17 - 05 - 2018
تعیین قیمت دست ما نیست
در حال حاضر کل اقتصاد و درآمد مردم ضعیف شده و تولیدکننده باید به صورت قسطی و طولانی محصولات خود را بفروشد. این در حالی است که مصرفکننده نیز انتظار دارد قیمتها افزایش نیابد. در همین خصوص یک تولیدکننده لوازم خانگی با بیان اینکه مصرفکننده از ما انتظار دارد قیمت را بالا نبریم، گفت: این در حالی است که قیمت دست ما نیست و خیلی هنر کنیم مواد اولیه را با این قیمتهای مناسبی خریداری کنیم. اگر چند واسطه هم در این میان به ما بخورد این ۲۵ درصد رقم بالاتری را به خود اختصاص خواهد داد. حسین فتاحی اظهار کرد: «کسانی که میگویند تولیدکنندگان گران میکنند باید توجه داشته باشید که ما آهن و پتروشیمی نداریم و باید آنها را با قیمتهای بالا خریداری کنیم.»
فتاحی افزود: سازمان تعزیرات برای افزایش یا کاهش قیمتها، ۸۵ درصد عوامل قیمتگذاری را مواد اولیه در نظر گرفته و ۱۰ درصد هم به عنوان هزینه سربار حساب میکند به نحوی که در نهایت فقط ۵ درصد را به عنوان سود برای تولیدکننده در نظر میگیرد. این در حالی است که تولیدکننده ممکن است فروشهای شش تا هفت ماهه داشته و قادر نباشد منابع خود را به موقع از خریدار دریافت کند.
وی گفت: براساس آمار ۵۰ درصد مواد اولیه واحدهای تولیدی لوازم خانگی داخلی و ۵۰ درصد وارداتی است. البته در برخی از محصولات نیاز به مواد اولیه وارداتی حتی به ۸۰ درصد هم میرسد که با افزایش قیمت ارز ۳/۲۵ درصد به قیمت تمام شده مواد اولیه مورد استفاده واحدهای تولیدی اضافه شده است. فتاحی تصریح کرد: در بخش تامین مواد اولیه وارداتی ۲۰ درصد مواد از طریق ارز مبادلهای (سه هزار و ۵۰۰ تا ۳هزار و ۷۰۰ تومانی) خریداری میشد. اما در حال حاضر ارز مبادلهای از بین رفته و همین موضوع ۳/۱ درصد به بهای تمام شده کالا اضافه کرده است.
وی با بیان اینکه قیمت مواد اولیه دست تولیدکننده نیست، گفت: مصرفکننده از ما انتظار دارد قیمت را بالا نبریم این در حالی است که قیمت دست ما نیست.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد