولید هر یکهزار تن سنگآهن دانهبندی شده در معادن بخش خصوصی به طور متوسط یک شغل مستقیم و ۱۰ شغل غیرمستقیم ایجاد میشود.
به گزارش تسنیم، این موضوع نشان از آن دارد که تعطیلی معادن و تعدیل حدود پنج هزار نفر نیروی انسانی بخش سنگآهن و تاثیر آن بر توسعه منطقهای، امنیت و رشد اقتصادی کشور تبعات گستردهای را به دنبال خواهد داشت.
در این گزارش مطالعاتی عمده دلایل تعطیلی معادن سنگآهن بخشخصوصی ایران طی سالهای ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ به شرح زیر اعلام شده است:
۱- رکود اقتصادی گسترده
۲- افت ۷۰ درصدی قیمت جهانی سنگآهن
۳- عدم تنوع بازارهای صادراتی
۴- عدم وجود تقاضای داخلی برای سنگآهن با
عیار پایین
۵- افزایش هزینه حملونقل
۶- مقیاس تولید
۷- افزایش هزینههای محیط سیاستگذاری شامل حقوق دولتی، بهره مالکانه، جرایم اضافه تولید، مداخله دولت در قیمتگذاری سنگآهن داخلی و لغو معافیت مالیاتی
صادرات سنگآهن
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد