17 - 04 - 2025
تغییرات مدیران در شهرداری ادامه دارد
خبرآنلاین- روند پرشتاب تغییرات مدیریتی در شهرداری تهران ادامه دارد و این هفته نیز شاهد انتصابات و جابهجاییهای تازهای بودیم که موجی از تحلیل و انتقاد را به همراه داشت؛ چه در ساختارهای اداری و چه در سطح سیاسی شورای شهر. آنچه این تغییرات را قابلتاملتر میکند، نه صرفا حجم آنها بلکه الگوی تکرارشونده بیثباتی مدیریتی در پستهای کلیدی شهرداری است. روزهای پایانی سال گذشته بود که موج انتصابات سال آخری شهردار تهران آغاز شد . لطفالله فروزنده از معاونت مالی و اداری به معاونت هماهنگی و امور مناطق منتقل شد. سجاد محمدعلینژاد مسوول دفتر سابق شهردار که در دولت رییسی به وزارت علوم رفته بود و دوباره با تغییر دولت به شهرداری بازگشت همزمان سه حکم گرفت (معاون مالی و اقتصاد شهری، سرپرست سازمان فناوریهای نوین و رییس هیاتمدیره سازمان فناوری اطلاعات) .
با آغاز سال هم احکام متعددی در شهرداری تهران صادر شد، محمد موسوی از منطقه۱۱ به منطقه۴ رفت، احسانالله شریفی سرپرست اداره کل تدوین مقررات شد، محمدجواد لشکری به شرکت خدمات اداری شهر رفت و حسین موسوی در راس مرکز نوسازی و تحول اداری قرار گرفت. همینطور در لایههای میانی، افرادی چون اکبر مردانی و محمدصادق کاظمی بهعنوان مدیران کل تحولات کالبدی و نرمافزاری معرفی شدند. انتصاب کاظمی بهویژه واکنشبرانگیز بود چراکه عنوان پست وی پیشتر در ساختار مصوب شهرداری وجود نداشت و بدون مجوز شورا تغییر نام یافته است.
ناصر امانی در این رابطه گفته بود که ما در کمیسیون مطرح کردیم عناوینی که معاونت هماهنگی امور مناطق ابلاغ کرده، برای نخستینبار بود که مشاهده کردیم. این عناوین به هیچوجه در ساختار مصوب شهرداری وجود ندارد و اساسا چنین تغییراتی بدون تصویب در مراجع قانونی انجام شده که محل اشکال و اختلاف است. متاسفانه انتظاراتی که از سوی این معاونت مطرح شده، جنبه قانونی ندارد.
وی افزود: در حال حاضر معاونت هماهنگی امور مناطق دو اداره کل دارد؛ اداره کل هماهنگی و اداره کل برنامهریزی. اینها همان عناوین مصوب و موجود در ساختار پیشین شهرداری هستند. حال آنکه بدون دریافت مجوز از شورای شهر و بدون طی فرآیند تصویب، اقدام به تغییر عناوین کردهاند. بر همین اساس مقرر شد کمیسیون، نامهای به شهرداری ارسال کند و در صورت بیپاسخ ماندن این اقدام، تذکر قانونی صادر خواهد شد.
این تنها انتصاب پرحاشیه شهردار تهران نبود او در حکمی مهدی کاظمی قمی را به عنوان سرپرست شهرداری منطقه۱۱ منصوب کرد؛ مدیری که پیش از این مهدی چمران او را به دلیل توهین به یکی از اعضا از صحن شورا اخراج کرده بود.
مهدی چمران درجلسهای که قمی به عنوان میرعامل پیام رسانه حضور یافته بوده، گفته بود: ما خبری را در فضای مجازی دیدم که یکی از همکاران شهرداری به یکی از اعضای شورا به عنوان رذیله اخلاقی اهانت کرده و تشریف آوردند اینجا. نمیخواهم ایشان بماند، باید جلسه را ترک کرده و اجازه حضور به او را نمیدهم.
پیش از این هم محمدعلی الفتپور، رییس وقت مرکز نوسازی و تحول اداری شهرداری تهران رفتار مشابهی به توئیت یکی از اعضای شورای شهر تهران داشت. توهین این مدیر شهری از سوی رییس شورای شهر تهران پیگیری شد و او اعلام کرد که این مدیر شهری توبیخ کتبی شده است. هرچند مدتی بعد الفتپور هم حکم شهرداری منطقه۱۵ را از زاکانی گرفت.
مهدی چمران، یکی از منتقدان جابهجایی در شهرداری روز گذشته در حاشیه صحن شورای شهر درخصوص تغییرات پیدرپی مدیران شهری به رسانهها گفت: «بنده هیچگونه دخالتی در این موضوع ندارم و قانونا هم نباید دخالت کنم اما با بیثباتی مدیریتی موافق نیستم.» او تاکید کرد که تغییرات مکرر، در نبود ضرورت، به روند کار آسیب میزند؛ موضعی که بیش از آنکه دفاعی باشد، نوعی اعلام نارضایتی ضمنی از رویه موجود به شمار میرود. ناصر امانی، عضو شورای اسلامی شهر تهران اما در واکنش به تغییرات اعمالشده در ساختار سازمانی شهرداری گفت: مشکل ما با اشخاص نیست. همگی کارمندان و مدیران شهرداری هستند و محترم هستند اما این بیثباتی در انتصابات به ضرر شهر و شهرداری تمام میشود. به عنوان نمونه، فردی را به یاد دارم که در شش ماه گذشته سه بار سمتش تغییر کرده است؛ از شهرداری منطقه به ریاست مرکز نوسازی و از آنجا به مدیرکل قوانین. چنین جابهجاییهایی آن هم در بازههای زمانی کمتر از دو ماه، قطعا آسیبزاست. حتی خود افراد نیز از این جابهجاییهای مداوم رضایت ندارند.
گفته میشود در هفتههای آینده شاهد موج تازهای از تغییر مدیران شهرداری هستیم. به نظر میآید شهردار تهران با وجود انتقادها به همین سبک تغییرات ادامه دهد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد